Poster |
Message |
martin333 |
Palju maksab konteinerisse laadimine ja konteiner Floridas ,Miamist
Kas keegi on lähiajal toonud ja tegeleb otseselt konti autode laadimise ja toimetamisega.
Kui soovin tuua autot kas oleks täpne ülevaade reaalsetest kuludest otseselt konteineriga seonduvalt.
Mis maksab auto konteinerisse laadimine,kas sõltub see ka konteineri suurusest.näiteks Maerskiga vms
olen kuulnud mingit laadimise summat ala 600 usd + 1000-1300 meretransa. On se õige (ühe auto kohta)hetkel ju kütuse hinnad ka maas
või on keegi alaliselt floridas ,et tulevikus koostööd teha (mitte ainult ühe auto toimetamisega)
Tänud
Martin |
21.01.2009 at 23:23 |
|
Vanaisa Moderator |
Martin, otsing on üks imeline asi:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=29474
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=29498
21.01.2009 at 23:25 |
|
martin333 |
Jah aga antud hinnakirjades ei ole välja toodud konkreetselt auto laadimiskulud sadamas konti,+meretransport,+eraldi teenustasu(sebimise eest),see mis parkla maksab sõltub ju ilmselt perjoodist kaua ta seisab seal sadamas vms, Usa sisetransport ei saa ju olla üleriigi üks sama 600usd (näit Ny-st Miamisse -või saab)
kas minul kui tellijal on ka ülevaade reaalsetest kuludest (arvetest) mis on kulunud ,laadimise,meretransa,ja siis eraldi sembimis tasu,mitte ,et igale asjale on mingi tolja otsa pandud(oleks ju usaldusväärsem)
Tänud |
21.01.2009 at 23:52 |
|
Vanaisa Moderator |
ja ei toodagi välja - kõik oleneb kokkuleppest. Suurest firmast (Maersk) võttes maksad rohkem, saad arve ka ilmselt, era-maaletoojatega lepid selle ise kokku.
22.01.2009 at 00:29 |
|
DevilDeVille |
quote: martin333:Usa sisetransport ei saa ju olla üleriigi üks sama 600usd (näit Ny-st Miamisse -või saab)
võid lausa meeldivalt üllatuda, mis hindu pakuvad suured vedajad usa siseriiklikule transale, olemas toredad keskkonnad hinnapäringuteks ja puha. näituseks: http://www.auto-car-transport.com/
22.01.2009 at 04:00 |
|
usakad |
Laadimisest niipalju, et keegi sadamas kohapeal autosid konti ei pane- selle jaoks on ikka eraldi laoplats või terminal olemas ja eraldi kuluarvestust üldjuhul ei peeta. Ehk on olemas hind auto laadimiseks otse konti koos meretranspordiga- mis on sealt saatja poole puhul kõige mõistlikum variant.
Kohapealne sebimine on juba omavaheline kokkulepe- kas tahad et inimene vaatab su auto kohapeal müüja juures üle või on vaja ainult laoplatsis pilk peale visata. Võimalusi on palju....
Kohaliku transaga võib tõesti saada väga head hinda, kui auto on vedajate poolt heas asukohas. Olen maksnud ka üsna palju juurde auto eest mis on kohas kuhu transpordifirma lihtsalt tihti ei satu.
Kulude kontrolli all hoidmiseks saad ju küsida arvete koopiad enda jaoks, kuigi mõned asjad on odavam ajada sulas.
Arvan et keegi ei ole täna tala panemise peal väljas, tänases seisus tahavad inimesed lihtsalt tööd teha ja ka selle eest väikese tasu saada... |
22.01.2009 at 07:51 |
|
DevilDeVille |
lihtsalt huvi pärast tehtud päring andis Miami FL to Newark NJ hinnad avatud treilal 495, 695, 599, 510 - järelikult 600 toimib sedapidi kenasti
Edit, pakuvad ka 450-ga
22.01.2009 at 09:14 |
1 edit. Last edited 22.01.2009 at 10:13 by DevilDeVille
|
martin333 |
olen küsinud paarist kohast ja mõnel on laadimine hinna sees ,et kont 1 le kohale ca 1000-1500,mõni aga 1000$+ laadimine 5-700$
mõni ütleb üldse kosmilisi hindu
Terve konteiner maksab mingi info põhjal u 2000-2500 usd /3 autot peaks olema u 800 usd tegelik hind(sõltub kütuse hinnast ka ju)- süht pida käib selline ümmargune jutt minule kui tellijale .(on olemas konkreetne vahendus summa mida aksepteerin )ja siis konkreetne konteineri hind koos konkreetse laadimiskuludega.
ja mind huvitabki mis se nö täpne kulutus tuleb,et ei tekiks üllatusi üleliia. |
22.01.2009 at 10:21 |
|
martin333 |
tegelik hind siis auto kohta 800 $ kui jutt jäi segaseks+laadimine |
22.01.2009 at 10:22 |
|
sirr |
defineeri palun "tegelik hind"? Kas kuskil on world-wide hinnakiri, mis on ülemaailmses tarbijakaitseametis kinnitatud ja mida kõik peavad järgima?
