Poster |
Message |
indrek ilves |
K: Suure kindlustuskahjuga auto ostmine
Tere,
Otsin igapäeva autoks Chrisler 300C'd ja leidisingi ühe potentsiaalse kandidaadi.
Kuid veidi tausta uurides selgus, et masin on olnud avariis ja selle avarii kahjutasu suurus (210 000 EEK) on see, mis on rahu ei anna.
Esimene reaktsioon oli - suur EI. Kuid samas on see summa nii suur, et selle eest saab auto ilusasti korda ka teha.
Igatahes erakorralise käigu Tallinnasse autot vaatama jätan ära, kui masin reedel on alles siis vaatan üle.
Kuid minu teoreetiline küsimus teile on, et kas julgeksite osta autot mis on sellise kalli summa eest korda tehtud (kahjutasu on suurem kui autohind)?
Kui ka korralikult tehtud, siis hilisemad kotermannid hirmutavad.
Minu sisetunne soovitab passida, kuid hind on ahvatlev.
Tänan,
i.
Ilma kuskil töökojas üle vaatamata ei osta nii kui nii.
23.01.2010 at 16:44 |
|
Maik |
Nii suure kahjusumma puhul on autol Silberautos kindlasti ajalugu või vähemalt ostunimekiri olemas selle firma kohta kes selle kohta tegi. Saad küsida auto nr järgi. Omanikule väljastatakse infot- tänavalt tulijale mitte.
Ütleme,et nina-tiivad-tuled-radikad-airbagid on sees ... ja see summa peaks juba ületama 100 000.- paneme nüüd siia remondifirma suure kasumi kindlustuslaksu puhul ja ongi tegelt päris suur summa.
Mina julgeks osta-peale auto igakülgset kontrollimist alt ja pealt ja teadmist mis taga siis siiski juhtus.
Ntx Suva mitsu lanceri xenon esituli maksavad 21k .. aga auto ise ainult 200 000+ midagi. Nii need suured kahjusummad tekivadki.
NB; auti tehti sellise summa eest ilmselt siis korda kui ta maksis 300 000+ tuhat. Kindlustus eriti ei taha enam autot remontida kui summa on 75% auto väärtusest.. alla selle nad ka aga maha eriti ei kanna .
23.01.2010 at 19:22 |
3 edits. Last edited 23.01.2010 at 19:25 by Maik
|
vedaja |
Ärge selles kordategemises nüüd nii kindlad olge.See 200 tuh on summa mis kahjuks hinnati või äkki hoopis mis omanikule maksti ja jäeti auto talle.Müüs odavalt maha ja keegi tegi korda.Jumal teab kus.Kui sul on auto vin kood siis esindusest saad infot üsna hästi kui lähed ja küsid. Räägid mure ära,et tahad osta ja kui väga m... letis pole siis kõik ok.Omal kogemus olemas.
ostsin inglase ja alles hiljem sain tõe teada.
jagas kindlustus mulle ka pilte.Ainult et tegu polnud mitte tavakindlustusega vaid kaskoga.Seda uurida nati raskem kui tavakindlustust.Aga ole ettevaatlik.Mina käiksin nüüd kaarega mööda kuigi minu komistus polegi hulluks osutunud. |
23.01.2010 at 20:48 |
|
indrek ilves |
quote: Maik: ...NB; auti tehti sellise summa eest ilmselt siis korda kui ta maksis 300 000+ tuhat. Kindlustus eriti ei taha enam autot remontida kui summa on 75% auto väärtusest.. alla selle nad ka aga maha eriti ei kanna .
Per LKF oli see avarii mais 2009 (e. siis see auto enam nii kallis ei olnud).
i.
23.01.2010 at 21:45 |
|
lauri |
quote: indrek ilves: quote: Maik: ...NB; auti tehti sellise summa eest ilmselt siis korda kui ta maksis 300 000+ tuhat. Kindlustus eriti ei taha enam autot remontida kui summa on 75% auto väärtusest.. alla selle nad ka aga maha eriti ei kanna .
Per LKF oli see avarii mais 2009 (e. siis see auto enam nii kallis ei olnud).
i.
Kas see 300C oli kannataja ja kalkulatsioon tema enda kohta? LKF-i pannakse kannatanu kahjusumma.
LKF-i pannakse kirja remondikalkulatsioon isegi juhul, kui auto läks 'maha kandmisele'. Sel juhul, arvestades kahjusummat, maksti võibolla omanikule auto välja ning kindlustus müüs selle romu.ee oksjoni vms kaudu maha. Sealt võib selle osta kes iganes ja lüüa üles nii odavalt, kui vähegi võimalik. Seda arvestades ei julgeks ise küll osta. Või kui, siis alles peale seda, kui on teada remontija ja tehtud põhjalik kontroll.
Ise olen omanud sama stsenaariumi järgi uuesti turule jõudnud autot ja midagi head seal küll polnud. |
24.01.2010 at 16:05 |
|
antennimees |
Kusjuures mõned kuud tagasi oli jah üks must 300C kuskil oksjonil. See oli ikka eest suht lagedaks sõidetud.
24.01.2010 at 17:08 |
|
indrek ilves |
Tänud vastuste eest.
Täpsustuseks nii palju.
quote: LKF:
Sòiduk 385TFT. Kannatanu 14.05.2009, kannatanu kahjusumma 210000.00 EEK (13421.45 EUR) EEK.
Minust jääb see auto ostmata, uudishimust heidan pilgu küll peale.
i.
24.01.2010 at 17:25 |
|