Poster |
Message |
erik |
suverehvid
Tere
Suverehve oleks vaja, tekkis paar mõtet ja küsimust. Surfan siin netis ja hetkel sõelale jäänud järgmised valikud, mida Eesti kummimehed kohapeal pakuvad (viimane arv on hind):
Michelin PILOT SPORT PS2 7663
Dunlop SP SPORT 9000 5891
Cooper COBRA GTZ 2990
Cooper ZEON 2XS 4490
Cooper LIFELINER SLE SPORT 4490
Michelin PILOT SPORT TL 8328
tirerack.com leidsin võrdlusest kaks esimest ning kõige esimest kiideti väga. Okei, kallim ka. Täiesti tundmatu maa on mulle Cooper.
Oskab keegi midagi nende pidamise, kulumise ja muidu mugavuse kohta öelda?
Lisaks nendele piilusin tirerack.com lehel GY Eagle F1 GS-D3. Vaatasin just seepärast, et praegu on selle vanem mudel all vist (GS-C) ja päris rahul. Samas ükski Eesti rehvide müüja ei pakkunud oma veebilehtedel mulle vajalikku mõõtu. Sealse hinnakirja järgi ca 25% odavam kui Pilot Sport PS2. Teab keegi, kuskohast neid saab Eestis?
Veel üks, mis tirerack.com lehel silma hakkas oma hinna ja heade omaduste poolest, oli BF Goodrich g-Force T/A KDW. Nagu ma aru olen saanud, siis seda müüb vist ka TopParts, eks helistan sinna homme ja küsin hinna kohta.
Teie käest tahaks teada, et kas viidatud markidel-mudelitel on ehk mingisugused tüüpilised teada-tuntud omadused, miks neid rehve peaks ostma või mitte ostma? Kuskilt kirjelduse järgi väga välja ei lugenud, et mida kujutab endast see Cooper Zeon 2XS ja miks ta on teistest rohkem kui poole odavam. Rohkem kui poole viletsam ka? Ehk kui on kellelgi kogemusi, siis andke tuld.
Muud soovitused ka teretulnud. Rehviomadused siis tähtsuse järjekorras: mõistlik pidamine tänavasõidul (kuiva ja vihmaga), mitte väga kiire kulumine, hind, vähene rehvimüra. Mingi autospordiga ei tegele ses ulatuses, et peaks rehvide ostmisel arvesse võtma.
Kui keegi tegeleb rehvimüügiga ja tahaks mulle parseldada jooksu 275/40 17 suvekaid, siis ootan pakkumisi siin teemas või meili peale.
Praegu langeks valik Pilot Sport PS2-le, kuna lihtsalt saadaval, tunduvad head ja suhteliselt soodus hind ka välja kaubeldud ühest kohast. Ennekõike ootaks siis arvamusi Cooperi rehvide kohta ja ka BF Goodrichi kohta (juhuks, kui TopPartsust hea pakkumise homme saan).
Tänud ette, kes viitsivad vastata.
EDIT: Falkenit on ka mulle soovitatud. Mis sellest arvata? |
24.04.2006 at 22:52 |
1 edit. Last edited 24.04.2006 at 23:20 by erik
|
RICAMB |
suverehvid
Olen läbi sõitnud mitu jooksu erinevaid Michelini rehve ja neil kõigil tundub olevat sama viga. Kummisegu on pehme ja seetõttu peavad väga hästi kuid kuluvad jällegi kiiresti. |
25.04.2006 at 07:40 |
|
BlueStang |
suverehvid
quote: RICAMB: Olen läbi sõitnud mitu jooksu erinevaid Michelini rehve ja neil kõigil tundub olevat sama viga. Kummisegu on pehme ja seetõttu peavad väga hästi kuid kuluvad jällegi kiiresti.
Vaevalt see nüüd viga on, et peavad
Üldiselt on nii, et rehv, mis peab, see ka kulub.
25.04.2006 at 08:24 |
1 edit. Last edited 25.04.2006 at 08:25 by BlueStang
|
Silwer |
suverehvid
Kui sobiks 265/40R17 mõõt siis saaks Rehvieksperdist hea hinnaga Toyo Proxes T1S rehvid...
Hetkel on neil soodushind: 3142 eek / 1tk ja laos on kohe olemas. Omaduste poolest on see sama nagu GY Eagle F1 aga hind on "tiba" parem (GY Eagle F1 on 5055 eek / 1tk)...
