register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Poster Message
jeff01

bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=4&t=100136

Kuidas asi tegelikult on ja kuidas tqhq foorumlased sellesse suhtuvad?
Olen BHRA liige ja nende missioon mulle sobib seoses tänavalt lennuväljale tulemisega aga nüüd siuke lugu.... Ise ma poleks sellele üritusele 100% läinud aga siiski...... Kuna ma ei tea BHRA poolset versiooni vaid streetraceri nägemust asjast siis esmapilgul tundub se tõesti lihtsalt blokkimisena. (sellele järgneb ju hooaja lõpetamine näiteks piibe maanteel või kusagil mujal)

15.10.2008 at 17:48 1 edit. Last edited 15.10.2008 at 17:48 by jeff01
madis
"Välja elada" võib lõppeda konkreetselt "maha suremisega". Ega see pole mingi inimõigus kusagil kiirendus"võistlusi" korraldada. Keskmisel aikupetsil on nii vähe aju peas, et kui politsei silma peal ei hoiaks, siis oleks iga laternaposti ümber paar korjust mädanemas.
15.10.2008 at 17:56
Raceboy

Noh, selle kohta tõmbaks paralleeli, et autoklubide sisesed rajapäevad, EBK Cup'id jm tuleks ka EAL'i poolt ära bännida ja igale poole politsei kutsuda, aga need nagu ikka toimuvad? Ja kurvilisel rajal sõitmine on vist natuke ohtlikum, kui 15sekundi autoga otse sõitmine.

Saan aru, et litsentsiga sõitjad ei tohi alaliidus registreerimata üritustel osaleda, aga mida on suvalisel jorsil, kes veidi joonele kuskil üritusel panna tahab, pistmist alaliiduga? Kuna teatud seltskond ei tule KUNAGI ametlikule võistlusele, võrdub see nende jaoks sõiduvõimaluse elimineerimisega, mis omakorda tähendab rohkem "üritusi" tänaval.

15.10.2008 at 18:12
madis
Kas see pole mitte sama loogika et "kuna mulle relvaluba ei anta ja lasketiiru ei lubata siis ma pean tänaval kõmmutama "?
15.10.2008 at 18:29
aivoha

Tegelikult keegi ei bloki neid, vastupidi meil on hea meel, et nad lennuväljal sõidavad mitte tänaval, aga kuna võimaliku õnnetuse korral hakatakse peedistama BHRA-d, siis on pigem palve vähemalt informeerida ka BHRA-d oma ürituses.
Kui näiteks mazda klubi leiab BHRA ülesse, et küsida kuidas tegutseda klubisisese ürituse korral, siis striitreisserid ei taha kuidagi teavitada alakomiteed.
Rahva ja riigi silmis on kahjuks kõik ühed kiirendajad ja õnnetuse korral vaadatakse otsa BHRA-le. Streetrace kodukal aga tõlgendatakse kahjuks seda nii, et meie paneme käe ette.
Ja kui väideti et BHRA ei ole nõus et seda üritust korraldatakse, siis pigem on tekkinud arusaamatus ja mööda rääkimine. BHRA ei ole teadlik selle ürituse formaadist, seega me ei saa ka keelata. Lõppude lõpuks kui keegi tahab ennast surnuks sõita, siis BHRA ei saa sinna midagi parata.
15.10.2008 at 18:35
Olds

kurb tõsiasi on vist siiski see, et ütlus - ega lolli ei õpeta ka haud, mis näib kehtivat just teatud striitreisserite kohta. Usun, et see näpuga näitamine on pigem mingi tahtlik kiusu teema, mitte aga arusaamatus ja möödarääkimine

