Poster |
Message |
crossfire |
Tartus Raidsaares müüdav Grand Cherokee
Kas keegi on seda lähemalt uurinud?Seda ma tean,et Eestis arvele ei saa, aga kas auto on muidu korras?
Mida sellise ostul vaadata?Kas sellel mudelil esines ka mingeid "lastehaiguseid"?
link |
18.09.2005 at 16:24 |
Last edited 18.09.2005 at 17:14 by LaSa (Moderator)
|
sniffer |
Tuttaval on samasugune, ainult et diisel, sõidab ja kiidab. Sellisel mudelil ei esine "lastehaigusi", midu ta sellega ei sõidaks. |
18.09.2005 at 21:03 |
Last edited 18.09.2005 at 21:18 by sniffer
|
crossfire |
quote: kuubik: Tuttaval on samasugune, ainult et diisel, sõidab ja kiidab.
tore, aga see ei vastanud ühelegi minu küsimusele. |
18.09.2005 at 21:05 |
|
sniffer |
Auto müüjalt ei ole vist mõtet küsida korrasoleku kohta, vastus on teada milline... Võin homseks järgi küsida selle mudeli head ja vead, täna on liiga hilja pereinimest tülitada... |
18.09.2005 at 21:34 |
|
kongo |
Seelink on juba olnud kuid veelkord
Ava ja loe mudelitest:
http://www.jeep.auto.ru/index.htm
peace
n.b. aint venekeeles muidugi
18.09.2005 at 21:58 |
|
sniffer |
Järgi küsitud- lollikindel auto, kellel teine, kellel juba kolmas sama marki sõiduk. Mõni mees ei tea peale autohoolduste, nende remondist midagi rääkida. |
19.09.2005 at 19:59 |
|
urmas |
eBay ja Boston.com'i andmetel on sellise auto hind USA-s 10-14 k$. Korruta kuidas tahad, aga Raidsaare hind on väga hea. Kannataks VIN'i tsekkida, kui võimalust on. |
19.09.2005 at 20:22 |
|
kkerem |
eee. hind paneb jah natu mõtlema... kui see on KORRAS auto... siis on ju väga hea variant.. ainult tuld
19.09.2005 at 21:50 |
|
eikeegi |
Pole küll konkreetset autot reaalselt näinud, aga Raidsaare kuulutustega kipub pahatihti selline häda olema, et auto see külg, mida pildil näha pole, on vähemal või rohkemal määral lömmis. Ma olen paar korda käinud ilusa pildi peale seal kohal ja siis on välja tulnud, et masina teine külg on tublisti ära äestatud. Mis muidugi ei pruugi üldsegi mingi oluline viga olla, aga üldiselt oleks siiski kena kuulutusse märkida, et auto on pisut kannatada saanud. Mitte aga keerata sellel teist külge ette ja vigastustest mitte sõnagi märkida, Minul iseenesest muidugi täitsa ükskõik (kodust sinna mõnisada meetrit), aga kui nt Tallinnast vaatama tuleks, siis võtaks võibolla natukene vanduma küll.
19.09.2005 at 22:13 |
|
crossfire |
selle autoga nii, et ta on eestlase nimel Leedus ja väidetavalt saab u.8-9 kuu pärast aasta täis, mille järel pidavat saama ümberasujana see auto Eestisse ka arvele võtta, samas ütles müüja, et ta ei ole 100% selles ka kindel.Võru autoaia tüübid pidavat nii tegema ja neil pidavat juba mitu autot olema sellise valemi järgi Eestis arvel.
Kas see jutt peab paika?Teooria järgi vist on see õige. |
20.09.2005 at 14:58 |
|
urmas |
Ehk raha annad ära, aga omandiõigust ei saa. Paha lugu ... |
20.09.2005 at 15:43 |
|
erik |
quote: urmas: Ehk raha annad ära, aga omandiõigust ei saa. Paha lugu ...
omandiõiguse võib ka saada, aga ARKis arvele mitte. samas mul hakkavad mingid pettuse-kellukesed pea kohal helisema ja imo on hilisem võimalik intsident riigiaparaadiga märksa hullem kui ühe chero omandiõiguse puudumine. |
20.09.2005 at 23:40 |
|
tfr |
Hind on muidugi soodne - esimene euro-spec teise põlvkonna Grand on üle 50k kallim - 199k.
Eks see, kas see summa on väärt riskimist potentsiaalse sugutamisega erinevate riigiametite poolt erinevatesse kehaõõnsustesse, peab jääma teemaalgataja otsustada. |
21.09.2005 at 01:48 |
|
Martin77 |
Numbrimärkide järgi on see auto küll Läti registris, mitte Leedu omas. Hind küll väga soodne. |
21.09.2005 at 07:48 |
|
Stealth |
quote: erik: Omandiõiguse võib ka saada, aga ARKis arvele mitte. samas mul hakkavad mingid pettuse-kellukesed pea kohal helisema ja imo on hilisem võimalik intsident riigiaparaadiga märksa hullem kui ühe chero omandiõiguse puudumine.
