Poster |
Message |
uugik |
Politsei tekitab pseudo probleeme
Pealtnägijana olen täiesti hämmeldunud millised nahhaalid on Eesti politseinikud!!! Eile s.o. 08.06.05 olid kiirusemõõtjad Kelvingi - Rohuneeme teel ise sõitsin metsavahe teelt mis ristus Kelvingi teega. Selle ristkohas olid mõõtjad väljas ja võtsid ühte X5 meest kes sõitis Kelving suunas. Kiire käe liigutus pea juurest- käsi sirgeks ja kiiruse ületus oli käes. Tegin arvutuse. Sirge käe pikkus on umbes 1 m ja kiire liigutus käsi sirgeks on umbes 0,3-0,5 sekundit see teeb umbes 7,2 km/h kiirust juurde. Olenevalt kui palju üle sõidad saavad vandid sellel vabalt juurde kütta 7 km/h. Seakari aga mitte Tallinna raad ja tunnen kaaasa X5 mehele. |
09.06.2005 at 09:22 |
|
peep Moderator |
Mulle on ka nii tehtud, sõitsin alla +20 ja radarilt näidati mingit +27 vms. Vedas, et oli just silm spido peal sellel hetkel, kui mõõtmiskohta sattusin. Kuna ma kindlalt keeldusin seda näitu aksepteerimast, siis nad lasidki mul minna. Ilmselt ei taha trikimehed, et liialt paljudesse nende poolt koostatud protokollidesse satuks rikkuja poolne vaidlustus ja polnud nagu sellist lootust ka, et hakkan neile cashi andma. Aga kui ma poleks spido vaadanud, siis vist küll oleks nad oma saagi saanud. |
09.06.2005 at 09:29 |
|
vvt |
Kiirusmõõtja arvestab ise mõõtja liikumist, seal on lausa eraldi rida "patrol speed" vms. Mismoodi muidu sinu arvates liikuvast autost mõõdaksid? Patrull sõidab linnas 50-ga, sina 50-ga, selle loogika järgi peaks ju kiirus 100 tulema?
Loomulikult on sealkandi X5 mehed inglid (olen ise seal elanud, elurajoonis kihutatakse 50-70ga). Selliseid tulebki kottida.
Peebu case kohta arvan, et tegelikult näidati varem mõõdetud kiirust (kui Stalker oli, siis too ei salvesta aega). Teema algataja võiks selle posti asemel panna kirja faktid (aeg, patrullauto number, koht) ja kirjutada sellest nt Põhja Politseprefektuuri. Siis on sellest rohkem kasu kui siin jutustamisest....
09.06.2005 at 09:37 |
Last edited 09.06.2005 at 09:39 by vvt
|
peep Moderator |
Jah, ega ma ei väitnudki, et manipuleeriti mõõtmise hetkel. Lihtsalt mulle üritati kaela määrida rikkumist, mida ma ei sooritanud. Kahtlen sügavalt, et normaaloludes lastakse rikkujal minna, kuna ta keeldub oma rikkumist tunnistamast. |
09.06.2005 at 10:08 |
|
deville 66 |
quote: vvt: Kiirusmõõtja arvestab ise mõõtja liikumist, seal on lausa eraldi rida "patrol speed" vms. Mismoodi muidu sinu arvates liikuvast autost mõõdaksid? Patrull sõidab linnas 50-ga, sina 50-ga, selle loogika järgi peaks ju kiirus 100 tulema?
Loomulikult on sealkandi X5 mehed inglid (olen ise seal elanud, elurajoonis kihutatakse 50-70ga). Selliseid tulebki kottida.
OT.
Ma ei saa aru, kuskohast pärineb selline suhtumine ?!?
Inimest tundmata ei tasuks kommentaatoriks kippuda.......
liikuri mark siin kusjuures asjasse ei puutu
eks Blazer 4,3
eks Chevrolet Lumina APV
eks Pontiac Sunbird
eks Pontiac Grand AM
eks Vette 68 |
09.06.2005 at 11:03 |
Last edited 09.06.2005 at 11:04 by deville 66
|
mr. RocknRoll |
Neil Stalkeritel kaamerad ka on? ilma pildita võid kohe kuupeale saata. Meenub seik miilitsa ajast. Paps võeti vahele kiiruseületamisega. Kui protokolli kirjutati, võeti järgmine mees vahele. Radaril kuvas kellegi eelneva poolt sõidetud kiirus, millega inimesi lollitati.
