Poster |
Message |
Hennuke89 |
Saksamaale auto järgi.
Tere lugu siis selline et lähen naisele autot tooma ... auto maksab 2000.- euri sealt plaanin tagasi sõita.
Niisiis palju juurde tuleb lisakulusid et auto eestis arvele võtta?? minujaoks on see paberijama tume teema.seal ja eestis
Auto osta plaanin sealt eraisikult. |
02.11.2006 at 14:34 |
|
atomic |
Saksamaale auto järgi.
oleneb aga kui kõik on OK siis esmane regamine 1600.- kulli pluss bena kulu
quote: Hennuke89: Tere lugu siis selline et lähen naisele autot tooma ... auto maksab 2000.- euri sealt plaanin tagasi sõita.
Niisiis palju juurde tuleb lisakulusid et auto eestis arvele võtta?? minujaoks on see paberijama tume teema.seal ja eestis
Auto osta plaanin sealt eraisikult.
|
02.11.2006 at 15:38 |
|
anti |
Saksamaale auto järgi.
Search- paljulahatud teema |
02.11.2006 at 15:41 |
|
atomic |
Saksamaale auto järgi.
mis seal siis nii keerulist kaks varjanti kas ostu-müügi leping või siis transiit nr-d peale + transiit kindlustus muud midagi polegi
quote: Hennuke89: Tere lugu siis selline et lähen naisele autot tooma ... auto maksab 2000.- euri sealt plaanin tagasi sõita.
Auto osta plaanin sealt eraisikult.
|
02.11.2006 at 15:58 |
|
Hennuke89 |
Saksamaale auto järgi.
quote: atomic: mis seal siis nii keerulist kaks varjanti kas ostu-müügi leping või siis transiit nr-d peale + transiit kindlustus muud midagi polegi
Ostu-müügi leping?? eraisikuga kuidas asi käib... mingi paber mis tuleb täita jne .
Kumb siis odavam ja oma lihtsam et pärast mingit jama ei tekiks? kas seal siis teha transiit numbrid.?? palju ikka saksa edasi tagasi kütet ikka läheb.. kui 8l sajale võtab auto`? ehk keegi viitsiks lahti seletada )) |
02.11.2006 at 16:29 |
|
reimo |
Saksamaale auto järgi.
quote: Hennuke89: palju ikka saksa edasi tagasi kütet ikka läheb.. kui 8l sajale võtab auto`? ehk keegi viitsiks lahti seletada ))
eks arvuta oma kilomeetrid kokku, Saksamaa on vähe suurem kui Harjumaa, kes seda Sinu sihtpunkti teab...
02.11.2006 at 16:34 |
|
mortx |
Saksamaale auto järgi.
Lase tuua, kulud tulevad küll pisut suuremad, kuid hoiad oma närve. Kui üritad ligilähedasi kulusid kokku saada, siis arvesta sinna ka võimalus, et kui autoga teele jääd, mis see võib maksta jne jne.
02.11.2006 at 17:52 |
|
Hennuke89 |
Saksamaale auto järgi.
just nimelt enne maksan raha kasvõi autoremondi eest saksas või mida iganes aga eesti automüüad kes siin romude eest hingehinda küsivad nendele ei tule minutaskust pennigi. Ma pole küsinudki et kas tasub või mitte sest lihtsalt lähen ja toon midagi ära.
Küsiks siis uuesti nagu algul juba küsisin.
Autosid mille vahel valin on 3 kõik müüad on eraisikud... nii ehk nendest 3 autost mulle midagi meeldib ja tahan ära osta.
Justnimelt kuidas paberid ajada. Raha oskan lugeda küll irw |
03.11.2006 at 07:28 |
|
Maik |
Saksamaale auto järgi.
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?t=554
ja otsingus on neid jutte seal veel ja veel..
võib näiteks ka nii minna
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?t=58562
03.11.2006 at 08:50 |
|
wagoneer |
Saksamaale auto järgi.