Tähendab, ma nüüd ei julge oletada aga ma pakun et selle dziibi müüja seal Raidsaare Autopoes võibolla seesamane säga, kellest Autolehes ükskord artikkel oli. See nn. "pika müügistaaziga" ja "kes tunneb turgu läbi ja lõhki."
(Selle venna mõningad "sahkermahkerid" on tartus automüüjate ringkonnas üsnagi teada. Ja mitte ainult müüjate hulgas.Tartu on suhteliselt väike linn nii et ...)
Üks lõik torkas muu jutu seas silma et tüüp seletas rääkida, et ameerika päritolu autode siiatoomine on tema arust AINULT hobi ja ei midagi muud ja et viimasel ajal, hea kui vahelt saab puhaskasumiks see 5-10% hinnast, siis on hästi saadud...No tere talv !
Mis ta peab neid potensiaalseid ostjaid täitsa idiootideks v?
Väga hästi on teada et oma USA päritoluga autod, mis ta siia veab, on vähemal või rohkemal määral paugu pannud ja need siis kuskil töökodades jälle endisesse konditsiooni sätitud.(Seda tehakse muidugi enamus masinatega,mis siia tuuakse ja mitte ainult USA,vaid ka muude autodega, mida enamasti saksast-hollandist siia veetakse aga teinekord ärgu ajagu siukest p***ka kuubis et nende vaheltsaadav kasu protsentuaalselt nii väike on.Ma pole tükk aega nii lolli juttu kuulnud/lugenud nagu too vend ajas seal artiklis.)
Siis teine asi.
Igasugustest sellistest müügisägadest,kes hakkavad müügiplatsil ajama mingit takoist iba et" no auto täitsa tibi-tobi aga et läti(või teab kus veel) registris aga sest pole hullu et küll paberid korda aetakse" jne. jne. tuleks võimalikult kauge kaarega mööda käia sest et kui ikka autot meie registrisse pole saadud, järelikult on kuskil mingi "zombe" või jama sees. Ja see jama lõhnab kas vähemal või rohkemal määral pettuse järele.
Ja keegi ei anna pärast seda garantiid, et kui see vastne USA auto omanik oma äsjasoetud uuemat väljalaskeaastat omava rauaga kuskil teepervel kinni peetakse (et kasvõi lihtsalt dokumente kontrollida), siis keegi ei anna seda garantiid et selle autoga mingeid probleeme ei teki mis võib teadagi kuhu välja viia.
Ja kolmandaks.
Tolle poe nimekirjas on ka üks Navigator müügis. 99 aasta.
Hinnaks 295 000.- eeku. 31 augusti Autolehe sellessamas artiklis oli tolle Navigatori hinnaks märgitud toona 345 000 krooni!
Kuidas seda hinda nüüd nii äkki alla sai lasta? Arvutasin nii ja naa aga mina sain vahesummaks küll rohkem kui 5 või isegi 10 %, kui võrrelda endist ja praegust hinda !
Järelikult, asi on siis nii odavalt ikkagi kätte tulnud! M.O.T.T.
Ja kuskil pole ka kirjas, kuskohas ta täpselt arvel on.
Ok, KUSKIL on ta ikka arvel aga ma kaldun arvama et selleks riigiks ei ole mitte eesti vabariik. Sama lugu selle Cherokee ja muude USA masinatega, mis seal poes müüa pakutakse.
Nii et mõtteainet jagub, ma arvan.
Ja erik ütles eespool õige lause et kunagi hiljem võib sellise teguviisiga (ümberasuja skeemitamisega jne.) mingi väiksem või suurem jama kuskil tekkida. See on ainult aja küsimus.
Nii et kes ja kuidas laseb ennast autoostul müüja jutust mõjutada (eriti kui tegu suht uut aastaarvu omava natukese spetsiiflisemat sorti masinaga ja see kuskil nn."turu" peal on), on juba tema enda psüühikaline eripära. Lihtsalt,kas see mäng väärib ikka küünlaid ?
Nii et usalda aga kontrolli. Põhiline vanarahva tarkus.
|
21.09.2005 at 22:01 |
Last edited 21.09.2005 at 22:13 by Stealth
|
urmas |
To Navigator: Mida vahutad?
