register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liiklustrahv Rootsis   1 2  
Poster Message
DevilDeVille

Liiklustrahv Rootsis
Kasutasin küll search-i aga ei leidnud miskit konkreetset, küsimus ise järgmine: kas rootsi liiklustrahvi peab ära maksma, või ei viitsi nad selle kättesaamisega meie repressiivorganite poole pöörduda.

tänud inhvu eest ette

06.08.2008 at 21:11
Vanaisa

Moderator
Liiklustrahv Rootsis
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=15661&spid=215683#215683

06.08.2008 at 21:16
Astro SS
Liiklustrahv Rootsis
Soovitus: kui auto on isiklik -> maksa, liisingu oma -> hiili kõrvale

Ah jaa, järgmine kord,mine teise liikuriga .....

06.08.2008 at 21:30
Polderon
Liiklustrahv Rootsis
Kisub SR orgiaks ?
Mitte ainult selle teemaga kahjuks viimasel ajal !
07.08.2008 at 02:30
DevilDeVille

Liiklustrahv Rootsis
quote:
Polderon: Kisub SR orgiaks ?

kui midagi asjalikku kosta pole, siis paluks mitte klähvida.

07.08.2008 at 06:38
hunt

Liiklustrahv Rootsis
Norras valestiparkimise eest 2004 pole keegi veel ukse taha koputama tulnud.
Krt, seda nüüd teab - kui mingi Rootsi kohtutäitur seda küsima tuleb, siis selle esitatava arve järgi ilmselt võib järelduse teha, et ta selle teate kosmoselaevaga siia saatnud ?! Kui summa suur pole, ise maksaks ehk ära, hingerahu maksab ka midagi ja minesatea - äkki elus korra tahad korra veel Rootsi minna ? Muuseas Soome piiri peal maksmata trahviga pannakse ''käed raudu''.

07.08.2008 at 06:51
90Deville

Liiklustrahv Rootsis
Jah, aga piiri kui sellist pole ju enam. Keegi ei küsi su käest dokumente piiri ületusel, ainult puhuma pannakse halvemal juhul. Mis liiki trahv oli, parkimise ja kiirusekaamera pildi ma üldiselt laseks üle, kuna need rändavad reeglina ka rootsi mendis otse prügikasti. See ei ole mul ise väljamöeldud vaid lugesin juhuslikult mingit roosti mendi ametlikku ajakirja, kus väideti et vööramaiste numbritega trahvidega tegelemiseks lihtsalt puudub personal. Eks see ole muidugi jah nii, et kui järgmine kord libised siis on juba märk maas sinust kui ühiskonnale eriti ohtlikust liiklusbandiidist ja saab karmimalt väänata(loe:ruuduline päike)

07.08.2008 at 07:43
vvt

Liiklustrahv Rootsis
quote:
hunt: Norras valestiparkimise eest 2004 pole keegi veel ukse taha koputama tulnud.
Krt, seda nüüd teab - kui mingi Rootsi kohtutäitur seda küsima tuleb, siis selle esitatava arve järgi ilmselt võib järelduse teha, et ta selle teate kosmoselaevaga siia saatnud ?! Kui summa suur pole, ise maksaks ehk ära, hingerahu maksab ka midagi ja minesatea - äkki elus korra tahad korra veel Rootsi minna ? Muuseas Soome piiri peal maksmata trahviga pannakse ''käed raudu''.

Kas sul seal mingi pangaarve üldse on peal? Stockholmi trahvil oli kaasas mingine asjandus, mis mulle paistis kui sularaha sissemaksu korraldus, st sellega pole siin mitte midagi peale hakata.

