Poster |
Message |
viplala |
piduriõlide omadused
On juhtunud paar korda, et suurelt kiiruselt järsult pidurdades, kipuvad pidurid kaduma. Olen kuulnud, et DOT 4 pidi minema keema ja tasuks vahetada DOT 5 vastu. Mis õlisid tasuks üldse kasutada ebameeldivate üllatuste vältimiseks? |
15.10.2003 at 22:05 |
|
devilc
Moderator |
piduriõlide omadused
DOT 5.1 on OK. Näiteks Valvoline Super Brake & Clutch Fluid (Stokkerist) sobib isegi ringrajale, olemata seejuurest meeletult kallis. Samas, oled Sa kindel, et Sul läheb keema vedelik, mitte ei kuumene üle klotsid (kui pedaal läheb pehmeks ja hiljem, jahtunult, normaalne olek taastub, on süüdi klotsid, kui pedaal jääbki pehmeks, vedelik)?
Loe ka neid (otsing sõnaga "pidurivedelik"):
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=5901
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=4509
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=3954 |
15.10.2003 at 23:04 |
Last edited 15.10.2003 at 23:04 by devilc (Moderator)
|
viplala |
piduriõlide omadused
Loe ka neid (otsing sõnaga "pidurivedelik"):
Huvitav miks mina selle otsinguga ei leidnud,vist tippisin miskit valesti.
A nagu ma nendest postitustest järeldan on mõtekas hoida tänavasõiduautol sees tava piduriõli ning hoiduda extreemsustest või valida parem õli aga vahetada kõvasti tihedamalt. |
16.10.2003 at 00:29 |
|
devilc
Moderator |
piduriõlide omadused
quote: viplala:Huvitav miks mina selle otsinguga ei leidnud,vist tippisin miskit valesti.
Otsi from "message texts", mitte "topic subjects". |
16.10.2003 at 09:32 |
Last edited 16.10.2003 at 09:32 by devilc (Moderator)
|
928boy |
piduriõlide omadused
Well, dotneli ja dotviis on vähe erinevad asjad, nagu aru olen saanud. Mina pidurisüsteemi, kuhu 4 käib, 5-te ei paneks - nende koostised on sedavõrd erinevad ning abs-id ja muud viled ning tihendimaterjalid ei pruugi selle üle rõõmustada (lihtsalt selline isiklik arvamus). Vähemalt tootjafirmad seda ei luba.
Ise kasutan Gastroli toodetud Super-dot-4. Kusjuures keemistemp. kõrgem, kui tavaneljal ja -viiel ning muudki omadused paremad. Kallis ei olnud, eriti, kui otse Cellmarkist ostad. Ja dotnelja vaheta iga kahe aasta tagant:P |
16.10.2003 at 10:58 |
|
devilc
Moderator |
piduriõlide omadused
DOT 5 on silikooni baasil ja seda tuleks tõesti vältida DOT 4'le mõeldud süsteemides. Samas, DOT 5.1 on tavaline piduriõli ja seda võib rahulikult DOT 4 asemel kasutada. |
16.10.2003 at 11:05 |
|
wax |
piduriõlide omadused
dot 3 ja 4 ja 5.1 on omavahel sobivad. dot 5 aga täiesti teine teema. |
16.10.2003 at 11:17 |
|
Indrek |
piduriõlide omadused
Kusjuures DOT 5 keegi ametlikult Eestis maale ei too, aga see vedelik on USA-s päris laialt kasutusel ja USA tehnika puhul tuleb alati enne piduriõli vahetust manuaalist järele vaadata, mis vedelik on ette nähtud.
Kui on ette nähtud DOT 5, siis mingit eestis autokauplustes DOT 3, DOT 4 ega DOT 5.1 sisse panna ei tohi, kuna DOT 5 on tõesti silikooni baasil valmistatud pidurivedelik ja lahustub näiteks alkoholiga(tihti on näiteks USA tehnika puhul, kuhu DOT 5 ette nähtud, manuaalis kirjas, et peske eelnevalt detailid puhta alkoholiga läbi), mis omakorda tähendab, et saab DOT 5 puudumisel kasutada näiteks vanat PSK vedelikku(alkoholi baasne). Probleem on lihtsalt selles, et pidurimansetid valmistatakse erinevast materjalist(või arvestatkse lihtsalt paisumis maht vastavalt vedelikule erinevalt), kui on ette nähtud DOT 5 ja sisse panna näiteks DOT 5.1, siis pidurimansett võib paisuda kuni 1 mm, sulgedes ülevoolu kanalid ja pidurit ei saa õhutatud.
Vastavalt baasainele on siis ühtesobivad DOT 3, DOT 4, DOT 5.1 (mis on lihtsalt parandatud DOT 4 standardi järgi, soovitatakse kasutada mägiteedel jne.).
Teine klass on siis DOT 5 ja alkoholi baasil valmistatud pidurivedelikud (vana vene PSK näiteks).
EDIT: DOT 5 on muuseas lillat värvi. |
16.10.2003 at 14:32 |
Last edited 16.10.2003 at 15:24 by Indrek
|
Draal |
piduriõlide omadused
Oskab keegi öelda et mis vahet on DOT 3 ja DOT 4 õlil ?
Ja kas keegi Tartus DOT 3 õli ka myyb (igalpool ainult dot4 myygil)
16.10.2003 at 17:40 |
|
peep Moderator |
piduriõlide omadused
dot 4 on dot 3 "edasiarendus". Vajadusel võib neid segada ja teineteisega asendada. Soovitav siiski 3->4, mitte vastupidi. |
16.10.2003 at 17:43 |
|
|