Ma ostsin Raidsaarelt teadlikult kaks pagu pannud Mustangi. Hinnas sai kaubelda. Autosid olin näinud ainult piltidelt, kuna ei viibinud Eestis. Autod toodi müüja kulul Tartust Tallinnasse treileril ära. Müüja sai raha mitu päeva peale omandiõiguse siirdumist. Seda meest pole ma oma silmaga näinud. Kõik olid tehinguga rahul.
Sellest Navigatorist niipalju, et Võrus on müügil samasugune hinnaga 295k. Oleks nagu naiivne loota, et ainult värvi pärast tasuks 50k rohkem maksta. |
22.09.2005 at 07:22 |
|
Martin77 |
quote: Navigator: quote: Igasugustest sellistest müügisägadest,kes hakkavad müügiplatsil ajama mingit takoist iba et" no auto täitsa tibi-tobi aga et läti(või teab kus veel) registris aga sest pole hullu et küll paberid korda aetakse" jne. jne. tuleks võimalikult kauge kaarega mööda käia sest et kui ikka autot meie registrisse pole saadud, järelikult on kuskil mingi "zombe" või jama sees. Ja see jama lõhnab kas vähemal või rohkemal määral pettuse järele.
Palun tõmba hoogu maha ja leia oma energiale otstarbekam rakendus!
Kui müüa on sõiduk, mis on Läti või Leedu registris, siis ei pea ju tegemist olema kohe pettusskeemiga. EV on ise sellise idiootse olukorra tekitanud, kus häid (st usa päritolu) sõidukeid normaalse skeemiga registrisse ei saa, ning paneb seega kavalpäid uusi ja odavamaid väljundeid leiutama.
quote: Navigator: quote: Ja keegi ei anna pärast seda garantiid, et kui see vastne USA auto omanik oma äsjasoetud uuemat väljalaskeaastat omava rauaga kuskil teepervel kinni peetakse (et kasvõi lihtsalt dokumente kontrollida), siis keegi ei anna seda garantiid et selle autoga mingeid probleeme ei teki mis võib teadagi kuhu välja viia.
Ja kes hirmsasti paranoia all kannatab ja väriseb, et äkki tekib "mingi väiksem või suurem jama" või "tekivad probleemid mis viivad teadagi kuhu" siis on ju valiku tegemine väga lihtne: ei tasu sellist autot osta. Ja pole vaja ka möliseda.
|
22.09.2005 at 08:09 |
|
pisike99 |
Kle, navigator, Su jutus pole ühtegi fakti, ainult vaht. Teadmiseks, et suure osa viimasel ajal Raidsaarele USA-st toodud autodest oleme meie transportinud ja maale toonud. Silmaga on näha, et asi on kahjumis - raha on ikka üpris kaua kinni, jama on palju jne. 98-2000a autosid Lätis registreerida soovitab isegi ARK kuna Eesti seadused on hetkel sellised. Seal pole mingit keerulist skeemi. Kui Sulle ei sobi, ära osta, aga ära liiga palju ka plõksi, kui asjast tuhkagi ei tea.
22.09.2005 at 08:39 |
|
Stealth |
Kas sai kellelegi konnasilma peale astutud v?
Täiskasvanud inimesed võtaksid asja rahulikumalt.
Vastuargumentideks nendele eelmistele teadlikele tegelastele kes viimse kui detailini teavad, kuidas asjad käivad, ütleks ainult niipalju et kui silmaga näha, et asi on kahjumis, nagu mõni mees siin räägib, siis järelikult pole ju mõtet sellise asja või alaga tegeleda, mis enamjaolt kahju toob. Või pole see ka loogiline jutt?
Tavakodaniku seisukohast võetuna,äsja mõne uuema aastaarvuga auto soetanud inimesele on alateadlikult vaja just seda kindlustunnet et kui tema auto on kohalikus registris ja paberid korras,siis ei tule tema näol mingeid pärastisi "äkilisi üllatusi."
Paranoiaga pole siin mingit pistmist.
Ja kui sellist suhtumist pikalt praktiseerida," ei tasu sellist autot osta.Ja pole vaja ka möliseda", siis selline inimene jääbki oma müüdava rauahunniku otsa päris pikaks ajaks istuma, kuna sellise frustratseerunud närvikavaga inimese käest lihtsalt ei saa autot osta,kes iga esitatud vastuargumendi pärast pöördesse läheb.
Urmase jutule vastuargumendiks ütleks ainult niipalju et jutt ei käinud üldse mitte mingisugusest autovärvist.
See must oli näitlikult esile toodud. Ma tahtsin hoopis sellele tähelepanu juhtida, et kui väga tahta, saab autode hinnas, mis paberi peale kirtseldatakse, sellist kääri teha,mille kõrval see 5-10% puhaskasumi jutt on pehmelt öeldes jama. Ja kui annab juba 20 000-40 000 kroonises suurusjärgus hinnaalandust teha, järelikult on seda vaba ruumi,mille suunas hindasid siia-sinna loksutada. Ja kui hinda saab niipalju allapoole lasta, järelikult autod tulevad suht soodsalt kätte, või tahate öelda et ka see on nüüd jumala vale jutt?