07.08.2008 at 08:57
jeff01

Liiklustrahv Rootsis
Kunagi kui norras tööl sai käidud sõitsid kõik (Eeestlased, lätakad, leedukad) läbi maantemaksu väravate raha maksmata (aastaid ja 2-4 korda päevas) Ei olnud nagu mingit hirmu omalgi kui kõik teised nii tegid ja sai korduvalt 20 NOKi korra eest kokku hoitud. Trahvid olid kohalikele muidu sellised, et kohe samal päeval ise ära makstes 50NOKi ja kui paber koju tuli siiskahe nädal ajooksul 400NOKi (750.-) Ühel päeval aga helistas ühe leeduka naine, et mehele tulevad norrast kirjad koju kus nõuded vaheldumisi 600 ja 800 noki korra eest, mis edasi sai pole teada sest mina seal enam ei tööta ja minu nimel polnud ka ühtegi autot millega seal reegleid sai rikutud. Ülemus teadis kommenteerida, et talle tulevad firma autode nimel pabereid ja kuna tal on ametlikult sadakond töölist välisriikidest siis kirjutab alati paberile mingi nime nagu : Peeter Pakiraam sealt riigist ja sellest linnast sõitis ja paneb suvalise aadressiga mendi poole teele.

07.08.2008 at 09:44
Madlobster
Liiklustrahv Rootsis
quote:
Polderon: Kisub SR orgiaks ?

:D

Mis ajast hakkab sul viimane aeg?
07.08.2008 at 10:04
rai
Liiklustrahv Rootsis
Saksast igatahes saadavad kiiruskaamerate pilte juba Eesti saatkonda ja öeldakse, et maksa ära.
07.08.2008 at 12:45
elektrik
Liiklustrahv Rootsis
Omal selline kogemus, et mul sugulane seal seadusesilm. Ta väitis mulle, et kui on piisav rikkumine, mille eest saab load ära võtta siis seda ka tehakse, antakse 24h juhtimisõigus riigi siseselt ja pärast saadetakse load Eesti menti ning edasi tegeleb Sinuga juba Eesti politsei! Omal sellealane rikkumine puudub aga nii mulle väideti, kuda trahvidega lood on seda ei oska kahjuks öelda.
07.08.2008 at 20:45
Polderon
Liiklustrahv Rootsis
Väljamaal võib sigatseda, siis otsitakse kodufoorumist abi oma sigaduste maksmisest kõrvale hiilimiseks, see ongi SR orgialik stiil, mida mina siin näha ei oleks soovinud !
@Madlobster, olen foorumi pea igapäevane külaline aastast 2003
07.08.2008 at 21:08
DevilDeVille

Liiklustrahv Rootsis
quote:
Polderon: Väljamaal võib sigatseda, siis otsitakse kodufoorumist abi oma sigaduste maksmisest kõrvale hiilimiseks,
siinkohal pean end kordama - paluks mitte klähvida, kui midagi asjalikku öelda pole ja tagamaadest miskit ei tea.

07.08.2008 at 21:35
hulgus
Liiklustrahv Rootsis
rootslased räägivad, et parkimistrahve maksavad vaid eriti seadusekuulekad kodanikud, (kui ikka parkimiskontrolöri kojamehe vahele jäetud paber).
Politsei, sh. ka kiirusekaamera, käest saadud trahv on aga soovitav tasuda. Hilisemal vahelejäämisel võib betooni peale sattuda. on kuulda, et ka inkasso kaudu maksenõudeid Eestisse tulnud.

ps. autoga laevalt maha sõites, on üks mees kindlalt eelnevate rikkumiste pärast probleemidesse sattunud. seal sama süsteem, mis Stockholmi sõidukimaksul, ehk automaat kaamerad fikseerivad autonumbri.
07.08.2008 at 22:17
Madlobster
Liiklustrahv Rootsis
Ka ühe autoga rootsis parkimistrahv saadud paar aastat tagasi. Mingit nõuet ei ole tulnud. Ainuke asi, et kui rootsi poole peal sama autoga tagasi minna siis kui nr arvutist läbi lastakse tekib probleeme. Kui sama autoga pole vaja enam rootsi minna siis hetkel probleeme ei teki kuna need andmebaasid pole veel ühised ja nii pea ei saa ka ühiseks (pidi olema suhteliseld suured IT probleemid ja samuti kasutusõiguste jms lepingute tegemine selle asja käivitamiseks).
Parkimistrahv on nii väike raha ja võõrastest andmebaasidest info tellimine pidi olema suhteliselt kallis ja bürokraatiarikas tegevus siis väike rikkumisi ei hakka keegi taga ajama kuna saadav raha on oluliselt väiksem kui selle saamiseks tehtavad kulutused ja ajakulud.
07.08.2008 at 23:32
Polderon
Liiklustrahv Rootsis
quote:
DevilDeVille:
siinkohal pean end kordama - paluks mitte klähvida, kui midagi asjalikku öelda pole ja tagamaadest miskit ei tea.

