Poster |
Message |
roadmstr |
KKK enne 1998 aastat registreeritud auto toomise kohta
Tere,
Otsisin kyll KKKd kus minusugustele asi selgeks tehtud oleks, aga ei leidnud.
Plaanis tellida USAst 94-96 aasta Buick Roadmaster. Et tuttavad ostavad ja panevad laevale ja mina saan katte.
Kysimused:
1. Sain nii aru, et enne 98 aastat arvele voetud autode toomine ja ARKis arvele votmine Eestis ei ole probleemiks. Ja et autot euroopalikuks tegema (kollased suunad jms) ka ei pea. Kas see on tosi?
2. Mis paberid peavad autoga kaasas kaima, et tollis/ARKis koik sujuvalt laheks?
3. Pakutakse saata auto 800 usd eest Kotkasse. Kas oskate soovitada vedajat kes saadaks laanerannikult otse Tallinna sadamasse?
Tanud,
RM
|
30.09.2009 at 15:44 |
|
wader |
quote:
1. Sain nii aru, et enne 98 aastat arvele voetud autode toomine ja ARKis arvele votmine Eestis ei ole probleemiks. Ja et autot euroopalikuks tegema (kollased suunad jms) ka ei pea. Kas see on tosi?
Valesti oled aru saanud, peab küll tuledega madistama. |
30.09.2009 at 15:50 |
|
roadmstr |
quote: wader: quote:
Valesti oled aru saanud, peab küll tuledega madistama.
Milles madin seisneb?
|
30.09.2009 at 15:55 |
|
wader |
Enamasti tähendab see taha merevaigukollaste suundade ja udutule tekitamist. Ees ei tohi olla kollast parktuld ning küljepeal tuleb elimineerida kõikvõimalikud meie seadustele mittevastavad sidemarkerid. |
30.09.2009 at 15:57 |
1 edit. Last edited 30.09.2009 at 15:58 by wader
|
rescue |
sedas nyyd kyll aga sisuliselt sõltub se punaste suundade kontrollija tujust, pole veel näinud ega kujuta ettegi 98+ firebirdi oranzhide tagasuundadega
kuidas volvodel kyll need sidemarkerid läbi lähevad ylevaatuselt? |
30.09.2009 at 16:15 |
1 edit. Last edited 30.09.2009 at 16:16 by rescue
|
roadmstr |
quote: wader: Enamasti tähendab see taha merevaigukollaste suundade ja udutule tekitamist. Ees ei tohi olla kollast parktuld ning küljepeal tuleb elimineerida kõikvõimalikud meie seadustele mittevastavad sidemarkerid.
Aitah! Kui raske see Roadmasteri puhul voiks olla? Kas on kohalikke meistreid, kel kogemus juba olemas?
|
30.09.2009 at 16:16 |
|
asjaarmastaja |
Mul sellised http://ledproff.ee/?id=379&cat=18 taga tavapirnide asemel, vilgub küll punane klaas kollaselt.Sobivad 21w pirni pessa. Aga eks mine Ledproff´i kohale, nad oskavad aidata. Asuvad Paldiski mnt-l raudteesillast natuke hotell Tallinna poole minna. |
30.09.2009 at 17:32 |
1 edit. Last edited 30.09.2009 at 17:33 by asjaarmastaja
|
antennimees |
quote: rescue: sedas nyyd kyll aga sisuliselt sõltub se punaste suundade kontrollija tujust, pole veel näinud ega kujuta ettegi 98+ firebirdi oranzhide tagasuundadega
kuidas volvodel kyll need sidemarkerid läbi lähevad ylevaatuselt?
Miks küll kõik topivad näiteks alati volvot, näita mulle 1 eurovolvo millel on ERALDI asetsev punane sidemarker. Kui sidemarker on tagatulega ühes korpuses on see EU seaduste järgi lubatud ja keegi ei keela seda kasutamast ka ameeriklasel. Probleem on eraldi asetsevate sidemarkeritega mis pole lubatud ja tuleb kas vahetada kollaste vastu või värvida mustaks.
to:roadmstr Roadmasterit lihtne euroseadustele vastavaks teha, vaja on ette valged pargid taha kollased suunad mis saab panna tagurpidikäigutulede sisse. Udutuld ja küljesuundasi pole enne 98 toodetud autole vaja.
