Poster |
Message |
tfr |
Laudpõranda taastamine
Hei,
on selline laudpõrand:
Minu võhiku arvamuse järgi lakitud. Nüüd, ajapikku on ühes nurgas, kus arvutilaud ja -tool paiknesid, see viimane sinna üsna sügavad vaod sisse vajutanud (kui vaja, võin üritada õhtul ka mingi pildi sellest konkreetsest damagest teha) - natuke alla meetrise läbimõõduga ringi näol. Nüüd oleks aga vaja "esialgne olukord" taastada.
Oskab keegi:
1) arvata, kas on võimalik seda ühte kohta lihvida / uuesti lakkida või tuleb terve ~60 m2 põrandat üle käia?
2) arvata, millises suurusjärgus hoopi see ühel või teisel juhul rahakotile tähendab?
3) soovitada mõnda töömeest või firmat, kuhu selle murega pöörduda.
Tänud ette ja sry offtopicu eest.
|
22.10.2008 at 09:16 |
|
DevilDeVille |
Laudpõranda taastamine
põhjusmõtteliselt saad selle jupikese eraldi korda küll. võtad rendifirmast väikse lihvmasina (seinaäärte ja radiaatorialuste tegemiseks mõeldu), ostad talle sealtsamast kulumaterjalid ja lihvid need vaod välja. siis tipatapa värvipoodi ja lakid asja kasvõi tavalise rulliga üle. eraldi kellelegi selle eest maksta pole erit mõttekas, kui tööriist vähegi käes seisab.
22.10.2008 at 09:21 |
2 edits. Last edited 22.10.2008 at 09:23 by DevilDeVille
|
tfr |
Laudpõranda taastamine
Selliste asjade koha pealt on mul kaks vasakut kätt - ja ma täiesti tunnistan seda endale. Seega jääks parem selle variandi juurde, et keegi, kes seda enne teinud on, teeb selle ära ja mina senikaua teenin nende asjadega, mille kohta ma tean, et mul need välja tulevad, talle tasu välja. |
22.10.2008 at 09:24 |
|
Martin460 |
Laudpõranda taastamine
Analoogse laudpõranda lihvisin ma ise enda kodus.( 44ruutu) Laenasin ümmarguse suure lihvmasina ja paari päevaga sain hakkama.
Hind oli kokku koos liivapaberitega alla 3000,-
Peale lihvimist peitsisin ja lakkisin.
Ainuke asi, mis ma valesti tegin oli see, et hakkasin vana värvi maha lihvima mille oleks pidanud tegelikult värvisurmaga ennem maha võtma sest värv soojeneb lihvmasina all ja mätsib liivapaberi praktiliselt kohe täis.
Ma arvan, et proffidel on sellised höövli tüüpi masinad mis võtavad ükskõik mis kattekihi sealt põrandalt maha...samas hinda ei oska teenustööle küll välja pakkuda.
Ise arvan veel, et kui on väga õhuke laud põrandal siis höövliga vist ei saa ligi minna? Siis ikka liivapaberiga lihvmasin.
22.10.2008 at 09:29 |
|
wax |
Laudpõranda taastamine
Osta sinna koha peale vaip |
22.10.2008 at 09:30 |
|
Martin460 |
Laudpõranda taastamine
quote: DevilDeVille: põhjusmõtteliselt saad selle jupikese eraldi korda küll. võtad rendifirmast väikse lihvmasina (seinaäärte ja radiaatorialuste tegemiseks mõeldu), ostad talle sealtsamast kulumaterjalid ja lihvid need vaod välja. siis tipatapa värvipoodi ja lakid asja kasvõi tavalise rulliga üle. eraldi kellelegi selle eest maksta pole erit mõttekas, kui tööriist vähegi käes seisab.
Kas mitte ei jää see parandatud koht näha? Lakk pleegib valguse käes ajapikku...jne.
Mul on muidu olemas lintlihvmasin ühe ruutmetri tegemiseks kui soovi on võin laenata.
22.10.2008 at 09:33 |
|
luu |
Laudpõranda taastamine
Kui on sügavad kriimud jääb sulle sinna ainult seda kohta tehes hiljem lohk.Kui soovid leian sulle inimese kes ainult sellistest töödest elab.Palju hetkel raha soovib ei oska hetkel öelda kevadel rääkis ca 250 eegust ruut.Kui palju läheb sõltub niisiis sellest palju ja kuidas sull seal tegema peab/õnnestub teha nii et se sind hiljem segama ei hakka. |
22.10.2008 at 10:03 |
|
taaniel |
Laudpõranda taastamine
Mina teeks nii: terve põrand ca 180se paberiga üle lihvida. Siis värvipoodi. Osta lakk, lasta see kraad tumedamaks toonida. Tervele põrandale kaks kihti toonlakki peale.