Sul ei ole vaja korrata ennast, personaalselt minu jaoks selle teema sisu ei muutu ! Ja tagamaadest pole vaja ka teada, sigatsesid/rikkusid seadust, siis maksa !

Õnneks on EUs asjad lihtsamaks läinud, on ka selliseid tekkinud, kes väidetavalt load on "ära kaotanud" peale välismaal sigatsemist, load saadetakse Eestisse ja voilaa, kohtukutse kodus ;)
Kas mõned raua omanikud arvavad, et ainult Eestis võiks eeskujuks liikluses olla ?
Siinkohal pean end kordama: SR orgia stiilis teemad ei sobi siia foorumisse !
Klähvimine ? krt midagi asjalikku pole kirjutada, siis sellist teemat ma ka ei teeks SIIA foorumisse !
Natukene võiks austust siiski olla ! Sõprade seltsis aja MSNis sellist "asjalikku juttu", avalik foorum ei tohiks propageerida sellist JAMA !
08.08.2008 at 00:22
DevilDeVille

Liiklustrahv Rootsis
ei ma sigatsend ega rikkunud seadust, istusin kõrvalistmel, kui kamraadile tehti 70 alas 85-ga sõitmise eest 2000 SEK-i. sell sõitis navi järgi, kuna see näitab adekvaatset kiirust ja navi näitas rikkumise hetkel lubatud kiiruseks 90. ei juht ega mina märganud seda 70 märki ja Rootsi miilits ei suvatsenud üldse kaasa mõelda. tundis ainult huvi, et ega nuga taskus pole - kas ikka julgeb protokolli vormistamiseks autosse lubada. olukorra nõmedusest tingituna tekkiski huvi, kas on mingi valutu võimalus ignorantsuse vastu ignorantsusega võidelda, elik mis juhtub, kui trahv maksmata jätta. siinkohal siis tänud kõigile vastajaile/kaasamõtlejaile, esialgu tundub, et ega maksmisest pääsu pole, kui edaspidigi soovi kuningriiki külastada.

08.08.2008 at 07:32
christian

Liiklustrahv Rootsis
Mina kui rootsi kodanik sõidan alati seal eesti ja eestis rootsi numbritega et vältida ülemõistuse kalleid parkimistasusid.
olen paar korda pildile jäänud kiirusekaamerasse 2-he aasta jooksul ja ei ole mulle küll trahvi eesti järgi saadetud,(auto naise nimel ja eesti registris)
ja eestis parkides ka olen kojamehe vahelt ikka paar trahvi se aasta saanud(auto rootsis arvel ja minu nimel)olen need igaksjuhuks alles hoidnud aga siiamaani pole keegi mulle rootsi meeldetuletust saatnud ja kui ei saada siis ei maksa ka.
08.08.2008 at 07:42
Vanaisa

Moderator
Liiklustrahv Rootsis
Polderon, kas sina oledki selle foorumi uus au ja südametunnistus? :D

08.08.2008 at 07:47
Polderon
Liiklustrahv Rootsis
quote:
Vanaisa: Polderon, kas sina oledki selle foorumi uus au ja südametunnistus? :D

Ei ole
Aga kohati on tunne, et dragrace on streetreissistumas ja foorum sammub samas suunas :D
08.08.2008 at 08:05
Vanaisa

Moderator
Liiklustrahv Rootsis
Ära muretse sellepärast - elus on palju muid asju, millest rõõmu tunda.
Alati on ju võimalus mitte lugeda?