Kui on mingi "tegelik hind", siis miks mitte võtat teenust nende käest, kes teenust tolle tegeliku hinnaga pakuvad?
Või kui sulle öeldakse mingi muu number, siis ilmselt see ongi tegelik hind sinu jaoks. |
22.01.2009 at 10:32 |
|
tfr |
Mida rohkem on kondis autosid, seda rohkem tuleb aega/vaeva näha nende sinna konti saamisega, et need ka saabudes samas konditsioonis oleks. Seega ei ole see matemaatika nii päris lineaarne.
40-jalase konteineri pikkus on 40 jalga ehk ~12,2 meetrit. Kaks autot läheb sinna lihtsalt lükates sisse, kolmanda/neljanda panekuks tuleb juba hakata raketisi ehitama, mille nikerdamine on ilmselt vabalt päeva jagu tööd. |
22.01.2009 at 10:35 |
1 edit. Last edited 22.01.2009 at 10:37 by tfr
|
Riho |
quote: martin333: Kas keegi on lähiajal toonud ja tegeleb otseselt konti autode laadimise ja toimetamisega.
Kui soovin tuua autot kas oleks täpne ülevaade reaalsetest kuludest otseselt konteineriga seonduvalt.
Mis maksab auto konteinerisse laadimine,kas sõltub see ka konteineri suurusest.näiteks Maerskiga vms
olen kuulnud mingit laadimise summat ala 600 usd + 1000-1300 meretransa. On se õige (ühe auto kohta)hetkel ju kütuse hinnad ka maas
või on keegi alaliselt floridas ,et tulevikus koostööd teha (mitte ainult ühe auto toimetamisega)
suures piires on su numbrid õiged.
Konteineri puhul on kulupositsioone rohkem kui ainult OFR (ocean freight). Kütuse lisatasud, document fee'd jms.
Floridas on meil nö. baaslaager olemas. Jupide ja autode toimetamisega saab hakkama ka. Täpsemalt võime vast privaatselt rääkida.
|
22.01.2009 at 11:14 |
|
martin333 |
to tfr
just sinnani tahtsingi jõuda ,et äki saad sellest nö laadimise protsessist lähemalt rääkida- mis suurusjärgus summa on konti laadimine 12.2 m konti kui mul on vaja tuua 2 autot või kui minu auto peaks olema nö 3 mas konteineris ,et kas see summa suureneb setõttu või on normaalsetel teenusepakkujatel konstantne laadimis summa olenematta sellest kas autoga nö sõidetakse sisse või tehakse eraldi rakis.Et seda just Floridas mitte Ny s. Kas päeva töö eest ,kui mul on 2 autot laadida on normaalne kysida 500 usd per auto .?? |
22.01.2009 at 11:15 |
|
martin333 |
Tegelik hind - ehk hind auto kohta kui kont maksab ca2000-2500$ /3 autot = ca 800,33 $ - või arvutasin midagi valesti |
22.01.2009 at 11:26 |
|
Sören |
quote: martin333: just sinnani tahtsingi jõuda ,et äki saad sellest nö laadimise protsessist lähemalt rääkida- mis suurusjärgus summa on konti laadimine 12.2 m konti kui mul on vaja tuua 2 autot või kui minu auto peaks olema nö 3 mas konteineris ,et kas see summa suureneb setõttu või on normaalsetel teenusepakkujatel konstantne laadimis summa olenematta sellest kas autoga nö sõidetakse sisse või tehakse eraldi rakis.Et seda just Floridas mitte Ny s. Kas päeva töö eest ,kui mul on 2 autot laadida on normaalne kysida 500 usd per auto .??
ma ei saa aru kuhu sa jouda tahad selle uurimisega. kui tahad üle 2 auto konti panna, siis keegi ei paku sulle konstantset summat autode pakkimise eest, kuna see on käsitöö. kondi sisse ehitatakse rakis ja selle jaoks on vaja ka materjali, mis samuti maksab.
mis vahet seal on kuidas see lõpphind kujuneb? kui sulle pakutud hind ei sobi, siis püüa kaubelda, kui kaubelda ei anna, siis ei ole midagi teha. tehingu hind on ikkagi pakkuja ja tellija vaheline kokkulepe. kui tahad hinda alla saada, siis mine ise kohale, lase kont kuhugi platsile tuua, paki ise kont täis ja lase siis ära viia. nii võid kindel olla, et ei maksa millegi eest üleliia.