Esialgse olukorra taastamiseks peaksid tõesti lauani haljaks kõik tegema. See on väga tolmune töö...isegi nii tolmune et seda varianti mina ei kaaluks. Loomulikult muudab minu pakutud variant põranda värvi aga ega see mänd või kuusk pole kunagi väga ilusad olnud. Lakki saad ka valkjamaks toonida kui soovi on.
Ainus tõke sellel okkalisel teel võib olla laki valik. Et uus ei hakkaks vana lakki üles keetma. Seda ta tõenäoliselt ei tee aga võta kinni mis lakk seal all on.
Selle projekti materjalide eelarve oleks ca 1k ma pakun. Pluss keegi tahaks tööraha saada. |
22.10.2008 at 10:08 |
|
Martin460 |
Laudpõranda taastamine
quote: bonanza: Mina teeks nii: terve põrand ca 180se paberiga üle lihvida. Siis värvipoodi. Osta lakk, lasta see kraad tumedamaks toonida. Tervele põrandale kaks kihti toonlakki peale.
Esialgse olukorra taastamiseks peaksid tõesti lauani haljaks kõik tegema. See on väga tolmune töö...isegi nii tolmune et seda varianti mina ei kaaluks. Loomulikult muudab minu pakutud variant põranda värvi aga ega see mänd või kuusk pole kunagi väga ilusad olnud. Lakki saad ka valkjamaks toonida kui soovi on.
Ainus tõke sellel okkalisel teel võib olla laki valik. Et uus ei hakkaks vana lakki üles keetma. Seda ta tõenäoliselt ei tee aga võta kinni mis lakk seal all on.
Selle projekti materjalide eelarve oleks ca 1k ma pakun. Pluss keegi tahaks tööraha saada.
Sa räägid vana lakikihi matistamisest terve põranda ulatuses...aga mida teha selle kohaga mis just on kodanik tfr-i probleemiks( tooli poolt tekitatud sügavad vaod ühes kohas)
Seal peaks siis tugevalt lihvima vana laki maha+ vaod põrandast välja. Siis on meil üks koht siledaks lihvitud paljas puitpõrand ja ülejäänud matistatud vana lakk.
Kui seda kõike hakata üle lakkima siis jääb vahe tõenäoliselt näha hiljem.
22.10.2008 at 10:29 |
|
taaniel |
Laudpõranda taastamine
Ma ei kujuta ette et vaod nii meeletult sügavad on. Tõenäoliselt 20% läikega laki alt jäävad nad vaevu hoomatavad, eriti veel nõrga valgustusega ruumi põrandal. Kui terve põrand käia üle piisavalt toonitud lakiga, siis ei tohiks vahet jääda. Küll aga peab hoolega kaaluma mis tooni kasutada, sest kollasest tumadama või heledama poole saab mitmes suunas minna.
Kord sai sama soovitus antud õnnetutele ridamaja ostnutele, kellele oli keset valgusküllast aatriumi massiivne männitrepp püstitatud. Trepi lakist puhtaks lihvimine ei tulnud kõnealla loomulikult. Trepp käidi toonitud lakiga üle ja tulemus oli hea...hiljem sai muidugi trepp välja vahetatud.
Ma olen mingites olukordades varemgi sellist teguviisi kasutanud. Okei, puit kaotab oma naturaalsuse ja isikupära (inimene tänavalt vaevalt sellele oskab tähelepanu pöörata) aga kusagil tuleb kompromiss teha. Fakt on see, et vana lakk on kollasem kui uus. Fakt on ka see, et see männi laud maas peidab endast ka 1-2mm muhke ja lohke. Selle siledaks lihvimine on kannatust nõudev. Ja kui kannatust pole siis on uue laki alt näha kollased laigud keset põrandat, nurkades jne.
