Poster |
Message |
georg777 |
tasuta CARFAX ON PETLIK. mure väljalaske aastaga
Tere -kas keegi on kokku puutunud olukorraga ,kus carfaxi tasuta lahtrisse vin koodi trükkides lööb aasaarvu 2005 aga ARK avastas nö tasulisest sissepääsust ,et esmane registreering on 28 10 2004 -tegemist on üsna märkimisväärse kahjuga kuna olen oma teada ostnud 2005 aast Lexus Rx 330 ja läbivalt on ka aastarv ka hooldusraamatus ja ka esinduse müügipakkumisel (mis oli hooldusraamatu vahel )01 01 2005 - Antud auto 2004 ja 2005 aasta müügihindade vahe on u 50 000 eek -lisaks on mul ka tolli dekl maksud 2005 a turuhinna järgi makstud .Samuti on DEKRA tüübikinnitusel 01 01 2005 . esmahooldus 2 aprill 2005 (600 miili) u 70 km päevas sõitnud alates 1 jaanuarist.
Kuhu pöörduda mida teha (on äki kellegil carfaxi ligipääs) tegin ARK sse ka vaide kuid usun ,et neid see ei koti-igasugune seligtamine ja arusaamine seal majas on olematu ja tulemusetu . Ilmselt tuleb ikka omad vitsad kätte saada - seda nad küll tunnistavad ,et vin koodis on 5 sees ja ,et auto mudeliaasta on jah 2005 -aga nägu teate on ju aastarv see mida siin riigis ostetakse -mitte auto(üldjuhul)
Tänud kui on miskit kogemust |
10.02.2009 at 17:38 |
1 edit. Last edited 10.02.2009 at 20:54 by Vanaisa (Moderator)
|
georg777 |
Ja müügikeskond kust sai soetatud -seal oli ka 2005 aastaks |
10.02.2009 at 17:39 |
|
tfr |
Ilmselt on tegu klassikalise "esmaregistreerimise aasta" vs "model year" erinevusega. |
10.02.2009 at 17:42 |
|
georg777 |
Jah kellegi jaoks klassikaline -ma suht roheline ,jänkimaalt toomisega- nõme lihtsalt see ,et ma ei näinud põhjust tasulisele sissepääsule carfaxi kuna vin sisestades tuli 2005. olgem ausad -ARK (minu jaoks piidrid) lasevad liuelda ringi samasuguste autodega, mis on esiveolised ,kuid passis 4 velised. |
10.02.2009 at 17:47 |
|
Vanaisa Moderator |
tegu ongi sinu auto puhul 2005a mudeliga. Uue aasta mudelit hakatakse tavaliselt juba eelmise aasta keskelt (olenevalt tootjast) müüma.
Teha pole midagi. ARK-il täitsa õigus ja vaevalt sa seal aasta uuemaks muuta saad - see pole ju tõsi.
Kui endale ostsid, pole vahet, kui müügiks siis saad ilmselt jah mööda pükse aastaarvude hinnavahega.
10.02.2009 at 17:56 |
|
Kloss |
Uus mänguasi ARK'i meestel.. see Carfax.
Minu teada eraomanduses kasumit teeniv ettevõtmine...
miks Eesti riik (ARK) seda baasi sulatõeks peab?
Aga olulisem on, mis aasta/kuupäev on paberitel, mis autoga kaasas. |
10.02.2009 at 18:02 |
|
georg777 |
Ootan vastuse usa esindusest ära (müügikuupäeva kohta)ja siis vaatame edasi -Kui sakslased on lollimad kui eestlased ja tüübikinnitusel olev 01012005 tootmisaasta lahtris-ja ausaltöedes mis püha lehm see carfax ka on(milleks 10 000 eek tüübi paberi eest kui siin nad nii "korralikult kõike teavad") -lihtsalt kohtupraktika puudub ja ega ise ka ei viitsi tõmmelda kohtuga - lihtsalt suts kahju ,et tiilerid sellistest juhtumistest ei rääkinud -oleks nats teine hoiak mul vms auto võis sama hästi ka proovi auto olla ja eks usas on igas osariigis ka oma pass ja süsteem - kuna igale autole sellis päringut ei tehta võiks lähtuda ikka kasvõi vin koodist.