22.01.2009 at 11:48 |
|
Madlobster |
Siin mõniaeg tagasi aasta paar umbes uurisin ka kondi hindasi. Oli vaja mingi väike asi kondi nurka visata. Ei mäleta enam mis asi see oli mingi ala käigukast vms suuruses asi. Hinda küsiti selle eest nagu oleksin terve kondi täis pannud. Minul jäi äri katki. Sest kui olin paarist kohast küsinud ja suhtumine ning hinnakirves ühte auku olid siis lõin käega. Aga siis olid teised ajad ka, kõigil oli raha palju ja mingi väike diil ei huvitanud kedagi. Äkki nüüd on asjad natuke teistpidi. |
22.01.2009 at 11:50 |
|
wagoneer |
Näed tuli just konteiner mul. NJ-gist 40" kont koos kahe auto laadimisega oli 2700$ näiteks. Aga kuna konteinerisse pandi ka motikas ja paar murutraktorit lisati arvele 400$ juurde. Kusjuures seniajani näiteks pole kunagi mulle arvele mingit extra pakkimist lisatud.
Tea kas siis siiani lihtsalt õnnelik olnud või on hakatud ka sealpool nüüd nippe mõtlema kuda raha rohkem kätte saada.
Ja ei saa unustada ka siinset kondi väljastamistasu(3400.- eek) ning sadamas kondi liigutamis/ladustamis tasusid. Ja oh seda rõõmu kui kondis olevate asjade paberid ei jõua õigeks ajaks kohale või hilineb kondi vabastus ja pead maksma sadamale kopsakat tasu kondi üleaegse ladustamise eest. Või kuna paberid ei saabunud õigeaegselt pead oma liikurid ladustama lattu ning maksad iga liikuri pealt sadamale mõnusat hoiustamis tasu. Jube palju muutujaid on selles tegelikus hinnas. Ja mida odavama hinna sa omale välja kaupled seda suuremaks jäävad sinu riskid üleliigsete kulutuste osas.
Wagoneer@laupäeval kolekastikat välja kangutama hakkab (juhul kui kondi vabastus ikka tuleb homme )
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
22.01.2009 at 11:54 |
|
martin333 |
Probleem ongi selles et siinsed vennad tahavad iga asjaga kottida ja isegi kui on konkreetne jutt kindlast vahendustasust siis "kaovad" muud arved kuhugi järsku ära (tuttav lasi just tuua ja kahe auto mere trasport oli 3800 usd (sinna lisandus veel vahendus tasu)-selline kottimine kaotab igasuguse usalduse |
22.01.2009 at 11:58 |
|
wagoneer |
quote: martin333: Probleem ongi selles et siinsed vennad tahavad iga asjaga kottida ja isegi kui on konkreetne jutt kindlast vahendustasust siis "kaovad" muud arved kuhugi järsku ära (tuttav lasi just tuua ja kahe auto mere trasport oli 3800 usd (sinna lisandus veel vahendus tasu)-selline kottimine kaotab igasuguse usalduse
Kusjuures eelmine koneteiner oli ka mingi 3500$. Ei tasu unustada ka seda,et erinevatest sadamatest ei pruugi hinnad ühesugused olla. Ja kui tunned,et kõik sind kottida tahavad siis nagu juba eelpool öeldi, mine ise kohale-telli kont-paki autod ära ning vormista vajalikud paberid ja korras ta ongi. Lihtne ju.
Ma näiteks olen juba teisipäevast saati nussind oma ajusid puuduvate kondi paberite ning igasugu segaduste pärast mida suudavad korraldada suured laevandusfirmad. Telefuunimine ameerikasse kus istud 5min lihtsalt ooteliinil jne. Ka aeg maksab tänapäeval midagi.
PS! ma ei ole autovedaja ning konteinerite pakkuja. Ma lihtsalt omal nahal korduvalt tunda saanud kui "LIHTNE" võib olla ühe kondi majandamine ning kui palju üllatusi võib varuks olla mis kaudselt raha nõuavad. Aga on ka helgemaid kordi olnud.
