Poster |
Message |
Tuulepoiss |
Auto ARK is registreerimiseks vajalikud dokumendid
Millised dokumendid peavad olema ette näidata ARK is kui minna just eestisse saabunud 20 a vana autole tehnilist passi vormistama ja registrisse kandma? Auto saabuks saksast treileril
- tsekk auto ostmise kohta?
- tollidokumendid? |
20.02.2005 at 21:24 |
|
erik |
Ilmselt ARK teab su küsimusele homme vastata. Mingeid tollipabereid ei tohiks Saksast tuues enam olla. Küll sooviti minult Saksa registreerimistunnistust märkega, et see on seal registrist maha võetud. Auto arvet taheti ka, sest lepingut mul ei olnud neile näidata. Ja autot taheti näha |
20.02.2005 at 21:28 |
|
Tuulepoiss |
ARK i küsimus läkitatud, tänud info eest. |
20.02.2005 at 22:57 |
|
erik |
OT:
ARK vastab valikuliselt e-mailidele üsna kiiresti. Valikuliselt selles mõttes, et mul oli kunagi üks küsimus nii juhilubade kui registreerimistunnistuse kohta. Minu küss oli üldaadressilt splititud ja osakondadesse edasi saadetud. Juhiloa kohta sain vastuse 15 minuti jooksul, registreerimise kohta ei ole viie kuu jooksul veel vastust saanud.
A mis ma öelda tahtsin on see, et võta nende veebist number ja helista kõige asjakohasemale inimesele ja küsi oma küsimused ära. Kui kirjalikku kinnitust tahad, kirjuta samale inimesele pärast telefonikõnet e-mail (kujul eesnimi.perenimi@ark.ee vist oli) ja küsi üle stiilis: "Kas ma sain telefonivestlusest õigesti aru, et kui uus juhiluba on väljastatud, siis eelmine on automaatselt kehtetu ja kasutada seda enam ei saa?" Inimesel ei ole raske "jah" või "ei" vastata, kui ta muul juhul ametnikule kohase korrektse vastuse vormistamise peale aega ei raatsi raisata. |
21.02.2005 at 00:02 |
|
pisike99 |
Saksast tuues on vaja eelkõige päritoluriigi teh. passi ja soetamist tõendavat dokumenti.
21.02.2005 at 08:18 |
Last edited 21.02.2005 at 08:19 by pisike99
|
max |
Minu meelest registrist maha võtmist ei kontrollita. Vähemalt mina võtsin teise riigi registrist maha alles siis, kui auto Eesti registris oli. Saatsin päritoluriigi numbrid tagasi jne. |
21.02.2005 at 15:34 |
|
erik |
quote: max: Minu meelest registrist maha võtmist ei kontrollita. Vähemalt mina võtsin teise riigi registrist maha alles siis, kui auto Eesti registris oli. Saatsin päritoluriigi numbrid tagasi jne.
Sorry, võibolla tõesti. Kui ma meenutama hakkan, siis oli see omal ajal vajalik saksast üle piiri saamiseks, tõepoolest, kuna fritsud ei lubanud autot muidu välja (enne EUd), seega ARKi jaoks äkki seda märget ei olegi vaja. Ei oska kommenteerida täpsemalt. A ju küsija on ARKist juba teada saanud kah |
21.02.2005 at 18:21 |
|