Poster |
Message |
Sleeper |
pontiac fiero?
Kaalun praegu ühe vana pontiac fiero ostmist (3käiku automaat, 2,5 r4) ja tahakski teada, kas ja missuguse hinnaga sellest vähegi sõidetava auto saaks. Eesmärk oleks väh. 200hp (rohkem on uhkem, kuid juhitavust ei tahaks ka päris tuksi keerata) ja 5 käiku manuaal.
Ise ei ole puhastverd ameeriklastega kunagi varem kokku puutunud (eelmine auto oli awd eagle talon tsi), kuid keskmootoriga fiero tundus huvitav. Millist lahendust soovitate - smallblock v8 (305 soovitatakse miskipärast rohkem kui suuremaid variante) või 3800 v6 - tundub et need on enamelvinud conversionid.
Või äkki ütlete, et fiero on üldse kehv auto ja ei ole mõtet oma närve ja raha raisata? ;-)
|
29.10.2002 at 13:43 |
|
Joel |
pontiac fiero?
Minimum siin oskas Fiero kohta omist kogemusist rääkida.
Aga Fiero conversionide osas vaata http://www.v8archie.com... |
29.10.2002 at 14:12 |
|
peep Moderator |
pontiac fiero?
Kuksilt lugesin, et need SBC conversionid on ikkagi suht. kehva juhitavusega ja soovitav on jääda 3,8 V6 juurde.
Aga mis Fierot kui autot üldiselt puudutab siis eks kõik olene kuidas on konkreetset isendit eelnevalt koheldud. Kui halvasti, siis loomulikult kõik laguneb ja mega rull läheb ainuüksi elementaarse remondi peale. Igatahes odava projektina see mulle ei tundu, isegi kui Sa selle auto tasuta saad. |
29.10.2002 at 14:17 |
|
minimum |
pontiac fiero?
erinevate conversionide plussidest-miinustest võiks kirjutada lehekülgede kaupa...
et sellest automaadiga R4-st saada 200 hp 5-speed, pead Sa küll kõvasti vaeva nägema - kasti swap veel lisaks.
odav see tõesti ei tule... isegi kui doonorauto on heas korras (et muud pole vaja vahetada/parandada) läheb mootoriswapile ikkagi päris korralik rull
odavaim swap (niipalju kui lugenud olen) pidi caddy 4,9 V8 olema, 200 hp sealt saada poleks vast kah mingi kunst
sbc conversioni juhitavusest niipalju, et lisandub ca 50 kg - tagumine swaybar kompenseeriks selle, aga üle 250 hp masinatel on esiots kiire kerkima kohalt minnes ning üle 350 hp masinatel käimakotid kaua ei kesta kui raskelt tallata.
käimakotid tugevuse järgi on siis Muncie 5-speed (ainult V6 mootoriga isenditel)
Muncie 4-speed ja 3-sp. auto on enam-vähem võrdsed
nõrgeim on 2,5sega kaasakäiv Isuzu 5-sp
Fiero ei ole kindlasti kehv auto, paraku meil müüdavad isendid on viimased rapped
29.10.2002 at 20:29 |
|
minimum |
pontiac fiero?
hulgi linke erinevate conversionite kohta
29.10.2002 at 20:38 |
|
canarbic |
pontiac fiero?
ot: aga miks sa talon awd maha müüsid-ei olnud hea või? |
30.10.2002 at 00:36 |
Last edited 30.10.2002 at 00:36 by canarbic
|
Aare |
pontiac fiero?
quote: Sleeper: Kaalun praegu ühe vana pontiac fiero ostmist (3käiku automaat, 2,5 r4) ja tahakski teada, kas ja missuguse hinnaga sellest vähegi sõidetava auto saaks. Eesmärk oleks väh. 200hp (rohkem on uhkem, kuid juhitavust ei tahaks ka päris tuksi keerata) ja 5 käiku manuaal. Või äkki ütlete, et fiero on üldse kehv auto ja ei ole mõtet oma närve ja raha raisata? ;-)
Tere
Pole omanud, aga olen paljusid näinud. Projektiks on mu arvates halb valik - mootori vahetus
on sama keeruline kui esisillaveoga autol. 2.5 mootoriga auto ei kõlba üldse kuhugi. Lihtsam
on nähtavasti alustada 2,8 V6-st ning see korralikult üle käia. Niipalju, kui mul on tulnud
nendega sõita, siis libedaga annab isegi 2,8 mass korralikult tunda. Tegelikult on ju Fiero
kokku korjatud GM laojuppidest ning taha on lihtsalt istutatud Grand Am-i poolraam koos
silla, mootori ja kastiga. Väga lihtsalt saab seal teha 4WS auto - roolilatt on ainult puudu-
taga on seal pööravad amordid ning isegi rooliotsad - mis on lihtsalt raami külge kinnitatud
mutritega Või kui suurem mootor -siis muretseda mõne suurema FWD auto esiots -komplekt
koos poolraami ja muuga - Buickid (3,8), Caddyd - erutav variant oleks äkki Taurus SHO
oma Või 3,4 DOHC mootoriga Grand Prix? Sest tuunimisjuppide kohapealt pole vahet
eriti, kas SHO cõi Caddy - ainus V6 mingi valikuga on GM 3.8 Või kõige lihtsam valik
on tagaveoga....