Kuulub nende rehvide hulka millel pidamine väga hea ja tänu sellele kulumine ka kiirem kui tavalistel tahmarõngastel.
Cooperi rehve ei oska kommenteerida. BF Goodrich on minu arusaamise järgi üks odavama otsa rehv. Selle firma tavamudeleid olen pannud firma autodele kus on tähtis odav hind ja pikk läbisõit. Neid rehve olen võtnud firmast Kummimees, nemad muidugi kiidavad seda rehvi kõvasti ja eks ta vast ongi parem kui mingi odav Korea rehv...
25.04.2006 at 10:36 |
|
RICAMB |
suverehvid
quote: BlueStang: quote: RICAMB: Olen läbi sõitnud mitu jooksu erinevaid Michelini rehve ja neil kõigil tundub olevat sama viga. Kummisegu on pehme ja seetõttu peavad väga hästi kuid kuluvad jällegi kiiresti.
Vaevalt see nüüd viga on, et peavad
Üldiselt on nii, et rehv, mis peab, see ka kulub.
Ega ma väitnudki, et pidamine on viga.
Igapäevaseks rahulikuks linnaliikluseks valisin järgmiseks Continentalid - pidamine pisut kehved kuid kulumine on oluliselt väiksem.
Kuna mul on läbisõidud väga suured siis iga 3 kuu tagant uusi rehve osta ei näe nagu mõtet. |
25.04.2006 at 11:44 |
|
reo |
suverehvid
Eelmisel suvel kasutasin Cooperi LifelinerSLE'd, nüüd läksid uuesti samad alla. Ostuargument oli tollal põhiliselt hind, ning arvatavasti samas konkurentsis valiks veel kord samad.
Kasutusreziim - esiveoline sedaan, mugav kulgemine valdavalt maanteel ilma eriliste ambitsioonideta sportlikkuse poole. Ratast ringi lasta sai mõni üksik kord prooviks, kulu sellele minimaalne. Läbisõiduks sai suvega arvatavasti ca 24...26tuhat km.
Kulumine - kannatasid veel uuesti alla panna, aga järgmisel aastal ilmselt enam mitte. Ise leian, et kaks aastat sama rehviga välja vedada on OK. Samamoodi on ka varasemate autode/rehvidega olnud... vist... kes seda enam mäletab ...
Pidamine - ekstreemolusi ei tekkinud, minu sõiduharjumuste juures oli pidamine ok nii vihmas kui kuivas.
Ainus, mis tähelepanu alla jäi - teatud tingimustes kippus auto vilinal kurvi välisserva vajuma, et siis alajuhitav kergelt. See ei pruugi rehvi viga üldse olla, sest teisi mul ei ole olnud võimalust selle masina all veel proovida. Eelmiste autodega sellist asja ei mäleta. Sealjuures rõhutaks, et tegu ei olnud ootamatu juhitavuse kaotusega, esimesel korral pigem kuulsin vilinat ja hakkasin seda alles tuvastama, trajektoori muutus oli minimaalne ja elementaarselt korrigeeritav. See on äkki see, mida spetsid oma hinnangutes nimetavad "kontrollitavaks pidamise kaotuseks" või "rehvi märku andmiseks" vms? Igatahes minule tekitas see natuke turvalisema tunde, et pidamiselt mittepidamisele üleminek selline .... mmm... sujuv? oli.
Ahjaa, et nüüd keegi ei mõtleks, et mul iga ristmiku peal loha otse jookseb, siis seda juhtus mõnes üksikus konkreetses kohas (näiteks viljandi mnt poolt tulles Tln-Tartu maanteele tõusu ringi peal - see vist Jüri rist? - täishooga läbides)
Müra - minu hinnangul on nad ka suhteliselt vaiksed, kerge sahinaga. Seda jällegi nii kuival kui märjal asfaldil (mäletan ühtesi, mis hakkasid märjal siledal pinnal vilistama näiteks)
Loomulikult, tegemist ei ole eksperthinnanguga ja arvestades mõõtu, mida küsid, saab ilmselt Sinu kasutusstiil täiesti erinev olema ning miski siintoodust ei pruugi paika pidada. |
25.04.2006 at 12:13 |
|
|