Poster |
Message |
anryo |
OT: Läptoppide jutt
No on jah OT jutt aga ma ei ole terve tunni jooksul googeldades targemaks saanud nii lihtsale küsimusele, et millisteel 12" ekraaniga läpakatele on olemas dokkimisalused?
Dellil midagi on, aga see mudel maksab 24k eek, mis on "dokkimisvõimeline". Tahaks, et arvuti hind oleks ikka 10-15k kanti. Oskab keegi aidata? Kui siin ei taha kirjutada, siis võib helistada 5260001.
Meili palun mitte saata, kuna arvuti andis saba - seepärast uut otsingi...
Anryo.
06.04.2010 at 18:44 |
|
tarmo4x4ee |
Kui vähegi kannatab, siis soovitan seda Dell Latitude E4200 küll (ilmselt pidasidki seda silmas). Sellel on dokkimisalus olemas jah.
Ise kasutan seda masinat juba üle aasta ja paremat rüperaali on raske tahta.
Kaalub ainult 1,0 kg ja 3,5G kaart on sees, lähed kuhu tahad. Ekraan on ka hullult hele, päikse käes näeb kõike.
Kui laiemalt vaadata, siis dokkimisvõimalus kipubki olema tavaliselt ainult nö äriklassi masinatel ja nende hind on enamasti üle 20k. |
06.04.2010 at 19:03 |
1 edit. Last edited 06.04.2010 at 19:03 by tarmo4x4ee
|
wader |
Omaltpoolt soovitaks dokkimisvõimelist Lenovo (endine IBM) Thinkpad x200-t. Selle puhul läheb ka hind sinna 20K kanti kahjuks.
Ehk siis nagu Tarmo tõdes, siis enamasti 12" dokkimisvõimeliste läpakate puhul on tegemist äriklassi masinatega ning hinnad ongi suhteliselt krõbedad.
Kui Sa selle 12" nõude maha mataksid, siis saaks dokkimisvõimelisi ka selle hinnaklassiga nagu välja käisid. |
06.04.2010 at 19:29 |
|
anryo |
No praegune on 14" - aga tahaks väiksmat. Peab siis ehk 13" vaatama....
06.04.2010 at 19:33 |
|
wader |
13" on veel vähem valikut dockitavate läpakate seas, lisaks ei pruugi 13" odavam olla kui 12" masin. Pigem vastupidi. |
06.04.2010 at 19:54 |
|
mr. RocknRoll |
Dell4200 julgen ka ise soovitada, hinnaks oli siis 15900. Kasutanud ca. aasta ning probleeme siiani pole. Aku kestab 4h ümber. Tõsi DVD drive pole, kuid neil paaril korral olen asja teise raali peal ära ajanud. Võimalik korralikult läbi painutada-korpus õhuke, kuid seeest kerge-900grammi ümber, lisaks ssd hd, mis tundub kiiremini toimetavat kui tavaline tiirlev.
06.04.2010 at 21:19 |
1 edit. Last edited 06.04.2010 at 21:20 by mr. RocknRoll
|
Silwer |
Ma otsisin just natukene aega tagasi endale läpakat mis vastaks samadele kriteeriumitele aga oleks veelgi odavam. Nimelt oli mul lihtsalt kooli lõputöö mugavamaks kirjutamiseks vaja mingit väiksemat aparaati mida raamatukokku kaasa võtta. Minu hinnaskaala oli pandud vaid kuni 5000 krooni peale kuna mingit vajadust rohkem raha kulutada ei olnud (mul on kodus ja tööl statsionaarsed arvutid). Valisin siis äriklassi IBM/Lenovo X60 läpaka. Ostsin kasutatuna Hinnavaatluse foorumist 4500 krooniga.
Igal juhul olin ma selgelt üllatunud et selline odav arvuti on veel tänasel päeval sedavõrd hea nagu ta on. Mängimist ma ei ole selle arvutiga proovinud ja ei proovi kah aga kõike muud suudab see väga hästi teha, sh. isegi mängida full HD kvaliteediga salvestatud 9+ gigaseid videofaile (kui kasutada Media Player Classicut video vaatamiseks). Kõik mida vajan on konkreetsel isendil ka olemas - 12 tolline ekraan, väike suurus, kaal 1.5 kg, aku peab korralikult vastu, wifi, 3G, blutooth jne. Vaid ID sisese ID kaardi lugeja ostsin arvutile veel eraldi juurde 150 krooniga. Ja kui ka aku väsib lõpuks ära siis uusi kuni 8 tundi kestvaid B osa akusid müüakse 850 krooniga. Ma ostsin selle läpaka ilma dokita kuna mul seda lihtsalt vaja ei ole aga täna on hinnavaatluses müüa samasuguseid ka koos dokkidega.
Mõned sellised:
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=450656
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=450553
Üks natukene uuem mudel X61:
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=450553
Ma lihtsalt ei näe erilist pointi maksta uue äriklassi arvuti eest 20 tuhat krooni kui on võimalik osta neljandiku hinnaga kasutatu mis saab ka kenasti hakkama kõige sellega mida ma läpakast ootan...