Viimasel ajal ka paar autot lasknud saksast tuua. Treila koht kusagil 10K eegu kandis. Mure ja vastutus =0. Vedaja vastutab veo ajal auto heaolu eest. Ütled kust vaja peale võtta ja nemad ütlevad millal kohal on.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
03.11.2006 at 23:29 |
|
MitsuPower |
Saksamaale auto järgi.
mina lendasin ka ise peale enda massinale saksa. vaatasin siit välja ütlesin, et see päev olen seal ,võtsin tibi kaasa ja panin bussiga sinna(bussiga enam ei läheks muidugi kui vaja oleks minna):P
Igatahes sinna jõudes sai teatavaks, et müüja on antud automargi esindus ja ilmselt sellega seoses asus ka samas majas nn registrikeskus,transiitnumbri tegemise koht ja ka kindlustuse tegemise koht! Käisin esinduse juhatajaga kaasas kus tema siis kõik asjad korda ajas ja pärast minu käest 69EUR küsis(miks nii vähe ma ei tea, sest enamus väidavad, et transiitnumber koos kindlustusega peaks minema vähemalt 150 EUR)
Miks seda juttu kirjutan...just sellepärast, et kuna ise küsisin auto vigade kohta erinevaid küsimusi ja sain vastuseks, et kõik on ideaalne . Lisaküsimuse peale kuidas rooste ja värviga on...kõik mis vead olid on korda tehtud! Kohale jõudes leidsin...ukseäärel väike rooste. tagakoopa äärt oli üritatud ise parandada värviga natuke jne. Pluss mootor suri tühikäigul välja jne. Lisaks tel teel allalastud 400 eur sain veel 500 eur alla, sest kuna oli reedene päev lubasin suvalise masina kusagilt platsilt osta, et koju minna:P
Mina isiklikult ei usaldaks seda treilaga auto toomist, sest krt teab mida sa sealt ikka lõpuks saad!!!
Minu auto töötas ja töötab siiani väga normaalselt(tühikäigul väljasuremise viga tuli kohe välja kui lasin vahetada hammasrihma pluss rullid...nimelt hammasrihm oli 1 hamba võrra vale)
Kas see isekäimine ära tasus? Kuda võtta...tsiki võtsin kaasa kuna tahtsin nats ilma ka näha ja eks kahekesi kulud ikka suuremad on. Ei oska võrrelda ka hindasid sel ajal, sest aasta tagasi kui otsisin 2.0 129kw 1994-1999a Celicat siis neid lihtsalt polnud müüa!
Vot selline mula! |
06.11.2006 at 13:44 |
1 edit. Last edited 06.11.2006 at 13:45 by MitsuPower
|
vasikas89 |
Saksamaale auto järgi.
quote: MitsuPower: mina lendasin ka ise peale enda massinale saksa. vaatasin siit välja ütlesin, et see päev olen seal ,võtsin tibi kaasa ja panin bussiga sinna(bussiga enam ei läheks muidugi kui vaja oleks minna):P
Igatahes sinna jõudes sai teatavaks, et müüja on antud automargi esindus ja ilmselt sellega seoses asus ka samas majas nn registrikeskus,transiitnumbri tegemise koht ja ka kindlustuse tegemise koht! Käisin esinduse juhatajaga kaasas kus tema siis kõik asjad korda ajas ja pärast minu käest 69EUR küsis(miks nii vähe ma ei tea, sest enamus väidavad, et transiitnumber koos kindlustusega peaks minema vähemalt 150 EUR)
Miks seda juttu kirjutan...just sellepärast, et kuna ise küsisin auto vigade kohta erinevaid küsimusi ja sain vastuseks, et kõik on ideaalne . Lisaküsimuse peale kuidas rooste ja värviga on...kõik mis vead olid on korda tehtud! Kohale jõudes leidsin...ukseäärel väike rooste. tagakoopa äärt oli üritatud ise parandada värviga natuke jne. Pluss mootor suri tühikäigul välja jne. Lisaks tel teel allalastud 400 eur sain veel 500 eur alla, sest kuna oli reedene päev lubasin suvalise masina kusagilt platsilt osta, et koju minna:P
Mina isiklikult ei usaldaks seda treilaga auto toomist, sest krt teab mida sa sealt ikka lõpuks saad!!!
Minu auto töötas ja töötab siiani väga normaalselt(tühikäigul väljasuremise viga tuli kohe välja kui lasin vahetada hammasrihma pluss rullid...nimelt hammasrihm oli 1 hamba võrra vale)
Kas see isekäimine ära tasus? Kuda võtta...tsiki võtsin kaasa kuna tahtsin nats ilma ka näha ja eks kahekesi kulud ikka suuremad on. Ei oska võrrelda ka hindasid sel ajal, sest aasta tagasi kui otsisin 2.0 129kw 1994-1999a Celicat siis neid lihtsalt polnud müüa!
Vot selline mula!
Vot sellise mula vastu pole mul midagi.... Aga ise leian et omal lihtsam minna,sest põrsast kotis osta ei soovi. Kui ise kohale lendan siis näen ise autosid ja valin ja riskin ise..... muidugi tean ühteist autodest kaa......et päris võhik pole....
|
06.11.2006 at 21:44 |
|
gets |
Saksamaale auto järgi.
