Dodge Charger 1966 361cidVeel nädal aega tagasi vandusin endale ,et rohkem autosi ma ei osta,ning siis leidsin selle masina.Toodud Texasest 2012.Mootosiks suht vähelevinud 361 ehk 5.9 l.Peab mainima et roostet praktiliselt ei ole,nii kõva kerega masinat mul muud pole.Enamus jubinaid on olemas.Esmase inventuuri põhjal oli puudu kardaan,ukse klaasid,radikas,peeglid.
Usun,esmajärjekorras ehitan oma suure chargeri valmis ja siis tegelen sellega.Küllaga tahaks vahepeal selle kokku panna ja arvele võtta,et oleks omal lihtsam orienteeruda mis on puudu ja mis vajab vahetust.
Dodge Charger 1966 361cidTõestuseks siis et see masin unustatud pole.Kakkusin siis bigblocki lahti ja üllatuseks paistis olukord olevat oodatust parem.Selle tegevuse motivaatoriks oli siis usamaalt ostetud 4lõõriline sisselase.Praeguse plaani kohaselt siis teeks sedasi,et paneks 4 lõõrilise karpa,suurema nuka,ning moderniseeriks süütesüsteemi.Eelmisel kevadel jõudis minuni suurem saadetis usast tänu Eikki ja Rivole mis sisaldas esiistmeid ja hunniku liiste.Kindlasti on veel möni liist või vidin puudu.See auto on aga pigem pikem projekt,millal kokku hakkan laduma,ei julge hetkel ennustada.
Sai siis nalja viluks jälle kaamera ka käima pandud.Üks asi mida ma hiljuti teadvustasin on see et sellel autol ei olnud kaasas mitte sentimeetritki juhtmestikust,selle probleemi lahendamine saab kindlasti tore olema..
Dodge Charger 1966 361cidEl GAZino omanik ostis universaalse juhtmestiku Camino`le ja foorumitest leidis vastukajasid - saab hakkama. Tal ei lähe mõningaid juhtmeid vaja aga skeemiga pidid asjad paika minema.
Dodge Charger 1966 361cidNüüd kui lilla auto on enamvähem valmis,siis ei saa käed rüppes istuda,vaid tuleb järgmine projekt ette võtta.plaaniks siis seda teha tasa ja targu,kui saaks selle aasta jooksul põhja,sisu ja engine bay ära värvida,ning võibolla ka mootori kokku,oleks rahul.
Lahti võttes tundub veel uskumatum,et eelmine omanik selle auto varuosadeks tegi.
May the spring be with us!!
Dodge Charger 1966 361cidPraegu on siis kest liivapritsis.Kuna välisplekid on defektivabad siis lasen ainult põhja ja engine bay pritsida pealt ja alt.Praegused eesmärgid on siis saada enne talve eelnimetatud intiimpiirkonnad värvi alla ja talve jooksul ehk tehnika ära teha.
Dodge Charger 1966 361cidSee kaigas hoiab seda suht stabiilselt,ja juua täis inimesi ma garaasi ei luba
Jälle sai tehtud viga ning kasutatud pritsipoiste teenust.Esiteks läks muidugi tähtaeg kaks nädalat üle.Seekord õnneks keret mõlki kukutatud,aga töö on tehtud lohakalt ja üle tyra.Üks rattakoobas ja kere nurk on suisa tegematta jäetud.Ainult raha oskavad vanad küsida.Millegipärast tegid nad selle töö klaasiga,mis tõstis veel hinda korralikult.põranda ja engine bay "puhastamise" eest küsiti 300 euri.hakka või mulda kruntima...
Dodge Charger 1966 361cidSaid ikka korralikult lypsta. Huvitav, kuidas mul see p6hjaalune paistab?!? Kui teisip2eval l2heme (kui oled k2pp), siis v6ib ju vigiseda nende t88 yle. Mulle tundus, et karbid olid mul kehvasti tehtud.
Dodge Charger 1966 361cidKere ootab endiselt paremaid ilmasi, et garantiikorras uuesti pritsi viia ning seejärel kohe haljas plekk katta.Mootor vedeles tõukuris pool aastat ja täna tõin ära,kuna nad ei suuda välja mõõta,mis remontmõõtu seda saaks puurida.Pidasin kirjavahetust Soome firmadega ning hinnapakkumise sain ka pea kolm korda odavama kui tõukurist,tuleb varsti siis ülelombi reis ette võtta...
Dodge Charger 1966 361cid
Nüüd siis mootoriblokk soomlaste juures puurimisel,tellivad miskid kolvid ja rõngad ka sisse.firmaks GT Motor HElsingis. Kere sai nüüd esimese uue värvi allapoole selga. Tööde ja materjalide järjekord siis selline: liivaprits-traatketas-happekrunt-täitevkrunt-värv-lakk.