Aare |
30.10.2002 at 11:39 |
|
minimum |
pontiac fiero?
quote: Aare:
...
erutav variant oleks äkki Taurus SHO
oma Või 3,4 DOHC mootoriga Grand Prix? Sest tuunimisjuppide kohapealt pole vahet
eriti, kas SHO cõi Caddy
...
ise ka ette kujutad selle SHO aretamist sinna?
30.10.2002 at 11:49 |
|
Aare |
pontiac fiero?
quote: minimum: quote: Aare:
...
erutav variant oleks äkki Taurus SHO
eriti, kas SHO cõi Caddy
...
ise ka ette kujutad selle SHO aretamist sinna?
Keeruline töö on, kujutan ette
See eest säästad end vaevast ehitada võimsamaks mootorit, millele pole tükke saada.....
Ja ega caddy poolraam ja poolteljed ja bolt-in pole....minuarust vähemat mõlemat mootorit
põrandal vaadates pole vahet...kui aretada, siis juba korralik asi+pluss SHO saab kätte
ilma vaevata manuaalkastiga, mis sinna kindlasti paremini sobib. Juhtimine on seal niikuinii
trossidega lahendatud. Või lööb Yamaha nimi (Grand Prix on muideks Toyota) uhkuse pihta
Aare
|
30.10.2002 at 12:04 |
|
minimum |
pontiac fiero?
no tee üks SHO swap... oleksid tõenäoliselt esimene
kuigi ma aru ei saa, miks peaks see just SHO mootor ja caddy poolraam olema
mdx, 3,4 DOCH mootorit on swapitud küll ja küll
30.10.2002 at 12:24 |
|
canarbic |
pontiac fiero?
ja siin on sulle hea hinnaga toorik
http://www.ajuvant.ee/kuulutused/fiero/fiero.html |
30.10.2002 at 12:44 |
|
tfr |
pontiac fiero?
quote: canarbic: ja siin on sulle hea hinnaga toorik
http://www.ajuvant.ee/kuulutused/fiero/fiero.html
See on R4? |
30.10.2002 at 12:50 |
|
minimum |
pontiac fiero?
quote: tfr:See on R4?
84 a. toodeti ainult R4 mootoriga
30.10.2002 at 12:51 |
|
Aare |
pontiac fiero?
quote: minimum: no tee üks SHO swap... oleksid tõenäoliselt esimene
kuigi ma aru ei saa, miks peaks see just SHO mootor ja caddy poolraam olema
mdx, 3,4 DOCH mootorit on swapitud küll ja küll
Tere
Ei, ma pidasin silmas, et pole eriti palju vahet, kas Caddy mootor koos poolraamiga või
SHO oma koos poolraamiga-kui mingi asi otse ette ei jää. Ainult ei tea, mis korras need
siinsed vanemad SHO-d on - ammust ajast on neid difreid läbi korpuse sõidetud ning
kaste vaeseks lastud. Aga korras mootor oleks küll asja eest. Isegi 3,8 Taurus on nagu
....häda SHO kõrval. Jube aretamine see on igatahes......et pärast ka normaalselt sõidaks--
tagarataste rööbe, pidurid, juhitavus - mõttetööd igatahes kõvasti. Aga tulemus tuleb
nähtavasti parem, kui piirduda ntx buicki mootoriga
Aare |
30.10.2002 at 12:56 |
|
minimum |
pontiac fiero?
ulmeks kisub see asi nii või teisiti. märksa väiksema vaevaga (ja rahaga) võiks saada mõnest mootorist, millega swap teostatav, norm tulemus kätte.
30.10.2002 at 13:26 |
|
Aare |
pontiac fiero?
quote: minimum: ulmeks kisub see asi nii või teisiti. märksa väiksema vaevaga (ja rahaga) võiks saada mõnest mootorist, millega swap teostatav, norm tulemus kätte.
tere
A palju seal vahet on?
Aare |
30.10.2002 at 13:36 |
|
minimum |
pontiac fiero?
vahet? alustuseks juba see, et üks on ford ja teine gm
sho-st pole ausaltöelda õrna aimugi, küll aga on mõned kogemused juba oma käruga
30.10.2002 at 13:55 |
|
PlyVal64 |
pontiac fiero?
quote: Aare: A palju seal vahet on?