Jämedalt:
1...2k lennupilet.
3k krooni numbrid, kindlustused, regamine Saksas.
2k krooni kütus Eestisse.
2k krooni Eestis arvele ja ülevaatus.
Umbes 400.- eek arvesta ööpäevaseks ööbimiseks.
Söök on nõks kallim, kui meil. Ka saastamarketi tüüpi kauplustes.
Ise olen alati arvestanud ~10k krooniga auto peale, kui ise tood. Odavamalt saad, kui lähed kohale võtad esimese auto ja paned tagasi punuma. |
07.11.2006 at 12:48 |
|
ennww |
Saksamaale auto järgi.
Viimasele lisaks:
Ilmselt on vaja koha peal liikuda, see on ka üsna arvestatav kulu. Kui on vaja mitmes kohas käies, siis on lihtsaim rendiauto võtta. Viimati lennujaamast võttes (kallis) läks Golf-klassi masin 75EUR/ööpäev + kütus. Saab muidugi ka odavamalt.
Registreerimiseks saksas (eeldusel et ülevaatus kehtiv) ei lähe kuidagi 200 EURi. Pigem ca 130. Maksud peaks paigas olema, aga numbri ja kindlustuse hind võivad vahetuda. "Eksport-TÜV'i" kogemus ainult ühest kohast, kus see tehti 45 EUR-i eest. Ilma ülevaatuseta ise koju sõita ei lubata.
Kojusõidu kulu - see kipub ilmselt suuremaks minema. Aga sõltub, kas ostad auto Berliinist või Münchenist...
10 K on ilmselt väga sihtotstarbelise liikumisega. Kuna ma olen ühendanud "meeldiva kasulikuga" ja natuke ringi ka seigelnud, on kulu olnud ka oluliselt suurem.
|
07.11.2006 at 14:10 |
|
friik |
Saksamaale auto järgi.
Viidates eelkõnelejale, siis ainult selle meeldiva-kasuliku ühendamise pärast tasubki ise auto järele minna. Pigem seiklus, mille lisaväärtusena saab mingi sõiduki suure ringiga maarjamaale tuua. Vastasel juhul leiab siit ka sobiva. Igas hinnas ja korras. Auto tasub ainult korralikult üle vaadata. 10+ kilo peab nii või naa sinna auto hinnale otsa arvestama. Vahet pole mis maalt see auto tuua.
Naisele ostsime nii auto, et kui auto24.ee sobiv müüki ilmus mis naises tundeid äratas, siis sai järgmine hommik kohe Viljandisse kimatud. Vaatasin auto üle. Sõime kõhud täis Suure Venna pubis ja läksime tagasi vaatama, kas sellega saab ülevaatuselt läbi või ei. Ning siis pabereid vormistama. Õhtul siis juba kahe autoga tagasi. Nüüdseks see 10 kilo (vedelikud-rihmad-filtrid-talverehvid-alarm) sinna sisse ja asi vask.
Kulutused auto toomisele Tallinna-Viljandi-Tallinn:
Statoili 2x võleib+kohv 70 eeku.
Ostueelne ülevaatus 100 eek
Suure Venna pubis lõuna kahele 200 eeku.
Regamine 1600 eek
Debiilimaks arkis 25 eeku
Kindlustus pooleks aastaks 2000eek
Ülevaatus 400 eek
Benss kahte autosse 750 eek
Kaks pudelit Martini Astit 300 eeku
Kulunud aeg: 8 tundi.
Kokku 5445 eeku, mille eest saab auto koju toodud, regatud, kindlustatud ja liigutatud. Samas ehk 6 kilo ning 4 päeva juurde ja"Deutcland hier komme ich".
Triumph Spitfirele või MG B-le läheks loomulikult ise järgi. Kui see ise liikuma peaks...
|
07.11.2006 at 15:13 |
1 edit. Last edited 07.11.2006 at 15:18 by friik
|
Tim |
Saksamaale auto järgi.