Mina olen omalt poolt teema lõpetatuks lugenud sest et selline, nagu mõni mees lajatab siin konkreetselt, "plõksimine ja mölisemine" ei vii mitte kuskile.
Kellel tahtmist ennast tühjaks karjuda, võib seda mu maili peal teha ja me võime seal seda konstruktiivset vestlust jätkata aga seda teemat siin edasi risustada ma ei sooviks.
|
22.09.2005 at 09:22 |
|
Martin77 |
quote: Navigator:Täiskasvanud inimesed võtaksid asja rahulikumalt.
Hästi öeldud. Ole hea ja mõtle ka ise selle targa lause sisu üle ning viska samas oma sõnavõttudele kriitiline pilk. Usu mind, et ei Pisikesel ega minul ole huvi sinu peale ennast tühjaks karjuda, asja mõte oli sind vaid veidi korrale kutsuda. |
22.09.2005 at 12:35 |
|
crossfire |
to Navigator:
Tegu on jah selle sama artiklis oleva automüüjaga, mingit petuskeemi mina siin ei näe ja kui see auto on veel u.kuu aja pärast alles, siis suure tõenäosusega läheb ta minu kasutusse, mitte siis omandisse.Seega saan kõik "suuremad ja väiksemad jamad" oma kaelal tunda.On naiivne arvata,et avalikult ja aastaid tegutsenud automüüja üritab mingit pettust korraldada.
to Pisike:
Kas sina,kui pika staaziga Usa autodega tegelenu, saad rääkida , kas Võru autoaia mehed on selle "ümberasuja" teemaga ka reaalselt autosid Eestisse arvele saanud?See Raidsaare tüüp väitis, et on. |
22.09.2005 at 13:00 |
|
pisike99 |
To: Crossfire.
On küll arvele saadud ümberasuja varana.
To: Navigator
See konkreetne suund ei tasunudki ära (jutt on autodest alla 100K).
22.09.2005 at 16:17 |
|
erik |
quote: erik: quote: urmas: Ehk raha annad ära, aga omandiõigust ei saa. Paha lugu ...
omandiõiguse võib ka saada, aga ARKis arvele mitte. samas mul hakkavad mingid pettuse-kellukesed pea kohal helisema ja imo on hilisem võimalik intsident riigiaparaadiga märksa hullem kui ühe chero omandiõiguse puudumine.
Diskleimer: teema hilisemaid arenguid vaadates ehk täpsustuseks niipalju, et ma ei pidanud silmas müüjapoolset ostja petmist, vaid "kellegi" poolt ARK petmist "ümberasuja" teemaga. Sellele viitasin.
Üks asi veel...
quote: Navigator: Ja kui annab juba 20 000-40 000 kroonises suurusjärgus hinnaalandust teha, järelikult on seda vaba ruumi,mille suunas hindasid siia-sinna loksutada. Ja kui hinda saab niipalju allapoole lasta, järelikult autod tulevad suht soodsalt kätte, või tahate öelda et ka see on nüüd jumala vale jutt?
Jumala vale jutt, tõepoolest. Kui oled s*ta investeeringu otsa sattunud (auto ei pea ise s*tt olema, vaid nt lihtsalt seda tüüpi auto ei müü), siis tuleb sellisest riskist kiirelt lahti saada, mistahes hinnaga, sest hoiab raha kinni ega lase "paremaid" ja suuremat tulu tõotavaid riske võtta. Elementaarne ju!
Illustreeriv näide: 1200 eegu eest müüsin hiljuti 4 rehvi, sõitnud 8K kilomeetrit, hävisin ca 8800 - 13800 krooni, seega ühe kilomeetri läbimise hinnaks tuli nendel rehvidel 1,1 kuni 1,725 krooni. Aga mul oli selle saadud 1200 krooniga targemat peale hakata kui teada, et mul seisavad nurgas 8000 kilomeetrit sõitnud rehvid, mis uuena maksid 10-15K krooni ja millega mul ei ole enam s*ttagi peale hakata. Tõmbab paralleeli? |
22.09.2005 at 22:22 |
Last edited 22.09.2005 at 22:23 by erik
|
anti |
Sattudes Raadi autoturule tegin tiiru ümber. Küljed siledad, paar kriimukest pampritel, esiistmetel nahas mõned mõrad, esimene iluvõre tahtis koos tuledega sülle kukkuda kui tuhmiks kulunud tulesid uurisin. Muidu kena. |
24.09.2005 at 14:06 |
|
|