Poster |
Message |
vvt |
Postipaki liikumiskiirus EL sees
Pidin täna just Saksamaale helistama, et kui kaugel mu tellimus on ja miks pole arvet tulnud, aga igaks juhuks mõtlesin, et kasutan seda Eesti Posti moekat paki träkkimise võimalust. Hea, et ma ei helistanud ega kisanud, sest lennuposti pakina (lubati igasugu kiireid asju, sama päev lennukile ja sama päev Saksamaale) vaatas vastu selline reaalsus
Väljastatud 11.12.2013 12:52 Saksamaa
Saabumine 11.12.2013 07:20 Saksamaa
Saabumine 10.12.2013 07:46 Saksamaa
Väljasaatmine 01.12.2013 12:27 Eesti
Saabumine 01.12.2013 10:18 Sorteerimiskeskus (pakid)
Saabumine 30.11.2013 18:26 Sorteerimiskeskus (terminal)
Väljasaatmine 30.11.2013 16:38 Mustamäe postkontor
Andmete registreerimine 30.11.2013 11:24 Mustamäe postkontor
Et kuidas Eestist pakk lennukiga 9 päeva Saksamaale läheb, on lausa kurioosumite hulka kuuluv....
13.12.2013 at 17:32 |
|
partel |
Heh, see pole midagi!
On olnud, et USA-Tallinn on kiirem kui Tallinn-Keila!
13.12.2013 at 19:11 |
|
R.Ott |
quote: partel: Heh, see pole midagi!
On olnud, et USA-Tallinn on kiirem kui Tallinn-Keila!
Selle Keilaga võibolla on mingi oma kala, kuna riigisiseselt kõige kauem teel olnud nn. "maksikiri" tuli Keilast Tartusse mõni päev vähem, kui nelja nädalaga. Enda pretensioonid liikumiskiiruses nii 150-200 paki saatmisel/ootamisel selle erandiga ka piirduvad.
13.12.2013 at 19:20 |
|
Peeter82 |
on olnud ka, et USA-Tallinn on 3x kiirem kui Tallinn-Tallinn
13.12.2013 at 19:45 |
|
DevilDeVille |
Näiteks crossbreederite saarelt tuleb pakike siia alati kauem, kui mikistanist. Täna just käisin järjekordset üleskorjamas.
13.12.2013 at 20:32 |
|
johndoe |
Mul kolistas pakk nõmme ja männiku postkontori vahet neli päeva enne kui ära otsustasid kuhu ma järgi võiks tulla ja kirjakese saatsid . Saksamaale on tulnud ka 4-5 päevaga pakk kohale. Aga kuna eesti ei ole veel kõigi jaoks euroopa liit siis võis pakk sattuda tolli ja selle kohta ei jää jälge alati. Teiseks on ilmnenud et see "lennupost" teeb peatusi lätis, leedus . |
13.12.2013 at 21:19 |
1 edit. Last edited 13.12.2013 at 21:20 by johndoe
|
viplala |
Ma olen viimastel aastatel mitmeid kümneid pakke hiinast ja usast tellinud. Hiinast on tavaline, et pakk pannakse teele sealt, ning kolme päeva pärast on ta siin. Mina saan paki kätte nädala pärast. Parim aeg on olnud 2 nädalat eestis ja neli päeva teel. Tegelikult on see ikka sitaks ajuvaba. Väga harvad on korrad, kus paki siin olemise aeg on lühem kui paki sealt siia tulemise aeg (loe: paki seal posti paneku ajast)
|
14.12.2013 at 00:38 |
|
hents99 |
Mul kusjuures Eesti Postiga väga head kogemused. Enamus pakke saadan EP`ga ja jõuavad üpris kiiresti, vastupidisel marsruudil kipuvad isegi kauem tulema, mida teiste teenusepakkujatega ei ole.
Aga jah. Hiinast Tallinna terminali tuleb mul saadetis alla 24h. Tallinnast Tartusse vähemalt 2 päeva
Siis on mõistlikum DHL`ga tuua, 3 päeva uksest ukseni Hiinast Eestisse. Ei vähem ega rohkem.
14.12.2013 at 00:55 |
|
partel |
Hea, et "Estonia" asemel Etioopiasse ei saadeta! Aga eks konteinerid on Rotterdamis seisnud kauem kui üle Atlandi tulevad jne.
Kulleritest rääkis Jyrki lõbusa loo: tellis mingi suvalise nukkvõlli ja ütles, et transaga pole mingit kiiret.
Üllatus oli suur kui järgmine päev UPS'i kaubik ukse taga oli. Transa maksis mitu korda rohkem kui nukkvõll ise...