Käisin eelmine aasta saksas auto järel ja kokkuv6tvad kulutused olid sellised:
Sõidukulud (ca 7000 kr kokku)
Tln-Berl 2 piletit 952.- kr (sooduspakkumine oli siis, nyyd vist kallim)
Reisikindlustus 224.- kr (igaksjuhuks)
Trt-Tln bussipil 140.- kr
Eest raha läks siit 1316.- kr
Berl-Halle rongipil (x2) 78.- Eur (Alguses läksime Hallesse, kuna sellel pereliikmel oli sead asjaajamisi. Mina uurisin kohalikku autoturgu...masendav mis rondid seal olid)
Halle-Frankf rongipil 124.- Eur (Otsustasime minna l6una poole)
Bensiin tagasisõiduks 160.- Eur
Kokku Eur 362.-
Elamine (ca 11300 kr kokku)
Solitaire 150.- Eur (Halles ööbimine)
Panaguaia 30.- Eur (Ööbisime olude sunnil seal, kuna j6udsime Frankfurti kell pool yheksa ja ei olnud 6rna aimugi kus ööbida. 6nneks leidsime yhe lilllepoemyyja, kes sulges just oma kauplust ja oli igati abivalmis meile odavat ööbimiskohta leidma. Koht ise oli masendav jällegi. Omanikuks olid mingid neegrid ja puhtusest ning inimlikest väärtustest ei olnud seal juttugi. Aga hea, et tänaval ei pidanud ööbima.)
Student Hotel 60.- Eur (Ööbimine 1 päev. 6pilastele soodsad kohad, meile oli kallis kuna olen kyl 6pilane aga meil ei olnud broneeringut tehtud. NB!!! Kui on kant enamvähem teada soovitan teha KINDLASTI broneeringud, kuna siis pidi seal asi sitaks sootsam olema)
Julia 120.- Eur (Ööbimine 3 päeva. Venelaste hotell, hotell suure tähega. viimasepeal elamistingimused nii soodsalt leida oli t6sine kingitus peale neid eelnevaid väntsutusi).
Kokku 360 Eur
Toit/linnaliiklus 60.- Eur (936 kr)
Auto + vormistus Frankfurdis 3050.- Eur (47580 Kr)
KÕIK KOKKU 65806,40 krooni
Selline oli siis minu esimese korra eelarve. |
07.11.2006 at 16:29 |
|
MitsuPower |
Saksamaale auto järgi.
mõned kulutused mis aastal 2005 juuli kuus minul läksid mis meelde tulid!
Bussipiletid tallinn-München 1580 eek korda 2 kuna kahekesi olime!
München-st Mühldorf-i lähedale(seal asus auto aga lähedal olevat linna ei mäleta enam) mingi 30 eur x2 rongipilet!(vist oli midagi nii)
11 eur takso hotelli(pigem võõrastemaja) juurde.
30 eur kahene tuba 1öö sulepadjad tekid väga viis aga aknast teiselt korruselt paistis lehmalaut ja silohunnik
järgmine hommik oli automüüja vastas oma autoga hotellis viis meid mühldorf-i auto juurde!
69EUR transiitnumber kindlustus
Bensiini kulus ca 10l 100-le km-le ja tuli midagi 2100-2200 km vist kui mäletan!
lisaks sellele söök ja jook muidugi ja 20 EUR kiiruse eest enne leedu-läti piiri:P
reedel sain lõunaks asjad korda ja laup öösel kell 3 olin kodus öösel sõpradega õlutit joomas, sest need nagu mikid ootasid,irww!
igatahes ilmad olid megad ..isegi väike uinak sai tehtud magamiskotiga poolas viljapõllus keset päeva ca 1,5 h ja siis juba jutiga koju! öösel muidugi 5h sai ka poolas enne seda tukutud! |
07.11.2006 at 16:35 |
|
vasikas89 |
Saksamaale auto järgi.
igaljuhul lähen ja ka ühendan puhkuse kasulikuga.
Tänan kes seletasid lahti...
|
07.11.2006 at 18:10 |
|
truckerkOll |
Saksamaale auto järgi.
Edu ja õnne teele!
Isiklikult olen toonud endale kolm autot Saksast, kõik lõunast. Ja iga kord on kaasnenud uue autoga ka ringreis Euroopas aga seda alati suvel. Soovitan kõigile, kellel tengelpung vähegi kannatab.
Samas, nagu ma aru saan, on Sinu plaan minna lähima aja jooksul. Vaadates ilmastikuolusi, ei usu mina, et Sul midagi puhkuse laadset saavutada õnnestub. Vihma ja pimedaga on ikka eriliselt vilets igasuguseid viitasi ja silte taga ajada(eriti Poolas)! Piiratud eelarvega on ju vaja ka kiiremini koju saada, et kulutused väiksemad püsiksid(autos enam ei maga kuidagi selliste temp.ide juures ja põllud/viljaaiad on ka kõik tühjaks korjatud).
Siis kõige oluliseim: kui hästi topograafiat mõikad, deutchi spreht? Poolakad ei taha vene keelest eriti aru saada(meil Eestiski kohtab sellist suhtumist mõnikord).