08.08.2008 at 08:45
kulgur
Liiklustrahv Rootsis
quote:
90Deville: Jah, aga piiri kui sellist pole ju enam. Keegi ei küsi su käest dokumente piiri ületusel, ainult puhuma pannakse halvemal juhul. Mis liiki trahv oli, parkimise ja kiirusekaamera pildi ma üldiselt laseks üle, kuna need rändavad reeglina ka rootsi mendis otse prügikasti. See ei ole mul ise väljamöeldud vaid lugesin juhuslikult mingit roosti mendi ametlikku ajakirja, kus väideti et vööramaiste numbritega trahvidega tegelemiseks lihtsalt puudub personal. Eks see ole muidugi jah nii, et kui järgmine kord libised siis on juba märk maas sinust kui ühiskonnale eriti ohtlikust liiklusbandiidist ja saab karmimalt väänata(loe:ruuduline päike)

Nüüd on nii et, kui jääd tollile vahele(rutiine kontroll) ja nad avastavad et, olete nende riigile võlgu siis karistus on päris karm.
Kolleeg võeti länsisadamas tollis kontrolli ja avastati maksmata liiklus trahvid (hulgi ja kaua) karistuseks 90 päeva soolaputkas plattepeal, ja ei ole vahet millises skandinaavia riigis sul võlad on, jääd neile vahele siis maksad nii või teisiti.
07.11.2009 at 17:55
90Deville

Liiklustrahv Rootsis
Mis see tähendab, et ei ole vahet-kas rootsis saadud trahvi eest vöidakse soomes istuma panna?
Julgen kahelda selles tugevalt.
Pealegi, kui su tuttaval oli "hulgi" neid trahve siis ilmselt tollis vahelelendamine oli suht ettekavatsetult "juhuslik", kuna kui liigud tihti üle piiride siis mingi hetk tehakse sulle pöhjalikum kontroll ja oledki valmis omadega.
Mingeid öigustusi ma ei tooda ja endal skandinaavias trahvid puuduvad.
Küll aga vöin öelda et saksas eelmise aasta löpul kahe minu nimel oleva autoga kaamerasse söitmise pildid pole kuhugi jöudnud, üks auto siis oli rootsis minu nimel ja teisel saksa transiidid minu nimel eesti aadressiga.

07.11.2009 at 18:04 1 edit. Last edited 07.11.2009 at 18:09 by 90Deville
kulgur
Liiklustrahv Rootsis
quote:
90Deville: Mis see tähendab, et ei ole vahet-kas rootsis saadud trahvi eest vöidakse soomes istuma panna?
Julgen kahelda selles tugevalt.
Pealegi, kui su tuttaval oli "hulgi" neid trahve siis ilmselt tollis vahelelendamine oli suht ettekavatsetult "juhuslik", kuna kui liigud tihti üle piiride siis mingi hetk tehakse sulle pöhjalikum kontroll ja oledki valmis omadega.
Mingeid öigustusi ma ei tooda ja endal skandinaavias trahvid puuduvad.
Küll aga vöin öelda et saksas eelmise aasta löpul kahe minu nimel oleva autoga kaamerasse söitmise pildid pole kuhugi jöudnud, üks auto siis oli rootsis minu nimel ja teisel saksa transiidid minu nimel eesti aadressiga.

Ei svensonide trahvi ei saa põder sisse nõuda, küll aga vahetavad nad nüüd sellist infot hulga paremini oma vahel (eriti made in russia) kodanike kohta.
Lihtsalt ühel heal hetkel võib `nooruse lollus`kurvalt kättemaksta. Ka Finid tahavad riigiaktsiaid paremini müüa.
08.11.2009 at 17:39
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liiklustrahv Rootsis   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.