register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Black66'e USA stendimudelid  
Poster Message
Black66

Black66'e USA stendimudelid
Tere ka minupoolt. Siimu tungival soovil võtsin end kokku ja otsustasin siia enda mudelite tarvis kah teema ära teha. Mudelid saavad siin postituses olema kronoloogilises järjekorras, iga mudeli kohta üritan juurde rääkida väikese loo.

1. Pontiac Firebird Trans Am 1969
Kunagi kolm aastat tagasi avastasin Jaapanist ühe e-poe, kus oli müüa ka väga vähesel määral USA stendimudeleid. Kuna enne plastikmudelitega alustamist olin tegelenud metallmudelite kogumisega, siis oli teema veel suhteliselt võõras, kuid otsustasin siiski proovida. Kuna olen juba aastaid Camarode ning Firebirdide suur austaja ning see oli sealne ainus pakutav Firebird, sai valitud just see. Mudel valmis ilma suuremate probleemideta ning esimese mudeli kohta olen väga rahul.

Teise ning kolmandana valminud mudelid on hetkel ümber ehitamises, kuna tulemus oli väga halb ning nendest teen juttu lõpu poole.

2. Chevrolet Camaro Z28 1985
Tegelikult on tegemist mu neljanda valminud mudeliga, kuid see selleks. Nagu eespool ütlesin, olen väga suur Camarode ning tulilindude austaja. Eriti meeldivad generatsioon 1-3 masinad. 3. generatsioon muidugi vaieldamatu lemmik. Kuna olin nüüd juba üsna kindel, et tahan selle hobiga tegeleda, siis sai valitud järgmiseks projektiks just see Camaro. Seadsin omale eesmärgiks saada kokku gen. 1-3 Camarod, esimene valik siis see.

3. Chevrolet Camaro Z28 1979 Dragster
Enne seda mudelit valmis küll veel üks eurooplane, kuid sellest siin juttu ei tee.
Mudel ise oli tegelikult mõeldud valmima tänavakonditsioonis, kuid kuna kiirendused on alati huvi pakkunud, sai ette võetud suuremad ümberehitused. Sisu on suures plaanis ringi tehtud, lisatud kuuepunkti turvakaar ning sportiste, lisanäidikud, uued uksepolstrid, tagaiste ära kaotatud, NOS'i pudel ja ilmselt veel pisiasju, mis hetkel ei meenu. Samuti sai ringi tehtud esisild, esiveljed samuti ise tehtud. Muidugi ka võimsam grabber ning langevarju kott. Ainus miinus selle mudeli juures on vast klaasid, kuna kasutasin klaaside paigaldamisel superliimi, siis tõmbasid klaasid kergelt matiks. Enam seda viga ei korda, nüüd kasutan spetsiaalset läbipaistvat klaasiliimi

4. Chevrolet Camaro 1/2 Baldwin Motion 1970
Selle Camaro juures oli suurimaks katsumuseks värvitöö, üritasin asjale anda Baldwin Motion värvistiili, kuna vajalikke kleepse polnud mudeliga kaasas. Lõpptulemusega jäin väga rahule. Esimest korda sai lisatud ka küünlajuhtmed, mis on vastavas skaalas.

5. Dodge Ram Van Conversion 1981
Järgmiseks sai ette võetud selline asi. Taipasin kohe algusest peale, et selle mudeli valmimine ulatub ilmselt kuhugi kaugesse tulevikku, kuid samas ei kahetse ma praegu, et selline poolik projekt kapiotsas on. Hetkeseisgua on asi nii kaugel, et tuleks hingede tegemine ette võtta ning siis saaks hakata juba sisu tegema.

6. Ford Crown Victoria North Carolina State Trooper 1998
Kuna olin juba pikemat aega unistanud, et kapi peal oleks üks USA politseiauto, siis sai ette võetud midagi sellist. Miks just North Carolina? Aga tegelikult sellepärast, et päris usaraud just sealt osariigist teele pandi.

7. Chevrolet Camaro Convertible 1969
Ei oskagi midagi erilist selle mudeli kohta öelda, paras õnnetuse hunnik oli, ei istunud ta hästi kokku ja üldse pidi temaga palju vaeva nägema. Lõpptulemus sai täitsa enamvähem.

8. Ford F100 Pick-Up 1956
Mudel on toodetud 1973 aastal, tuleb mainida et väga detailse mudeliga tegu, praegusel ajal on rakse nii detailset mudelit leida. Mudel on veel küll natukene poolik, nimelt on kasti tellitud multimeedia kuskilt Austraaliast minu poole teel alles, kastikate tahab veel korra kroomimist ning on veel nipet-näpet tegemist.

9. Chevrolet Astro 2001 rebuild
Kunagi kaks ja pool aastat tagasi sai selline auto tehtud, kuid kuna olin siis alles tõeline algaja, siis oli mudel üsna halvas seisus ning otsustasin ta nüüd uuesti üles vuntsida. Hetkel on auto värvikambris ning pilte pole üldse näidata, kuid kindlasti uuendan teemat, kui midagi muutub.

10. Hemi Cuda 1971 rebuild
Täpselt sama lugu, mis eelmisega, kuid siin otsustasin natukene ka modifikatsioone läbi viia. Mootor sai endale uhke kompressori, pagass sai tehtud avatavaks ning palju muid pisimuudatusi.

Riiulis on ootamas veel palju igasuguseid huvitavaid mudeleid. Corvette 53, mis on plaanis näiteks dragsteriks teha, mõned Pro Stock masinad, GMC Syclone, mis peaks olema maailma kiireim tehasekastikas, mõned tulilinnud, 78 aasta Corvette, C1500 baasil monster truck jne jne. Tegemist jätkub aastateks. Enne aga tahan ära lõpetada Hemi Cuda, Astro ja Pick Up'i ning midagi enda bussiga ette võtta.

Nägudeni, Peeter.
27.09.2009 at 18:46
tfr

quote:
Black66: 6. Ford Crown Victoria North Carolina State Trooper 1998
Kuna olin juba pikemat aega unistanud, et kapi peal oleks üks USA politseiauto, siis sai ette võetud midagi sellist. Miks just North Carolina? Aga tegelikult sellepärast, et päris usaraud just sealt osariigist teele pandi.

Selle autoga seoses tuli meelde, et just päeva poole sealt Siimu teemas postitatud videost mööda related asju klikkides jõudsin sellise asjani:
27.09.2009 at 20:32
vvt

Mnjaa, ka mul on 1:24 ja 1:25 skaalas kümmekond ühikut USA rauda olemas. Kahjuks küll sellist, mida poest riiulilt saab ja mis metallist tehtud on. Ainult klassika, st üle 1975 midagi pole.