22.01.2009 at 12:23 |
|
Madlobster |
Keegi ei ütlegi et elu lihtne on aga minule kui kliendile tulla kurtma, et näe pidin veel helistama ja siis pabereid täitma see ei mõju. Samas ei saagi kõikide liigutuste hinda välja tuua, sest siis klient hakkab igasugu jura välja mõtlema, et mis ta ise teeb ja mida pole vaja teha ja et lase nüüd hind alla. (ehitustel tavaline asi, et lase hinda alla ma segan ise segu vms) Kõige mõtekam on võtta hinnapakkumised ja teha siis nende hulgast omale valik. Kui hinnad ei sobi siis on kaks vrjanti tee ise või löö käega (nagu mina). Ega see foorumis kaeblemine suurt ei aita. Niikaua kuni leidub piisavalt mitte vinguvaid maksejõulisi kliente nii kaua need hinnad ka sellised on ja mingite pennilugejate hala ei huvita kedagi. Kui enamus kliente hakkavad olema pennilugejad küll siis hinad ka muutuvad natuke. Ja ei saa mina neid süüdistada, et nad mulle kirvest viskasid. Sest ei kipu ka mina tegema pennide eest midagi kui samas kõrval on klient, kes hästi maksab ja ei kräunu iga penni küsimise peale. |
22.01.2009 at 12:42 |
|
Vanaisa Moderator |
nojah - selle vastu võiks ehk aidata kirjalik leping kondiinimese ja sinu vahel. Mida rohkem lahtisi otsi jätad, seda udusem asi ongi ja võimaldab "tala" juurde keevitada.
Eks osadel on ikka veres see "äri eesti moodi", ruttu rikkaks ja kirved hinnad.
22.01.2009 at 12:43 |
|
martin333 |
jah eks ta ole "äri Eesti moodi" ega teenuse pakkuja ei ole just kõige altim avaldama kliendile tasusid millelt saab veel omakorda koorida -algul on jutt väga lilleline ja kui kont kohale jõdma hakkab siis summad muutuvad. Ütleme nii ,et praeguses majanduskliimas on koorjatel lips läbi saamas ,sest kõik tahavad kokku hoida.Ja isetsema hakata.Ma ei väidagi et organiseerija ei peaks raha saama vaid pigem sede,et klindil võiks ikka transpordi arvetest ülevaade olla. Usaldust kuritarvitatakse vais korra
Aga eks ta õige ole ,et tuleks leping teha . |
22.01.2009 at 13:01 |
|
wagoneer |
Ega ma ei halagi. Lihtsalt üritasin luua ettekujutuse kuidas asi toimib. Ja suure tõenäosusega need kes viitsivad kontidega igapäevaselt majandada ei tulegi sulle kui kliendile nutma,et oi vaata nüüd pean helistama või jooksma lisaks. nad lihtsalt panevad igaksjuhuks sinna pakutavasse hinda selle jooksmise sisse ja mott. Kui ei ole vaja joosta siis teenivad natuke rohkem ja kui on vaja joosta ei teeni lisa. Ise tuues on alati see lootus,et sa ei pea lisaks rabelema ning kõik laabub ilusasti(lootus sureb viimasena ) Samas ei ole mul veel oma kondikaaslastega kunagi probleeme olnud kulutuste jagamisega. Eks see usaldamise asi ka natuke ole.
Juppide kohalt on natuke vale arvamus see,et ah sul ju kont tuleb pane sisse jupp. Keegi peab ju selle jupi sinna sadamasse viima, hoidma kusagil kuniks saab sadamasse viia. Siis peab selle jupi siin ladustama,tollima jne. Ja ega sealmaal keegi aitähhi eest ei tee asju. Ikka va $ abiks. Mul tuleb ka teiste kontides suht palju jubinaid pidevalt. Ja mis seal salata mõni tõesti üritab veerand kondi raha tagasi saada näiteks mootori transa eest. Samas teistega saab normaalselt kaubale. Ma õnneks rohkem nende viimastega kokku olen puutunud. Kõik on suhteline siin elus kahjuks.
22.01.2009 at 13:08 |
|
Madlobster |
Turg määrab hinna ja sinna ei ole mitte midagi teha. |
22.01.2009 at 13:14 |
|
wagoneer |
quote: Madlobster: Turg määrab hinna ja sinna ei ole mitte midagi teha.
Nii ta paraku on jah. Mõned lihtsalt keelduvad sellest aru saamast või hindavad oma tööd/aega natuke liiga kallilt.
22.01.2009 at 13:37 |
|