Poster |
Message |
mats36 |
Omavalmistatud sõiduki arvele võtmine.
Tere.
On selline mure, et hetkel käsil väike chopperi ehitus. Asi on praktiliselt juppidena tervik ja on soov arvele võtta. Aga ei oska nüüd mõelda, kogu ark.ee kammisin läbi, tulemusteta. Et kui raske on omavalmistatud mootorsõidukit, minu juhtumil siis mootorratast arvele võtta. Palju maksma läheb jne? On keegi sellise asjaga kokku puutunud?
Tänan |
24.11.2009 at 23:32 |
|
Vanaisa Moderator |
võta ühendust kasutaja jaju - ga
Tal 350cid trike kenasti arvel minu teada. |
24.11.2009 at 23:49 |
|
suik |
Pead võtma ühendus tehn. komisjoniga ARKis. Nemad vaatavad su avalduse läbi ja saadavad ekspertiisi, kes siis mõõdab ja kaalub ja sõidab.
Positiivse otsuse korral maksad eksperdile arve ( viimati Vihur küsis 3K ) ja võtad ARKis arvele. Riigilõiv+number.
|
25.11.2009 at 16:53 |
|
mats36 |
Selge. Sest ma olen otsinud tsikli raamile dokuemnte jms, kõik küsivad hingehinda ja siis tuleb tehnoülevaatusega ka jama, pigem kui omavalmistatud asi siis. |
25.11.2009 at 20:29 |
|
Soul |
Üldiselt on selliseid kogemusi Eestis iseehitamisega, et uut raami on lubatud ehitada, vajalikud on joonised ja kasuks tuleb kui on korraliku firma poolt ka paber, kes keevitanud on, originaal raami modimisel on jutt veidi keerulisem, kuna originaal raam on tootja poolt ehitatud vastvalt tsikli kaalule, võimsusele jne. ARK ega expertiis ei suhtu väga positiivselt sellesse, kui originaal raami saagima ja keevitama kukud ja siis iseehitatud ratta pabereid soovid. Selliseid kogemusi vähemalt senini on olnud inimestel, kes sõidavad iseehitatud paberitega ratastega
Edit: kui saladus pole, siis mille põnevaga üldse tegu?
Chevrolet Astro 4x4 Tiara
Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX |
25.11.2009 at 21:20 |
1 edit. Last edited 25.11.2009 at 21:20 by Soul
|
mats36 |
Mingit tõendit alles ei ole, ega tule ka ilmselt, et see on IZ Jupiter 3 raam. (Loodan, et keegi ARK-ist nüüd ei vahi )
Igastahes, mõni pildike.
Kasutatud kõikvõimalikke jubinaid, mis raami ostes kaasa sain. Arki lehelt lugesin, et pidurid võivad olla mingilt seeriatootes autolt? Otsustasin kasutada ülejäänud 97 Deville taguketast ja supporti. Üldiselt...see raam ilmselt muutub poolenisti vist veel.
Sain ka aru, et omavalmistatud asjal jälgitakse eelkõige, E-tähisega tulesid, rehve, ning siis need seeriatootes masina pidurid mitte mingi omavalmistatud kettad jne. Oli ka mingi teema selle võimsusega, aga ma ei oska öelda. Igastahes andmete kohaselt peaks see kunagi ehk kvalifitseeruma kui L3 kategooria mootorrattana. Eks näis veel mis saama hakkab.
|
25.11.2009 at 21:48 |
|
|