15.10.2008 at 18:55 1 edit. Last edited 15.10.2008 at 18:56 by Olds
max000
Ma sain aru,tagasiside "blokkimise" kohta tuli politseilt? Üks seltskond ju,mis teil pole üksteise telefoninumbreid,et asju selgitada.Pole ju kunagi vaja läinud mingit BHRA luba teiste organitega kooskõlastatud ürituse korraldamiseks lennuväljadel.
See näeb välja nagu sõbrale politsei kutsumisena pärast seda,kui ta su õlle ära jõi ja ei osanud arvata,et ta peaks selle kohta enne A4 formaadis avalduse kirjutama.Ja kuidas saab hea meel olla selle üle,et soovitakse kasutada lennuvälja,mitte tänavat,kui ametlik organisatsioon oma tegevusega ajab sealt seltskonna miski formaalsuse pärast jälle tänavale tagasi.
Rahva ja riigi silmas pole ka kohe süüdi BHRA,kui midagi peaks juhtuma,ma pakun,et ainukesed,kes BHRA ja kiirenduse seosest teavad on kiirendajad ja paar võimuorganit,rahval pole sellest sooja ega külma.Või mis puhul seal on BHRA-le otsa vaadata,kui neil pole sellega midagi pistmist

Kui on tegemist möödarääkimisega,siis tehke see omavahel selgeks...ma võin numbreid vahetada kui teil need kadunud peaks olema.Krt ega me nüüd nii suures riigis ka ei ela,et selliseid naginaid võiks lubada.

Igasugused targad,kes kohe laksupanemistest ja mahasuremisest rääkima hakkavad võiks mõnel sellise ametlikud SR üritusel ära käia ja võiks veenduda,et turvameetmed on olulisemalt kangemad,kui BHRA testipäeval nagu selle aasta alguses ka veenduda võis-aiad,tänavaautod ja turvamehed vs mitmesajahobujõulised raskesti kontrollitavad kiirendusautod vaid puuga varustatud lennuväljal(see siis videote põhjal).See pole point...mõlemad seltskonnad teadsid mida teevad ja millega riskivad,ja kõik läks hästi...ei mina tea,kumb see nüüd väiksema riskiga olid.Pealegi antud üritus oleks olnud ilmselt käputäiele autodele...

15.10.2008 at 19:52
Pedaal
küsiks siis teemakohaselt

näiteks kui võtame suvalise autoklubi ... olgu siis Daciaklubi MTÜ
tahab teha kaks üritust.
1. rajapäev kõveral rajal, Rapla kardirada näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.
2. rajapäev sirgel rajal, Haapsalu lennukas näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi kui seda küsitakse - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.

ei tule kohe ette, et neid või siis ühte neist peaks kooskõlastama BHRA-ga.
võibolla ehk tuleb mõttesse teavitada politseid ja päästeametit või isegi kohalikku omavalitsust - seda siis olenevalt ürituste suurusest ja hinnangulisest ohtlikusest.
siin siiski on ju vahe kas sõita Daciaga ~100km/h või mõne 1000hp teerulliga.
sry pole kunagi uurinud aga seda infot läheks isegi vaja.

ma pole kunagi käinud ühelgi SR üritusel ja ei ole kunagi nende mõtteviisist aru saanud aga hetkel ei mõista miks selline olukord
15.10.2008 at 20:19
Indrek_S

Ma arvan, et siin on küsimus SR ürituse korraldajate erinevates BHRA litsentsides.

Ehk et need korraldajad ei tohi korraldada/osaleda väljaspool ametlikke BHRA üritusi ?!?!?

15.10.2008 at 20:34 1 edit. Last edited 15.10.2008 at 20:35 by Indrek_S
anryo
Asi on väga lihtne:

1. Rajapäev peab olema turvaline nii sõitjatelekui teistele osalejatele.
2. Punkt 1 paikapiduvuse kohta nõutakse meilt aru nii EAL kui Politsei poolt.
3. Korraldaja peab tõestama, et punkt 1 peab paika.

Praegu ei ole liinil korraldaja -> muud organisatsioonid MITTE ÜHTEGI e-maili, telefonikõnet ega taotlust. Loomulikult eeldame, et punkt 1 ei pea paika ja tahetakse korraldada salaja.