30.09.2009 at 18:08 |
1 edit. Last edited 30.09.2009 at 18:11 by antennimees
|
kaedoo |
quote: asjaarmastaja: Mul sellised http://ledproff.ee/?id=379&cat=18 taga tavapirnide asemel, vilgub küll punane klaas kollaselt.Sobivad 21w pirni pessa. Aga eks mine Ledproff´i kohale, nad oskavad aidata. Asuvad Paldiski mnt-l raudteesillast natuke hotell Tallinna poole minna.
Ma olen lugenud,et tavapirni ei tohi asendada led-pirniga.Või olen jälle valesti aru saanud. |
30.09.2009 at 18:23 |
|
emty |
quote: kaedoo:Ma olen lugenud,et tavapirni ei tohi asendada led-pirniga.Või olen jälle valesti aru saanud.
sama juttu r22giti ka mulle ylevaatuspunktis...
30.09.2009 at 18:47 |
|
antennimees |
Kui LED "pirnil" on E tähis peal siis võib aga proovi sa leida sellist. Kuna LED "pirn" ei anna piisavalt hajuvalgust siis on nähtavus tavatules viletsam, vähemalt nii põhjendatatakse seda asja.
30.09.2009 at 19:05 |
|
kaedoo |
Mitte Led pirnil ei pea olema eu tähis vaid tulel.Kogu kupatusel,plokil jne.Aga kui on element,siis lasevad läbi,vanemaid autosid küll.Uurisin suvel ülevaatuspunktis,kui käisin tööautoga seal.
|
30.09.2009 at 19:51 |
|
emty |
quote: kaedoo: Mitte Led pirnil ei pea olema eu tähis vaid tulel.Kogu kupatusel,plokil jne.Aga kui on element,siis lasevad läbi,vanemaid autosid küll.Uurisin suvel ülevaatuspunktis,kui käisin tööautoga seal.
Grupp 2
Valgustusseadmed
Kood 201. Üldnõuded
Nõuded:
1) sõidukile on lubatud paigaldada ainult koodides 202–223 ja 1102 käsitletud valgustus- ja valgustussignalisatsiooniseadmeid. Kõik sõidukile paigaldatud valgustus- ja valgussignalisatsiooniseadmed peavad olema töökorras;
2) võib kasutada ainult selle sõiduki variandi ehituses ettenähtud laternaid. ARK võib põhjendatud juhtudel lubada kasutada teistele sõidukitele ette nähtud laternaid tingimusel, et nende optilised elemendid, lambid ja laternate paigaldus vastavad nõuetele. Laternad peavad olema koostatud nende ehituses ettenähtud optilistest elementidest, lampidest ja hajutiklaasidest. Hajutiklaasid peavad olema pragudeta ning muude vigastusteta. Peegeldi (reflektor) ei tohi olla tuhmunud või korrodeerunud;
3) laternates ettenähtud lampide asendamine vahetatavate LED valgusallikatega on keelatud. Laternale, milles kasutatakse LED valgusallika moodulit, peab olema kantud tähis MD;
30.09.2009 at 20:05 |
|
asjaarmastaja |
Minule pole politsei seni midagi halba antud lahenduse kohta öelnud.... |
30.09.2009 at 20:18 |
|
antennimees |
Kui sellel LED "pirnil" on E tähis siis ei saa mitte keegi seda keelata kuna ta on heaks kiidetud EU poolt ja vastab samasuguse sokliga tavapirnile. Asi selles ongi, et sellist LED "pirni" pole veel olemas mis vastaks E nõuetele. Kui on LED elemndiga latern siis jah peab olema MD tähis ja seal sa ei saa vahetada pirne vaid kogu laternat. Isearetatud asjadega on nii, et kui ikka kedagi häirib siis keeratakse ära kui on visuaalselt kõik korras ei hakka keegi torkima ja seesolevat pirni näha tahtma.
edit: E tähis ei tohi loomulikult olla ise peale kraabitud vaid peab olema sertifikaadiga tõestatav.
30.09.2009 at 21:07 |
1 edit. Last edited 30.09.2009 at 21:09 by antennimees
|