14.12.2013 at 06:55 |
|
Maik |
Mulle pandi soomest mulle auto numbrid teele, hetkel 10+ päevaga veel koju joudnud ei ole... suht kahtlane minuarust.
Loomulikult veel lennupost,et kiirem oleks...
14.12.2013 at 11:36 |
2 edits. Last edited 14.12.2013 at 11:42 by Maik
|
speedbird |
Saadan iga mõne päeva tagant pakke põhiliselt küll USA-sse, kuid ka Saksamaale ja mujale Euroopasse. Saksamaa tõesti hiilgab oma pakkide kättetoimetamiskiirusega. Meil võtsid samuti mitu pakki aega mingi 14 päeva, 2/3 sellest ajast kulus neil siis Saksa siseselt. USA-sse läheb tavalise tähitud postiga ka tihti 8-9 päevaga.
14.12.2013 at 12:44 |
|
vvt |
Saksamaalt siia on mulle ülejärgmiseks päevaks tulnud. Antud juhul näib olevad pidur lennutranspordis vahemikus sorteerimiskeskusest väljumine Tallinnas - sorteerimiskeskusse saabumine Saksamaal. Kas Saksamaale siit lennukeid ei käi siis enam?
14.12.2013 at 12:58 |
|
Olds |
kaks asutust,kelle teenust mina enam eales ei kasuta: Eesti Post ja USPS. Võib ju odav olla,aga see on ka kõik. On paaril korral pakid saadetud mujale kui Eesti, Eesti sisene paki liikumine võtab aega nädala jne jne
Kiirsaadetised tulevad USAst vaid DHLiga - 2..3 tööpäeva ja asi kindlalt kohal. Ja kuna omame DHLiga head koostöö lepingut,siis ka hind söödav. Loomulikult tuleb ka seal eksimusi kuid see protsent on väikene
14.12.2013 at 13:07 |
1 edit. Last edited 14.12.2013 at 13:09 by Olds
|
Peeter82 |
Kui DHL-i mainiti, siis ei saa mitte vaiki olla. Suht võimatu on nendega saata, kui saaja on eraisik või siis ei oma kontorit,mis on kogu aeg avatud..
Kulleritel pole telefone (?!) ja saaja peab istuma 8-17 kodus ja pakki ootama.
Näide Norrast - saaja oli 300m eemal ja nägi pealt, kui kuller tuli, koputas uksele, see oli lukus ja lahkus.
Kuna oli reede, siis järgmine võimalus pakki kätte saada anti teisipäevaks.
Suure helistamise peale saime võimaluse ise 100km kaugusele Oslosse järgi minna.
14.12.2013 at 15:36 |
|
Lowrider |
quote: viplala: Ma olen viimastel aastatel mitmeid kümneid pakke hiinast ja usast tellinud. Hiinast on tavaline, et pakk pannakse teele sealt, ning kolme päeva pärast on ta siin. Mina saan paki kätte nädala pärast. Parim aeg on olnud 2 nädalat eestis ja neli päeva teel. Tegelikult on see ikka sitaks ajuvaba. Väga harvad on korrad, kus paki siin olemise aeg on lühem kui paki sealt siia tulemise aeg (loe: paki seal posti paneku ajast)
Mis postiteenust ostad, et nii ruttu tuleb? Ma hiina ebayst omale vidinaid ostan (samuti mitmeid kümneid viimastel aastatel tellind) selle standard postiteenusega siis alati läheb keskelt läbi kuu aega tulekuga +- nädal-kaks.
Suurbritanniast tuleb nädal-kaks, usast 2-4 nädalat. |
14.12.2013 at 15:51 |
|
sten666 |
Saksamaalt tulnud pakiga oli alles kogemus. Pakk tuli saksamaalt kolme päevaga Tallinnasse ja siin linna sees läks Eesti Postil nädal , et see postkontorisse toimetada nii, et ma selle kätte saaks.
Eriti õudne teenus on post24 automaadid, see on suht loterii kas üldse ja kuhu sinna asetatud pakk jõuab. |
14.12.2013 at 16:07 |
|
algaja |
Vabandan, et teise inimese teemat risustan, kuid häda ei anna häbeneda ja siin paistab olevat palju lugejaid, kes tegelevad regulaarselt tellimustega väljastpoolt euroliitu.
Ühesõnaga vajaks sellist asja http://www.ebay.co.uk/itm/Upgraded-Revolutionary-CNC-Stepper-Driver-Box-Kit-4x-Nema23-Motor-300-Oz-in-PSU-/350939789417?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item51b5a43869#shpCntId
Kas ja kuipalju sellest võtab meie toll maksu ma ei suutnud end läbi kaevata tolli kodulehel.