EDIT ka: probleeme ärme lahenda nende tekkimise järjekorras...ehk põrandakaitse tooli alla maksab suurusjärgus 500.- või veel vähem |
22.10.2008 at 10:56 |
1 edit. Last edited 22.10.2008 at 10:59 by taaniel
|
spark |
Laudpõranda taastamine
kui sa juba terve põranda üle lihvid siis kaalu lakkimise asemel õlitamist
tuntav vahe kui käid paljajalu ... õli tundub soojem (kui pole kogenud proovi kuskil järgi)
pinna vigastused ei paista niipalju välja ja kordategemine on lihtsam.
algul on õliga jama - esimesed 2 aastat tuleb korralikult hooldada.
ja kui sul tulevikus analoogne probleem tekib siis lihvid sellest kohast natuke ja õlitad üle ja korras. (toonõlidega vbl. päris nii ei saa)
ma arvan et tuntud põrandamüüjad suudavad sulle erinevuse täpselt lahti seletada
www. ruutmeeter.ee
www.lincona.ee
www.arhdisain.ee
jne.
kõikidel müüatel on ka oma paigaldajad ... kes ka lihtsalt lihvivad ja õlitavad
22.10.2008 at 11:08 |
|
tfr |
Laudpõranda taastamine
Tegemist üürikorteriga, kust nüüd suurema pinna vajaduse tekkimise tõttu tahaks välja kolida ja seetõttu peaks oma (lolluse) tagajärjed likvideerima.
Seega - päris kuliibinlust kindlasti teha ei taha, aga mingit 20-30k sinna ka hea meelega ei mataks, kui mingid vahepealsed variandid olemas on. |
22.10.2008 at 11:24 |
|
Martin460 |
Laudpõranda taastamine
Mõtlesin veel varianti: Lihvida ainult need lauad üle mis on rikutud ja teha üleminek vana ja uue laki vahele täpselt laudade vahekohta. Lintlihvmasinaga saab täpselt laua servani lihvida ja lakkida saab ka ju suht täpselt.
22.10.2008 at 11:34 |
|
spark |
Laudpõranda taastamine
quote: Martin460: Mõtlesin veel varianti: Lihvida ainult need lauad üle mis on rikutud ja teha üleminek vana ja uue laki vahele täpselt laudade vahekohta. Lintlihvmasinaga saab täpselt laua servani lihvida ja lakkida saab ka ju suht täpselt.
hetkel laki see koht lihtsalt üle või osta plastik alus mis põrandat rataste eest kaitseb ja see tolmutamine ning haisutamine, nagu Martin460 soovitab, tee välja kolides ...
22.10.2008 at 11:49 |
|
Martin460 |
Laudpõranda taastamine
quote: spark: quote: Martin460: Mõtlesin veel varianti: Lihvida ainult need lauad üle mis on rikutud ja teha üleminek vana ja uue laki vahele täpselt laudade vahekohta. Lintlihvmasinaga saab täpselt laua servani lihvida ja lakkida saab ka ju suht täpselt.
hetkel laki see koht lihtsalt üle või osta plastik alus mis põrandat rataste eest kaitseb ja see tolmutamine ning haisutamine, nagu Martin460 soovitab, tee välja kolides ...
Tolm pole probleemiks sest lintlihvmasinale saab tolmuimeja külge ühendada. Ise tegin kodus paljud liistud ja vannitoamööbli detailid toas peale remonti ja tõesti ei lennanud mingit tolmu laiali.
Imeja peab muidugi korralik olema.
Lakitud sai oma põrand vesilahuselise lakiga ja haisu polnud sellel mingit. Nüüd on lakkimisest 5 a. möödas juba endiselt näeb viisakas välja.
22.10.2008 at 12:30 |
|
Wishmaster |
Laudpõranda taastamine
Soovitan soojalt sellist firmat nagu Tera Parkett OÜ, www.teraparkett.ee. Sealt Jaak Lees (5033190) tuleb üldjuhul ise kohale ning leiab igale asjale väga soodsa ja ülikvaliteetse lahenduse. Tean, et Lincona ja Arhdisain kasutavad antud firmat paigalduse ning järelhoolduse tarvis ja ka minu kaks kokkupuudet antud tegelastega on enam kui positiivsed. Teine variant on muidugi ise jalgratast leiutada või mõni sossepp palgata. Jaksu ja jõudu |
22.10.2008 at 14:12 |
|
Timo |
Laudpõranda taastamine
see foorum kukub küll varsti kokku. kõige rohkem poste tuleb teemadesse, mis ei ole foorumi teemaga üldse seotudki
22.10.2008 at 14:21 |
|