Minimum, Aarel polegi vahet, ta paneb vabalt kõike kõikjale. Nagu oleks ta Vesipruuli ja Tatika ühine sohilaps - vabalt kirjutab ja leiutab. Ju Bornhöe nägi selliste tegalaskujude loomisel ajast ette ... nagu Verne! |
30.10.2002 at 14:01 |
|
Vince |
pontiac fiero?
|
30.10.2002 at 14:06 |
|
PlyVal64 |
pontiac fiero?
Tead, Aare, pole ju ilus kedagi norida ja kellegi kallal ilkuda: AGA MA EI SUUDA VASTU PANNA!
Lapselik arusaam, kuid tabav(copy-paste miksikesest):
Üks mees, nimega Jaan Tatikas, on suur „leiutaja.“
Näiteks leiutas ta masina, mis pidi liikuma maal, vees ja õhus. Siis valmistas ta veel sellise masina, mis pidi tegema kivist lihatüki. Loomulikult olid need leiutised mõttetud ja teostamatud. Jaan Tatikas aga ise arvas, et ta on väljavalitu, sest juba sündides erines ta teistest selle pooles, et tal puudus pöial ehk teisisõnu - tal oli neli sõrme.
Teine mees, nimega Salomon Vesipruul oli, „maailmakuulus luuletaja ja kirjanik.“ Ta oli selles suhtes Tatikaga sarnane, et ta tegi luuletusi või jutte, kuid kunagi ei õnnestunud ükski neist. Sarnased olid nad veel selle poolest, et nad mõlemad arvasid, et on maailmakuulsad. Luuletamas käis Salomon Vesipruul puu otsas, kus tal oli isegi mingi majataoline asi meistertatud. Seal ta istus ja ootas, millal tal vaim peale tuleb.
Paneme kokku ja saame ... et puu on tqhq.ee ja et vahet ju pole, kus ja millega "panna, olla ja teha"!
Peace!
|
30.10.2002 at 14:14 |
|
peep Moderator |
pontiac fiero?
Ply: Su sõnavõtt siin threadis on täiesti OT ja mõttetu. See, et Sul ühes threadis tekkis Aarega vaidlus nagu paljudel siin, ei tähenda, et Sa pead seda sõnasõda jätkama ja suuremaks õhutama teistes threadides kus käib jutt hoopis muul teemal. Ma ei pretendeeri siin mingiks otsustajaks kelle jutt on targem või lollim (kuigi mul on teatud oma arvamus), kuid ma ei soovi siin näha tühjast üleskeerutatud fleime nagu momendil kipub tekkima. Soovitan Sinul, Aarel ja ka kõigil teistel kasutada "targem annab järele printsiipi", kuna ma pole kindel mitut feimi siinsed moderaatorid on veel valmis kannatama.
Paksemat nahka ja vähem möla soovides.
Peep |
30.10.2002 at 14:20 |
Last edited 30.10.2002 at 14:24 by peep (Moderator)
|
mrtn |
pontiac fiero?
SHO-d kasutatakse doonoriks päris tihti. huvitav projekt on näiteks SEE Cobra.
|
30.10.2002 at 15:21 |
|
Aare |
pontiac fiero?
Tere
Õige....võtan tulevikus ka teadmiseks
quote: peep: Ply: Su sõnavõtt siin threadis on täiesti OT ja mõttetu. See, et Sul ühes threadis tekkis Aarega vaidlus nagu paljudel siin, ei tähenda, et Sa pead seda sõnasõda jätkama ja suuremaks õhutama teistes threadides kus käib jutt hoopis muul teemal. Ma ei pretendeeri siin mingiks otsustajaks kelle jutt on targem või lollim (kuigi mul on teatud oma arvamus), kuid ma ei soovi siin näha tühjast üleskeerutatud fleime nagu momendil kipub tekkima. Soovitan Sinul, Aarel ja ka kõigil teistel kasutada "targem annab järele printsiipi", kuna ma pole kindel mitut feimi siinsed moderaatorid on veel valmis kannatama.
Paksemat nahka ja vähem möla soovides.
Peep
|
30.10.2002 at 15:39 |
|
minimum |
pontiac fiero?
quote: mrtn: SHO-d kasutatakse doonoriks päris tihti. huvitav projekt on näiteks SEE Cobra.
selle cobra puhul on mingil moel fierot doonoriks kasutatud?
30.10.2002 at 15:43 |
|
prijuhin |
pontiac fiero?
Fieroga on üldse mingeid nalju tehtud. Sattusin kord lehele kus Ferru oli saanud Fiero raami või Fiero jälle Ferru plekid, mingi imelik ristand oli.
Kuid jah miks R4 projektiautoks ebasobiv on? Aga kui igapäevasõiduk? |
30.10.2002 at 16:49 |
|
|