register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tax free soomes müüdavatel autodel.  
Poster Message
starsk
Tax free soomes müüdavatel autodel.
Olen siin soomest jälginud autosid ja on silma jäänud et mõnel autol hinna taga sulgudes on tax free kirjas.
Et mida see siis seal tähendab?
06.08.2008 at 10:08 1 edit. Last edited 06.08.2008 at 10:09 by starsk
Maik

tollimaksud on tasumata soome riigile,
saad osta ja eestisse otse tuua makstes vist (eesti tollile?)
.

Hinnavahed on ju neil päris suured...

06.08.2008 at 10:10
Jesper

AFAIK on seal kolm komponenti: toll mis on pisike, käibekas mis on normaalne (täpset protsenti ei mäleta, aga mingi 18-20 tuuris) ja autovero mis on meeletu (mingi suur protsent auto hinnast). Tax Free autodel on enamasti makstud toll ja käibekas, sest ilma neid maksmata ei saa autot üldse oma garaažigi tuua, aga maksmata autovero. Ehk siis Eestisse tood sellist nagu Saksastki, tolliga midagi mehkeldada pole.

06.08.2008 at 11:16
Soul
tõmban korra vana teema üles, kuna vaja mõnedes asjades selgust saada. Küsimus siis selline, juhul kui soomes on tax freena müüa auto, millel on toll ja käive makstud, maksmata ainult kohalik Vero, ja ma tahan osta sellist autot ja selle Eesti tuua, siis millised kulutused sellega kaasnevad? Pean veelkord maksma tolli ja käibe + arvele võtmine? Või on see ülemine post 100% vettpidav ja juhul kui soomes maksud tasutud, siis minu ainsaks kuluks on Eestis asja esmane arvele võtt?

tänud ette!

Chevrolet Astro 4x4 Tiara
Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX
30.01.2009 at 12:48
heikih7

quote:
Soul: tõmban korra vana teema üles, kuna vaja mõnedes asjades selgust saada. Küsimus siis selline, juhul kui soomes on tax freena müüa auto, millel on toll ja käive makstud, maksmata ainult kohalik Vero, ja ma tahan osta sellist autot ja selle Eesti tuua, siis millised kulutused sellega kaasnevad? Pean veelkord maksma tolli ja käibe + arvele võtmine? Või on see ülemine post 100% vettpidav ja juhul kui soomes maksud tasutud, siis minu ainsaks kuluks on Eestis asja esmane arvele võtt?

tänud ette!
Kõige täpsema vastuse saad maksuameti infost. Euroliidus ei pea topelt makse maksma. Kui ühes riigis on makstud siis teises ei pea maksma. Kui müüja on km kohuslane ja sina samuti siis on võimalik ka ilma km-ta osta . Kui sina müüma hakkad siis maksad käibe ära. Aga täpsusta maksuameti infost.
30.01.2009 at 13:16
argo1974
Endal tax-free sõidukiga kogemus olemas. Esitasin Tallinna ARK-ile Bill Of Lading'u, soomekeelse tollideklaratsiooni koos "makstud" templiga (toll+käibekas) ja title.
ARK-i teenindaja käis korra taga ülemusele näitamas ja siis läks arvele. Tõsi, BOL-i jättis ARK ka endale justkui oleks tegemist registreerimiseks olulise dokumendiga ;)
Väljaspool pealinna, kus isegi pisiküsimustes telefonitoru haaratakse, et keskusesse helistada, ei pruugi muidugi nii lihtsalt minna.
31.01.2009 at 21:28
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tax free soomes müüdavatel autodel.  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.