06.04.2010 at 22:17 |
|
kps |
Ise hp2530p ja hp2540p kasutaja. Optiline junn on läpparis juba sees. Odava otsa "dockil" pigem siis port replicatoril pole ainult dvi'd (kellele see midagi ütleb).
06.04.2010 at 22:21 |
|
Sören |
ma küll ei peaks seda dockimisvõimalust peamiseks kriteeriumiks. varem pidasin seda ka tähtsaks, kasutasin 20" HP-d (enne seda 17" HP-d), mis laual oli dockis. kuna tolle HP aku kestis vaid u 3h, siis otsisin alternatiive ning selleks sai 13" asus, mille aku kestab reaalselt tööd tehes vabalt 8 tundi, nii et tööpäeva (või ookeanilennu ) saab laadimata hakkama (olen seda ka ise praktiseerinud). hind usas oli vist 750 dollarit. laua taga ühendan kaks või kolm (vastavalt sellele, kas tahan suurt ekraani kasutada või mitte) juhet ja saan tööle hakata (optiline seade, hiir ja klaver ning kogu muu vajalik perifeeria on USB hubi taga).
07.04.2010 at 08:18 |
|
Raceboy |
Siiani on ultraportable äriklassis konkurentsitult parimad olnud IBM ThinkPad'id,
Ise kasutan neist väikseimat-kergeimat X40-t ja mingit muret. Korpuse jäikuse, vastupidavuse ja kerguse suhtelt pole talle küll konkurentsi leidnud, kõik vajalikud asjad (wifi, Bluetooth jm) on olemas ja kodus on dokk, kus istub sees dvd-kirjutaja. Tavaline aku peab u 3h, 9elemendiga extended aku peab vastu 7,5 (!) tundi.
07.04.2010 at 10:50 |
|
BlueStang |
Hm, ise ei tea miniläpparitest eriti miskit, aga järelkasvule sellise soetamise käigus leiti, et miski uus Acer (vist 1410) pidi piisavalt hea olema? |
07.04.2010 at 13:42 |
|
Raceboy |
quote: BlueStang: Hm, ise ei tea miniläpparitest eriti miskit, aga järelkasvule sellise soetamise käigus leiti, et miski uus Acer (vist 1410) pidi piisavalt hea olema?
Spec'ide järgi (protsessor, mälu, kõvaketas, ekraan vms) paistab enamik läpparitest head, erinevus hinnas ja kasutusmugavuses tuleneb sellest, kas läppar ka transportimist kannatab ja kui vastupidav ta üldse on.
Kindlasti ei sobi transportimiseks läbipainduva ja nagiseva korpusega odav-läppar, mille juures juba mõne aja pärast kõiksugu tehnilisi probleeme esinema hakkab, kuna emaplaat paindub koos korpusega läbi. BGA joodisest võivad selle peale lahti tulla nt kiibistiku lõunasild, põhjasild ja/või kõige tihedamini GPU.
Kolm veebkämmi ja suur läikiv ekraan koos blingi tooni korpusega ei tähenda veel taset.
07.04.2010 at 14:29 |
|
DevilDeVille |
soovitaks ka IBM-i poole vaadata. ise küll muud ei taha näha enam ja korpuse osas suudavad paremad olla vaid igatmasti toughbookid ning sarnased militaararvutid
07.04.2010 at 14:36 |
|
wader |
Nii kurb kui see ka ei ole, siis IBM ei tooda enam läpakaid. Viimased 5 aastat on Lenovo nime all Thinkpadid olnud ja vähemalt siiani kogemused on näitanud, et kvaliteet on tublisti alla läinud. |
07.04.2010 at 14:55 |
|
Raceboy |
Ma soovitangi IBM-i, ehk siis maksimaalselt T6x/X6x seeriat, mille töötas veel välja IBM aga turustama jõudis hakata Lenovo (üle võtmine toimus 2005). T6x seeriat müüdi nii IBM'i kui Lenovo brändi alt, oleneb, kus turule müüdi.
07.04.2010 at 15:02 |
|
DevilDeVille |
quote: wader: Nii kurb kui see ka ei ole, siis IBM ei tooda enam läpakaid. Viimased 5 aastat on Lenovo nime all Thinkpadid olnud ja vähemalt siiani kogemused on näitanud, et kvaliteet on tublisti alla läinud.
kirjutasingi ibm meelega, ka praeguse postituse tegemiseks kasutataval riistapuul peal kirjad lenovo T60 IBM ThinkPad
07.04.2010 at 15:17 |
|
Vanaisa Moderator |
http://foorum.hinnavaatlus.ee/index.php
oleks vast sobilikum foorum?
07.04.2010 at 15:22 |
|
anryo |
quote: Vanaisa: http://foorum.hinnavaatlus.ee/index.php
oleks vast sobilikum foorum?
Anna andeks, aga sealt ei tunne ju kedagi ja 12.a. soovitusi ei saa ju alati objektiivsena võtta. Minu poolest võib teema lukustada.
07.04.2010 at 18:28 |
|