15.10.2008 at 20:52 1 edit. Last edited 15.10.2008 at 20:53 by anryo
sallu
Tere!

Ma olen teadlik, kuidas paljud vanema generatsiooni kiirendushuvilised suhtuvad minusse, olen selle alla neelanud ja ei lase ennast sellest häirida. Aga seekord mindi liiale. SR Team ei ole 3 aastase tegutsemise vältel korraldanud ühtegi illegaalset üritust.
Mina olen olnud nüüd 10 aastat kiirenduste juures ja natuke jagan neid asju.
Eelmise aasta Septembrist ei ole ma käinud öistel tilganäppimistel kordagi kohal. Üritan elueest olla hästi korralik, et me saaks vähemalt ametlikult asja ajada. Nüüd siis on tasu selle eest.

Me panime ülesse SR.orgi, et teeme väikese mahulise ajamõõtmise Kiltsi lennuväljal 19 Oktoober Pühapäeval.
Reedel helistasin kaitseliitu küsisin kas rada on vaba. Esmaspäeval saime vastuse, et rada on vaba.
Suhtlesin oma raamatupidaja, kellel on seljataga pikk töö Tallinna kohtus ja teab nii mõndagi seadustest
Tema ütles, et kinnisel territooriumil väikese ürituse korraldamiseks ei ole vaja erilubasid, piisab territooriumi valdaja omast.
Mina siiski otsustasin et me teavitame meie pisikesest klubi sisesest üritusest Politseid, Päästeametit ja valda. ET VÄLTIDA SEKELDUSI ikkagit auto üritus. Avaldused sai viidud otse valvelauda.

Täna hommikul helistati mulle kaitseliidust.

Helistas ja ütles, et BHRA-st helistati talle ja öeldi et mittemingil juhul ei tohi anda luba meie üritusele, et nemad helistasid politseisse ja sealt me ka luba ei saa nüüd. Et tal on väga kahju aga tema ei saa meile luba anda. No selge...

Läks natuke aega mööda helistas mulle Haapsalu politsei komissar.

Tere, mis krdi paber see mul laual on, et miks see siin on? Mulle helistati et te ei tohi midagi korraldada.
Teil on vaja ajada kõikide organisatsioonide load enne kui midagi tegema hakkate, küsisin mis organisatsiooni, talle oli helistatud BHRA-st...

Mnjaa, ja nüüd ma olen kurb

PS! Ma ei ole BHRA liige

15.10.2008 at 20:55
sallu
striitreiss.org ei ole salajane koht ja ma teatasin kõik vajalikke võimuorganeid, kas sina Anryo olid kõnede taga?

15.10.2008 at 20:56
anryo
Ei olnud millegi taga. Aga miks sa siis unustasid meile infot saata?
Me ei bloki midagi aga on reeglid mille alusel tuleb käituda. Kui sa oleks kasvõi helistanud ja selgitanud olukorda, et KUIDAS ja MIDA sa oled teinud ohutuse tagamiseks, oleks vast asjad ka korda saanud. Varem on ju?

15.10.2008 at 21:01
anryo
Ja miks sa küsid oma raamatupidajalt kiirendusvõistluste korraldamise kohta? Kamoon - igaüks siit foorumist saab ju aru, et see on ju naeruväärne. Miks sa ei küsi kas minult, Evelynilt või Andruselt?

Kuna info oli jah avalik, nagu sa ise kirjutasid, siis see kõik tekitas kohe küsimusi, et miks ei tea Eesti Autospordiliidu kiirendusvõistluste alakomitee midagi toimuvast kiirendusvõistlusest.
Just, VÕISTLUSEST, sest tegemist ei saa ju olla testipäevaga (nagu sina väitsid), sest millisel testipäeval jagatakse kiirematele AUHINDU???