Et võib lisanduda 20% käive on selge, kuid ülejäänu on tume maa.
Äkki keegi seletaks pisut lahti asja?
Aitäh. |
14.12.2013 at 19:05 |
|
partel |
Meretranspordiga on olnud ka põnevaid momente.
Sai '69 Chevelle Californiast lääne poole teele pandud, ümber Aasia, läbi Suessi jne. See siis Somaalia piraatluse kõrgaegadel...
Enne meid kaaperdati ja pärast meid kaaperdati...
14.12.2013 at 20:13 |
|
diesel |
quote: algaja:
toll ja käibemaks. tolli nummer on eri asjadel pisut erinev, a kui rusikareeglina paned 30 prossa otsa, siis tuleb enam-vähem õige nummer.
samas võid ju sarnast kraami ka otse e-liidust osta, kus mingit maksustamist enam pole.
müüjaid on miljon. no igasugu cnc4you ja muud taolised. |
14.12.2013 at 22:13 |
|
ReyMan |
Tartus suutis üks logistikaettevõte kaabliredelite asemel ehitusobjektile viia koorma kartuleid. |
15.12.2013 at 00:06 |
|
mart154 |
quote: algaja: Vabandan, et teise inimese teemat risustan, kuid häda ei anna häbeneda ja siin paistab olevat palju lugejaid, kes tegelevad regulaarselt tellimustega väljastpoolt euroliitu.
Ühesõnaga vajaks sellist asja http://www.ebay.co.uk/itm/Upgraded-Revolutionary-CNC-Stepper-Driver-Box-Kit-4x-Nema23-Motor-300-Oz-in-PSU-/350939789417?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item51b5a43869#shpCntId
Kas ja kuipalju sellest võtab meie toll maksu ma ei suutnud end läbi kaevata tolli kodulehel.
Et võib lisanduda 20% käive on selge, kuid ülejäänu on tume maa.
Äkki keegi seletaks pisut lahti asja?
Aitäh.
Vabandust nüüd mu otsekohesuse ja Offtopicku pärast, aga mis kuramuse pärast sa antud rämpsu osta tahad
|
15.12.2013 at 00:46 |
|
algaja |
quote: mart154: Vabandust nüüd mu otsekohesuse ja Offtopicku pärast, aga mis kuramuse pärast sa antud rämpsu osta tahad
Kas on paremaid variante saada 4 mootorit, kontroller ja toiteplokk koos puldiga kuskilt? |
15.12.2013 at 11:08 |
|
minimum |
TB6560 -baseeruvatest draiveritest hoia heaga kaugemale. CNCZone's nendele lausa omaette kirumise nurgake.
Vaata http://www.zappautomation.co.uk/en/
15.12.2013 at 14:22 |
|
mart154 |
2.1Nm mootoritega ei ole suurt midagi peale hakata, kui sa reaalselt midagi liigutada tahad. Eriti 24v toite otsas.
Nagu minimum mainis, siis draiveritega võib kajakaid loopida.
24v toiteplokk on kergeltöeldes jama. Teadmata, mis sa nende mootoritega reaalselt teha tahad, pakuks siiski, et sul on vaja suurusjärgus 60 volti ja sobivaid draivereid sinna otsa.
Selle "puldi" mõttekusest ei saa ma üldse aru?
Mootoreid võid vaadata diycnc.co.uk, kui Gary (Zapp Automation) liiga kallis tundub.
Saada mulle meil, kui sul rohkemat huvi asja vastu on. Võin sellel teemal arvatavasti tunde jahuda
|
15.12.2013 at 15:18 |
|
algaja |
Plasmalõikust üritan organiseerida ja sinna on sellest momendist arvatavasti piisavalt, kui kasutada 1:3 ülekannet.
Tegu ei saa olema masstootmisega, vaid omatarbeks väiksemate asjade lõikamisega kuni 10mm materjalist.
Hinnapiir on paraku ees, muidu on kindlasti oluliselt vahvamaid lahendusi olemas.
kas see http://www.ebay.co.uk/itm/Nema23-Stepper-Motor-Kit-4Nm-x-3-Axis-DIY-CNC-Parts-Milling-Router-566-oz-Hobby-/111233409896?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item19e6072368#shpCntId oleks parem lahendus, eriti kuna hinnavahe praktiliselt puudub?
Tuleb tunnistada, et pole proff sel alal vaid lihtsalt uurinud ja vaadanud mis ja millest tehakse. |
15.12.2013 at 20:18 |
|