Ark tüüpdel on lihtsalt igav (esmalt pandi mulle 05 siis ,saadeti mind mingite tagatulede pärsat uuele ringile ja uus number oli 2004. - eks see võib teil siin kõigil tulevikus juhtuda -lihtsalt siis hoiatuseks ,et karvaxi tasuta süsteem on mõttetu asi.ja mingist maksude tasarveldusest pole mõtet unistadagi |
10.02.2009 at 18:24 |
|
georg777 |
Nii just laekus info Lexuse usapoolselt esinduselt ,et jah esmane kasutus on ikkagi 1 dets 2004 -nii ,et soovitan alati Carfaxii tasulisest järelepärimisest kontrollida esmast müügikuupäeva muidu võite siin registrisse saada vanema aastarvu,mis ei olnud just mitte kõige meeldivam üllatus ARK s. Jänkistanis on alati year model mitte first registration müügikuulutustes-vähemalt ei saanud ma 4 veolise asemel 2 veolist nagu üks tuttav sai. |
10.02.2009 at 20:50 |
|
KOMMIONU |
quote: georg777: -tegemist on üsna märkimisväärse kahjuga kuna olen oma teada ostnud 2005 aast Lexus Rx 330
Oot-ot.... "Üsna märkimisväärse kahju" said sa siis kuidas? Auto tehnoseisundit esmaregistreerimise aasta ju kuidagi ei mõjuta? Või langed ka igal sünnipäeval jubedasse depressiooni?
quote: georg777: -lisaks on mul ka tolli dekl maksud 2005 a turuhinna järgi makstud .Samuti on DEKRA tüübikinnitusel 01 01 2005 .
Tohhohh... Mismoodi sa tolli 2005.a. turuhinnalt maksid? Tolliväärtus on ju ikka auto ostuhind + transpordikulud.
Ja mismoodi see DEKRA sulle tüübikinnituse tegi? Sõiduki üksikkinnitust teostab EV-s ikka ARK-i tehnikaosakond!
quote: georg777: Kuhu pöörduda mida teha (on äki kellegil carfaxi ligipääs) tegin ARK sse ka vaide kuid usun ,et neid see ei koti-igasugune seligtamine ja arusaamine seal majas on olematu ja tulemusetu.
Mitte ei mõista, et mille üle siin ARK-iga vaielda on? Esmaregistreerimine ju dokumentaalselt tõestatud...
12.02.2009 at 09:49 |
|
KOMMIONU |
quote: georg777: -ARK (minu jaoks piidrid) lasevad liuelda ringi samasuguste autodega, mis on esiveolised ,kuid passis 4 velised.
Piidrid jahh... Sellega täiesti päri!
Mul kahh üks juhus, kui ARK-i angaaris panime auto veoskeemiks tagavedu, kuid tehnikaosakonna spetsid peamajast olid suutnud selle nelikveoks nikerdada... Käisin õiendamas ja sain oma 2wd tagasi...
12.02.2009 at 09:55 |
|
georg777 |
Sain ta nii ,et ostsin oksjonilt ja seal oli ka kirjas year 2005 -Tüübikinnitus dok tegi mingi Oü kes saadab pildid ja teh passi Saksa ja 9900 eek u eest saan mingi rohelist värvi paberi -kus on nii müratase,heitkaasuid ja ka tootmisaasta . Maksudokid teeb ju tolli maakler ja ka tolliametnikele on üsna selge ,et mida uuema aastarvuga auto seda kallim ta on ja seda enam maksad makse - minu teada ei ole alati määrav ostuzekk -kui tahavad teevad ka siinse turu hinna järgi maksud. See on ju selge ,et auto teh olukord neid Tollis ei koti.