15.10.2008 at 21:07
sallu
On meil olnud võistlusi? kiirematel paneb välja auhinnad meie klubi sponsor, kas see teeb üritusest võistluse?
meil on igamehe kiirnedus, kus saad tulla kohale, chillida saad teada oma aja, ilma et sa pekasid kellegagi võistlema või tundideviisi ootama, et mingi teine klass lõpetaks või keegi saaks eliminaatorid tehtud.

Minu silmis oli teie käitumine põhjendamatu ja ma olen kurb et te igal võimalikul moel üritate mulle pähe astuda
sina Anryo eriti veel peaksid teadma, kuidas ma olen meeleheitlikult püüdnud, et kõik legaalne oleks ja nüüd selline käru keerata.... blah. Häbi teil olgu.

Kas sina Helistasid igalepoole ette?

Sina Kui BHRA sekretär oleks minule hoopis esimesena pidanud helistama ja küsima, mis üritus tuleb...mitte sitta keerama.

15.10.2008 at 21:12 3 edits. Last edited 15.10.2008 at 21:14 by sallu
anryo
Okei...
Järelikult olümpiamängud on ka üks "chill", kus igaüks saab teada oma aja?
Loomulikult pole see ju võistlus... ?
;)

15.10.2008 at 21:18 2 edits. Last edited 15.10.2008 at 21:18 by anryo
Peeter82

--------------------------------------------------------------------------------

mulle näib, et asi jäi teadmatuse, mitte Sallu poolse pahatahtlikkuse taha. Kuidas on toimunud senised sr teami üritused?
Oleks võinud ju Sallule ka märku anda, et nii need asjad ei käi. Järgmine kord oleks tehtud paremini. Nüüd on mingi mõttetu kius üles aetud.

15.10.2008 at 21:31
taaniel
Kui teema juba foorumites kirgesid kütab, võiks BHRA tõsiseltvõetava endapoolse avalduse teha, mitte avalikult ennast tagumiku näitajaks tembeldada või eesti kiirendusvõistlusi olümpiamängudega võrrelda.
15.10.2008 at 21:48
sallu
vahet ei ole, ma lähen homme Haapsallu, ex näis mis saab.

15.10.2008 at 21:50
kala85
sama asi on abilleumisega,enne abielu ei kehti kui keegi "tähtis" kinnitab osapoolte soovid.
Kas eelnevate sr üritustega on bhra-st siis luba saadud?
Kui ennem on kooskõlastatud ja nüüd mitte,siis arusaadav bhra reaktsioon,aga kui ei ole siis tundub,
et lihtsalt pannakse näkku ja kuna eelnevad üritused on kõik toimunud ilma teie loata siis on ju eelenvalt teil töö tegematta ka olnud :D

15.10.2008 at 21:57
wirx

quote:
aivoha: Tegelikult keegi ei bloki neid, vastupidi meil on hea meel, et nad lennuväljal sõidavad mitte tänaval, aga kuna võimaliku õnnetuse korral hakatakse peedistama BHRA-d, siis on pigem palve vähemalt informeerida ka BHRA-d oma ürituses.
Kui näiteks mazda klubi leiab BHRA ülesse, et küsida kuidas tegutseda klubisisese ürituse korral, siis striitreisserid ei taha kuidagi teavitada alakomiteed.
Rahva ja riigi silmis on kahjuks kõik ühed kiirendajad ja õnnetuse korral vaadatakse otsa BHRA-le. Streetrace kodukal aga tõlgendatakse kahjuks seda nii, et meie paneme käe ette.
Ja kui väideti et BHRA ei ole nõus et seda üritust korraldatakse, siis pigem on tekkinud arusaamatus ja mööda rääkimine. BHRA ei ole teadlik selle ürituse formaadist, seega me ei saa ka keelata. Lõppude lõpuks kui keegi tahab ennast surnuks sõita, siis BHRA ei saa sinna midagi parata.

pole mina veel kuulnud, et keegi oleks EAL-i süüditanud selles, kui Saugal mõni tross öösel auto katusele keerab või Tabasalus üle valli sõidab ja ei süüdistataks ka BHRA-d kui lennuväljal mõne auto-inimesega midagi juhtub...pole ju lennuväli ühestki otsast BHRA omand...ja sry, kui algul antakse luba ning hiljem öeldakse telefonis, et BHRA-st helistati ja ei lubatud teha, siis kus otsast see pole käe ette panemine?