09.06.2005 at 11:35 |
|
Rain FTC |
Olen selle asja üle politseiautos ca. pool tundi vaielnud.Nii lihtne kui vvt väidab see asi pole. Autos on mõõtja juhtme vahendusel pol. autoga ühenduses, kust ta muidu baasauto kiirust teab, õunte pealt või. Mulle demonstreeriti ilusti, kuna poistel oli aega, kuidas asi käib.Kui ise liikus , tuli sel üles äärde baasauto kiirus , alla mõõdetava oma. Hoides mõõtjat käes, võib kirjeldatud liigutusega tõesti tulemust suurendada, kui just samal ajal juhet hambus pole ja selle abil käe llikumiskiirust maha ei lahuta. |
09.06.2005 at 11:36 |
Last edited 09.06.2005 at 11:38 by Rain FTC
|
Petruco |
Raini jutt päris täpne. Endal samasugune kogemus, pärast pikka ja sõbralikku vaidlust demonstreeriti mullegi radari võimalusi nii liikudes kui seistes jne... Trahvist tookord siiski ei pääsenud.... |
09.06.2005 at 12:08 |
|
vr_ |
ma justkui mäletan varem siin foorumis läbilipsanud teemas toodud lingil illustratsiooni kuda mõõtja mõõdab korraga vastutuleva auto ja teeäärse objekti kiirust vms ja sealt arvutab vahe
...
aga mismarki sorti mõõdik oli seda ei mäleta
09.06.2005 at 12:25 |
|
vvt |
Ei jõudnud vaidlemiseks allikat otsida, aga silma jäi, et Stalker patenteeris selle sõiduki kiiruseandurist patullauto kiiruse lugemise alles 2003. aasta keskel. Patrulli kiirust näitavad aparaadid olid siinmail kasutusel juba 90ndate keskpaigas.
Kas neid enne mitte teepinnalt ei loetud?
09.06.2005 at 12:46 |
|
uugik |
Päris käima läks teema ja annan täpsustust.
Stalker oli ja ilma mingi juhtmeta. Spetsialist ei ole aga kui põõsas mõõdavad siis vaevalt on neil programmeeritud mingi vastukiirus või see aparaat seda automaatselt ise fikseerib.
Paistab et kogemusi nii mõnelgi ja tõsi see on et peaks vist globaalsemalt teema püstitama ehk siis seadma kahtluse alla stalkerite kasutuse sest olenemata tüübist kes on seal taga annab see võimaluse manipuleerimiseks isiku vastu ehk saab seda kasutada halval eesmärgil. |
09.06.2005 at 14:50 |
|
hundu |
Mina näiteks pääsesin protokollist, kuna soovisin, et lisaks radari eksimusele lahutataks mõõdetud tulemusest ka politseiauto spidomeetri viga.
Minu kiirust mõõdeti ka vastu tulevast autost.
09.06.2005 at 14:58 |
|
Kaido |
Kaudselt haakub: eelmine reede sõitsin Tartusse, miski hetk sõitsin kahest autost korraga mõõda (üks neist oli valge Vito), kiirus käis hetkeks kusagil 130 km/h juures ära. Peale mõõdasõitu lasin uuesti 110 peale ja purjetasin edasi. Väikese hilinemisega lükkas Vito sinised peale (vilkur salongis ja iluvõre taga), kihutas mulle kõrvale ja vibutas hoiatavalt näppu - reastus seejärel minu ette ja lasi täpselt piirkiirusega edasi. Lendureid tuli tagant järjest juurde, kõigile näidati vilkurit ja kihutajad võtsid vaguralt Vitole sappa. Ca 10 minuti jookusul korjas Vito enda taha 10 autost koosneva kolonni, kus liikurid sõitsid pikivahega ca 0,5 meetrit. Lisaks sellele sooritas Vito täpselt piirkiirusel mõned möödasõidud, mis algasid sirgel, kestsid 700 - 1500 m ja lõppesid pimedas kurvis...
Ühelt poolt on kena, et politsei alati ei trahvi, vaid ka manitseb ja õpetab - mulle mõjub see igatahes kainestavamalt kui trahv. Teisest küljest tipptunnil tropi tekitamine pole just kõige targem tegu, teiseks on möödasõit minu meelest targem kähku ära õiendada (mõistlikkuse piirides), kui piirkiirusega 2 km/h aeglasemalt venivast krusast mööda jõuda. Teinekord võiks vähem järgida eeskirju/seadust ja rohkem mõelda liiklusvoolu sujuvale ja häireteta liikumisele. |
09.06.2005 at 15:12 |
|
Rain FTC |
Ma ei oska öelda midagi kõigi radarite kohta, igaljuhul sellel variandil, millest mina rääkisin oli 2 juhet, üks vool ja teine läks mingisse plokki mis olevat spidoga ühendatud. Autol oli elektriline spidomeeter. |
09.06.2005 at 16:27 |
|
vvt |
Patrulli kiirust näitavat radarit olen ise näinud autos töötamas juba 1996. kevadel, kui sai avatud kiirustamise skoor märgi all liigse kiirustamisega, mida lahkelt vaatama sõidutati. Patrullautoks oli B-Ascona. Kas sellel spido mitte veel trossiga polnud? Sierral igatahes oli küll trossiga. Stalkeril oli kaks kirja - target speed ja patrol speed.