Poster |
Message |
vvt |
TIG-keevitus
Valgustage võhikut.
Põhiline asi, mida keevitada, on roostevabast santehnika komponendid - nt roostevabast valmisflants roostevaba toru otsa. Aga ka alumiiniumosad. Siiani on keevitatud selle vene trafokeevituse ja elektroodidega (roostevaba), vastutusrikastes kohtades on probleeme, et keevituskohta kõrvalt läheb katki (ilmselt sisepinged).
Siit lugedes aru saanud, et TIG keevitus on just õige asi selliseks tööks. Vaja on teda vast 2-3 korda nädalas, seega pidevalt ei vuristata. Ehk siis selline lahjem profimasin või nii. Mis parameetrite järgi seda otsida ja mida silmas pidama ja - kas ma asja sisust olen õigesti aru saanud?
03.08.2005 at 14:42 |
Last edited 03.08.2005 at 14:42 by vvt
|
astro94 |
TIG-keevitus
Mine Weldwelli ja küsi Heitit.Asjalik vend,kui vaja teeb puust ja punaseks ette ka
03.08.2005 at 16:37 |
|
Hylas |
TIG-keevitus
Mina sain sõbraks GF Anapoliga ja Parweldi tooted sobisid kõige paremini minu spetsiifika jaoks.
http://www.keevitus.ee/
|
03.08.2005 at 22:06 |
|
wax |
TIG-keevitus
Pakkuda pisike valik alalisvoolu omasid. http://www.stokker.ee/products/index.php?group=419
|
03.08.2005 at 22:32 |
|
vvt |
TIG-keevitus
Mis nendel alalisvoolu ja vahelduvvoolu seadmetel vahet on
04.08.2005 at 08:42 |
|
wax |
TIG-keevitus
quote: vvt: Mis nendel alalisvoolu ja vahelduvvoolu seadmetel vahet on
Kui sa rauda ja roostevaba keevitad, siis piisab alalisvoolumasinast.
Kui aga selliseid metalle, millel peal paks oksüdatsioonikiht (alumiinium, titaan, ...), siis on abiks vahelduvvooluga masin. Miks? Alumiiniumi sulamistemperatuur on 600C, tema peal olev oksüdeerunud kiht sulab alles 2000C juures. Siis kui alailisvoolumasinaga sellest kihist läbi jõuad põletada, on selleks ajaks ka alumiinium sulanud ja "auku kukkunud". Vahelduvvool aga "võngub" meterjali ja elektroodi vahel ning lõhub sellega oks.-kihi.
Vähemalt nii olen mina puust ja punaseks nendest asjadest aru saanud Meil on kõige odavam vahelduvvooluga TIG see: http://www.mylincolnelectric.com/Catalog/equipmentdatasheet.asp?p=2513
|
04.08.2005 at 09:14 |
|
ROKIPEER |
TIG-keevitus
Terekest, selline küsimus, et kas oskate piltide põhjal anda infot selle aparaadi kohta.
Kas on hea masin mis teha saab ja mis võiks turu väärtus olla.
Nimelt kahtluse ees kas tasub maha müüa ja kui siis mis hinnaga
Aga samas äkki hea asi ja võib tulevikus vaja minna.
Kas sobib ta ainult roostevaba keevitamiseks või sobib ka al. keevitamiseks?
Tänud ette!
|
17.11.2007 at 18:55 |
|
kalef |
TIG-keevitus
Alumiiniumi keevitamiseks see aparaat kahjuks ei sobi. Miinuseks selle aparaadi puhul , et see nii öelda kraapssüütega . Alustus ja lõpetamis voolu ei saa eraldi paika panna. Suurt turuväärtust see just ei oma. See rohkem elektroodkeevitus seade millel lihtsalt tig-keevituse algeline võimalus.
17.11.2007 at 23:06 |
3 edits. Last edited 17.11.2007 at 23:18 by kalef
|
ramman |
TIG-keevitus
Laevas kasutan ESABi väiksemat sorti konet. Riist muidugi on profikas ja igati tegus, hind ka muidugi. Alumiiniumi jaoks elektrood. |
18.11.2007 at 18:43 |
|