KOMMIONU sina vb ostad endale auto ja sind võibolla ei koti üldse mis aasta oma see on -vaatad ainult teh seisundit v? (-aga kui näiteks mingi nö Usast tarnija toob ja müüb autosid ja klient teab ,et ta saab N 2005 aasta asemel 2004 aasta siis on sellel tarnijal varsti vesi ahjus kui nii pidevalt juhtuma peaks . Muidugi on savi kas auto on 95 või 96 aga 2004 -2005 on suts erinev -ei ole siiski tegu kõige odavama autoga.
Muideks carfax on ARK-l ka ainuke koht kust nad midagi kontrollivad usast tulnud autode kohta. |
12.02.2009 at 13:56 |
|
KOMMIONU |
quote: georg777: Tüübikinnitus dok tegi mingi Oü kes saadab pildid ja teh passi Saksa ja 9900 eek u eest saan mingi rohelist värvi paberi -kus on nii müratase,heitkaasuid ja ka tootmisaasta .
Njahh...
DEKRA tegi sinu autole ikka müra- ja heitgaasitesti... ja märkis serdile, et mis aasta autodele see kehtib.
quote: georg777: Maksudokid teeb ju tolli maakler ja ka tolliametnikele on üsna selge ,et mida uuema aastarvuga auto seda kallim ta on ja seda enam maksad makse - minu teada ei ole alati määrav ostuzekk -kui tahavad teevad ka siinse turu hinna järgi maksud.
Loomulikult teeb esmase maksuarvutuse maakler.... Toll vaid kinnitab selle, kui ostudokumente piisavaks peab.
Auto ehitus või tootmisaasta või esmaregistreerimine ei koti sellel protseduuril aga kedagi...
quote: georg777: KOMMIONU sina vb ostad endale auto ja sind võibolla ei koti üldse mis aasta oma see on -vaatad ainult teh seisundit v?
Täpselt õige... Tõepoolest ei huvita mind eriti mis aasta esmaregistreeringuks märgitud on... Olen juba nii suur poiss küll, et aastaarvu enam ei osta... Ostan ikka mudelit ja tehnilist seisukorda.
quote: georg777: Muidugi on savi kas auto on 95 või 96 aga 2004 -2005 on suts erinev -ei ole siiski tegu kõige odavama autoga.
ehh... lohuta ennast sellega, et reaalset auto24 raha selle auto eest saada on võimatu... Tähtsust ei oma kas on 2004 või 2006 teh. passis...
quote: georg777: Muideks carfax on ARK-l ka ainuke koht kust nad midagi kontrollivad usast tulnud autode kohta.
Muideks... Carfaks EI OLE ainuke koht, kust ARK usa autosid kontrollib... On veel paar kohta netist + kohalik piirivalve + kohalikud autoesindused.
12.02.2009 at 21:33 |
|
georg777 |
KOMMIONU mida sa sokid -sa ise müüd oma kodulehel sellesama portaali autosid mõttetu kirvEga .Ja DEKRA PABERI EI OLE MINGIT JUTTU ,ET MIS AASTALE SE KEHTIB VAID SULA SELGES EESTI KEELES TOOTMISE AASTA.
Antud portaalis ei näe sa täit vin koodi -nii ,et oma klientidele võid sama jama tekitada.
Toll kontrollib jah ja tuleb sulle koju ka üle vaatama kui liiga vähe maksta üritad -ja kui kopikate est oma rusasid deklareerid -saad aastakes paari pärast maksuameti ka kraesse -nagu meil siin üks tuntud tooja sai.
Ära targuta liiga palju -lihtsalt minu jutt on hoiatuseks veel lollimatele-kes esmakordselt tuua lasevad või ise toovad. |
13.02.2009 at 10:14 |
|
Vanaisa Moderator |
ilmselt enam midagi mõistlikku lisada pole, lukku.
13.02.2009 at 10:27 |
|