Tuuma CadillacKulesuse sõnul tuleb rattad iga viie aasta tagant üle käija, ent mitte nende vahetamiseks, vaid lihtsalt reguleerimiseks/tasakaalustamiseks. Tema sõnul selle Caddy rattad ei kulugi.
quote:wax:Kulesuse sõnul tuleb rattad iga viie aasta tagant üle käija, ent mitte nende vahetamiseks, vaid lihtsalt reguleerimiseks/tasakaalustamiseks. Tema sõnul selle Caddy rattad ei kulugi.
Selliseid rattaid oleks küll vaja
Ja sellised ajakirjanikud tuleks välja vahetada kes kirjutada ei oska. Mida teha - käia.
Tuuma CadillacLähitulevik saab huvitav olema. Mina panustaks siiski ultracapacitor`il (laadimine sekunditega, parktiliselt lõpmatu laadmiskordade arv, kordades suurem mahutavus võrreldes akuga) põhinevatele tehnoloogiatele tulevikku.
quote:fire83: Lähitulevik saab huvitav olema. Mina panustaks siiski ultracapacitor`il (laadimine sekunditega, parktiliselt lõpmatu laadmiskordade arv, kordades suurem mahutavus võrreldes akuga) põhinevatele tehnoloogiatele tulevikku.
Ei taha irooniline olla, aga mingil ajahetkel võib maailma olla tagasi kiviajas. Siis, kui kõik on lõppenud ja inimesi liiga palju juba maamunale siginenud. Nõrgad surevad välja ja tugevamad hakkavad otsast pihta.
Aga niikauaks andke oma V8-tele gaasi
Club Fullsize
quote:fire83: Lähitulevik saab huvitav olema. Mina panustaks siiski ultracapacitor`il (laadimine sekunditega, parktiliselt lõpmatu laadmiskordade arv, kordades suurem mahutavus võrreldes akuga) põhinevatele tehnoloogiatele tulevikku.
Ei taha irooniline olla, aga mingil ajahetkel võib maailma olla tagasi kiviajas. Siis, kui kõik on lõppenud ja inimesi liiga palju juba maamunale siginenud. Nõrgad surevad välja ja tugevamad hakkavad otsast pihta.
Sellel teemal on Discovery'l üks väga lahe reklaam - kes on näinud, teab!
Sellel teemal on Discovery'l üks väga lahe reklaam - kes on näinud, teab!
Just, väga hea on. Aga samas paneb ikka mõtlema ka...
Club Fullsize
Tuuma Cadillackui siin juba reklaamidest ja juuksehooldusest räägitakse siis jätkaks ka teemakõrvast plära.
mul ei anna rahu see eelpool mainitet ultracapacitor või misiganes see oli, ilmselt siis mingi kondeka moodi asi vist.
et aru ma ei saa sellest sekunditega laadimisest.
kui mingi asi on näiteks 1ah, siis ta ilmselt annab 1 amprist voolu tunni jooksul?
kas siis laadimisega on sama sisteem, et tund ampriga ja purk täis?
kas siit omakorda järeldub, et 10 ampriga 6 mintsa? jne.
kas sekunditega laadimine ei tähenda mitte pöörast voolu sel juhul?
või on selle capaciitoriga pinge pilvedesse aetud?
harige taipamatut maakat.
Tuuma Cadillac njaa sellise agressiivse väljanägemisega tulnukcaddiga kulgeks isegi ringi. eriti lahe oleks kui igal pool oleks märgid radioaktiivsusest
quote:diesel: kui siin juba reklaamidest ja juuksehooldusest räägitakse siis jätkaks ka teemakõrvast plära.
mul ei anna rahu see eelpool mainitet ultracapacitor või misiganes see oli, ilmselt siis mingi kondeka moodi asi vist.
et aru ma ei saa sellest sekunditega laadimisest.
kui mingi asi on näiteks 1ah, siis ta ilmselt annab 1 amprist voolu tunni jooksul?
kas siis laadimisega on sama sisteem, et tund ampriga ja purk täis?
kas siit omakorda järeldub, et 10 ampriga 6 mintsa? jne.
kas sekunditega laadimine ei tähenda mitte pöörast voolu sel juhul?
või on selle capaciitoriga pinge pilvedesse aetud?
harige taipamatut maakat.
Siin natuke juttu asjast. See põhimõtteliselt jurakas ja eriti efektiivne kondekas jah. Kondeka laadimine käib kiiremini kui aku laadimine ja kondekas annab voolu ka kiiremini välja.... aga las elektrispetsid seletavad täpsemalt.
Tuuma CadillacUSA-s 50ndate tulevikuvisionäärid ennustasid et aastaks 2000 sõidab enamus autosid aatomenergia jõul, omades kapoti all pisikest reaktorit.
See ennustus nagu enamus ennustusi siiski täide pole läinud aga näe nüüd pisike lootus on.
Tuuma CadillacNõukogude visionäärid kunagi ennustasid, et autod hakkavad sõitma elektriga mida nad saavad õhu kaudu mastidelt.
Maste on meil maa täis aga autod väntavad ikka oma hooratast bena jõul, isegi mobiile peame veel kontakti kaudu laadima.
quote:PPV69: Nõukogude visionäärid kunagi ennustasid, et autod hakkavad sõitma elektriga mida nad saavad õhu kaudu mastidelt.
Maste on meil maa täis aga autod väntavad ikka oma hooratast bena jõul, isegi mobiile peame veel kontakti kaudu laadima.
Tegelikult ei pea, on juba olemas mobiilid ja laadiad mis ei vaja juhtmeid. Minu teada elektri saatmine õhu kaudu on juba ammu võimalik. Eks teadjad võiks sellest rohkem rääkida.
Tuuma Cadillac"Ammu võimalik" alla peaks siiski kuuluma vaid kadumaläinud Nikolai Tesla tööd, mis vist käsitlesid elektrienergia ülekandmist raadiolainete abil. Kuid see kuidas ta seda tegi/proovis - need andmed on tänapäeva tedmistest puudu.
Elektrienergia ülekandmine on siiski vägagi lapsekingades. Suurte kadudega suudetakse edastada vaid (mõne) meetri kaugusele. Ühte katset esitleti selle aasta suvel: http://www.epl.ee/artikkel/439472
Tuuma CadillacLeiutada pole seal minu arust mitte midagi. Mine kõrge pinge liini alla keeruta seal traadipusa ja elekter tuleb.
Kuidas aga sellises väljas inimese organism vastu peab? kui mingi kilp on koridoris mis sealt siis läbi õhu kogu su majapidamist elektriga toidab? Ainuke koht kus näen, et oleks mingi edu on see, et moblade fotokate jms laadimiseks võiks olla selline alus kuhu nad peale paned ilma juhtme taha torkamiseta see alus siis need akud täis laeb. Aga mingite suuremate võimsuste läbi õhu transportimine ei ole tervisele kindlasti kasulik
quote:Madlobster:moblade fotokate jms laadimiseks võiks olla selline alus kuhu nad peale paned ilma juhtme taha torkamiseta see alus siis need akud täis laeb.
selline alus on ka juba olemas, prototüübitasemel muidugi, aga toimiv variant.
Tuuma CadillacSai siin kingitud ühele selline elektriline hambahari, mis induktsiooniga laeb ennast. Ei olnud prototüüp, täitsa jaemüügist. Eks suuremate voolude asjad veel on katsetamisel, kuid kaugel see aeg enam ei ole, kui elektriasja paned lihtsalt lauale vms ja laebki.