Nii, et kogu see ettevõtmine, mida Eestist suure hurraaga alustad, võib välja kujuneda küllaltki närve söövaks lihtsalt tagasi kihutamiseks.
Ei garanteeri keegi Sulle seda, et terve autoga koju jõuad, eriti kui tuled veel mööda maad, st. läbi Poola. Minul, näiteks, vedas viimati vägagi napilt Poola magistralil, et mingi sõgedik rekkajuht mind ja mu naist ara ei killinud... Muidu ikka läbi Taani-Rootsi käinud, probleemivabalt.
Et siis minu soovitused oleksid:
1-jäta asi suve peale, kui teeolud on soosivamad
2-või on ju olemas firmasi, kellel oma spetsialistid Saksas kohapeal Sind huvitavad autod üle vaatavad, Sulle ettekande teevad koos oma arvamusega ja siis, kui sobilik Sinu poolt välja valitud, koos teiste klientide autodega treilale pistavad. Võiksid ju küsida hinnapakkumist selliselt firmalt nagu "Mobile Eesti OÜ", tel 56 666 156.
Vot sedapsi arvan ma.
Ahjah, seda ostu-müügi lepingut saab kuskilt mobile.de lehelt välja trükkida
07.11.2006 at 20:07 |
1 edit. Last edited 07.11.2006 at 20:08 by truckerkOll
|
roller |
Saksamaale auto järgi.
Meie autoturg, eriti Tallinna oma, on täis "otse Itaaliast" ja "otse Prantsusmaalt" Leedu autosid, aga kas Eestis keegi tegelikult ka Itaaliast tellimise peale autosid toob? Saksamaalt toojaid on piisavalt. |
10.11.2006 at 09:41 |
|
marks83 |
Saksamaale auto järgi.
ka ise just käisin,soovitan sul osta navigatsiooni,minu oma maksis saksas 350 eur ja viidad ja igasugused märgid võid unustada. |
12.11.2006 at 11:19 |
|
Hannes |
Saksamaale auto järgi.
quote: roller: Meie autoturg, eriti Tallinna oma, on täis "otse Itaaliast" ja "otse Prantsusmaalt" Leedu autosid, aga kas Eestis keegi tegelikult ka Itaaliast tellimise peale autosid toob? Saksamaalt toojaid on piisavalt.
Noh, mingi 10treilat on mul sel aastal tulnud.
Enamus `otse Prantsusmaalt/Itaaliast` autode müüjatest ei tea isegi, kus need riigid asuvad. Leedu on kaugeim koht, kus nad oma elu jooksul käinud on.
Macaronist on tellimisel autot tuua väga keeruline. Saab tuua 2-3a vana auto, need on reeglina probleemivabad, vanematel on igasuguseid kiikse.
Lisaks ei maksa unustada, et saapa ülemisest otsast alla on ca 1100km. ja 1 auto pärast ei hakka treila seda maad nühkima.
Kui mingi konkreetsem soov, siis kirjuta.
13.11.2006 at 09:36 |
|
jaak |
Saksamaale auto järgi.
Käisin ise autol järgi saksas. Ülevaade kuludest ja muust SIIN |
14.11.2006 at 19:55 |
|
Broncoll |
Saksamaale auto järgi.
Käisin eelmine nädal sellisel reisil.
Kuna ostusoov oli konkreetne ja valik peaaegu olematu,tulid sõidukulud ligilähedased sellele kui oleks lasknud treilaga tuua.
Samas sai aga aparaat ennem omasilmaga üle vaadatud ja pisut seigeldud kah.
Oleks seda pidnud kauem otsima siis oleks see seiklus kalliks läinud
Kõik sõltub sellest kui kiiresti auto leida, üle nädala kohapeal elada, siis .... njah.
Endale tundub see autotoomine õnnemänguna aga siiski läheks ise uuesti kui veel vaja oleks.
|
15.11.2006 at 21:13 |
|
hunt |
Saksamaale auto järgi.
Kah teemasse.
Vaja kodusesse majapidamisse soetada nii ca. 300000 EEKu maksev pereauto. On kellelgi head ideed (kontakti), kellega asja ajada.
KülaKustile ei tahaks sellist klotsi nagu ette maksta.
Eestis olevad kipuvad justkui ca 100000 EEKu kallimad Saksas olevatest olema.
Konkreetne mudel, mis huvitab, ei ole just selle foorumi teema.
Isematkamisest pole kah justkui huvitatud.
16.11.2006 at 18:17 |
|
|