Ja kas pole mitte enamus SR Teami liikmed BHRA kohtunikud, kui SR Teami üritus on ebaturvaline BHRA silmis, siis see tähendab ju seda, et BHRA peab enda kohtunike eba-pädevateks???

Ma ei oleks nagunii sellele üritusele läinud, veel vähem lähen BHRA omadele, kuid mulle tundub, et keelu taga on puhas raha, kuna SR Teami ürituste rahva arv konkureerib väga edukalt BHRA enda ürituste omaga...auhinnad on aga way paremad SR Teamil....samuti on õnnetusi SR Teami üritustel vähem olnud ;)

15.10.2008 at 22:21
_siim_
quote:
keelu taga on puhas raha ;)

karta on,

ma küll ei usu,et endal sinna asja oleks.... aga lihtsalt hakkas ka huvitama kuna olen nii mõnigi kord rapla rajal sõitmas käinud

quote:
Pedaal:[/b] küsiks siis teemakohaselt

näiteks kui võtame suvalise autoklubi ... olgu siis Daciaklubi MTÜ
tahab teha kaks üritust.
1. rajapäev kõveral rajal, Rapla kardirada näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.

vastus on,et ei peagi,kui on rohkem inimesi/autosi oleks ka soovitatav politseisse ja päästesse teada anda

quote:
2. rajapäev sirgel rajal, Haapsalu lennukas näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi kui seda küsitakse - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.

mis nagu neil kahel vahet on???

15.10.2008 at 22:28 6 edits. Last edited 15.10.2008 at 22:35 by _siim_
Jesper

Ei ole punkt 1 vastus "ei peagi", lihtsalt hetkel veel ei enforceta. Normaalsetel üritustel on juhend EALis regatud.

15.10.2008 at 22:53
tfr

quote:
Jesper: Ei ole punkt 1 vastus "ei peagi", lihtsalt hetkel veel ei enforceta. Normaalsetel üritustel on juhend EALis regatud.

Minu senine arusaam asjadest on see, et ainus, mida EAL-is regamisega saavutab, on see, et EAL-i litsentsi omavad sõitjad tohivad sellel üritusel osaleda. Kui ei rega, siis kehtib litsentsiga inimestele keeld (millele nemad on "alla kirjutanud" litsentsi ostes) sellistel üritustel mitte osaleda. Kusagil ei tohiks olla keeldu kellegile sellist üritust mitte korraldada.
16.10.2008 at 07:33
Sören
seda threadi lugedes ei saa ma aru miks ei võtnud toosama bhra tegelane, kes politseisse helistas, ühendust sr inimestega, uurimaks, et millise üritusega on tegu ja mis seal toimuma hakkab. nagu ma aru saan on kontaktid ju olemas. sallu väitel ei ole tegemist võistlusega vaid üritusega, kus lihtsalt aegu mõõdetakse, seega ei tohiks ju probleemi olla.

me korraldame ohutu sõidu koolitusi mootorratastele haapsalu lennuväljal, mille käigus õpilased kiirendavad enne harjutuse tegemist. vahel tõusevad kiirused üle 70 km/h. kas peame ka selle ürituse korraldamiseks bhra luba küsima? tegemist on organiseeritud üritusega, kus mootoriga varustatud sõidukid kiirendavad.

vaja oleks selgust, et millised üritused tuleb bhra-ga kooskõlastada ja milliseid ei ole vaja, see väldiks edasisi probleeme.

16.10.2008 at 07:38
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.