Poster |
Message |
417RR |
liikluskahju hüvitamine postuumselt
tegemist suhtdelikaatse küsimusega seetõttu ka ümmargune jutt.
Toimub liiklusõnnetus, kahju kannataja sõiduvahend hävib pea täelikult ja omanik sureb momentselt.
Kahju kannatanu peaks nüüd pöörduma LKF i poole teatud aja jooksul, kuid ta on ju surnud.
Kui aga pärijad hävinud vara omanikuks saavad on igasugused tähtajad ammu lõhki.
Selge on see et raha kadunud inimest tagasi ei too kuid samas on võimalik et sellega saaks kompenseerida
olemasolevaid finants kohustusi mis muidu kaasavarana kaasa peaks tulema. (juhul kui neid on muidugi) |
21.11.2006 at 20:35 |
|
tfr |
Hea küsimus. Kui see nüüd ikkagi konkreetne küsimus seoses selle konkreetse õnnetusega on, siis ma võin uurida oma LKF-itutvuselt täpsemalt.
Muidu tavalise kindlustuse puhul peab kas süüdlane või kannatanu paberid süüdlase kindlustusse viima 5 päeva jooksul, peale seda on tagajärgi aega klaarida poolteist aastat. Ma pole oma maikuus juhtunud avarii kahjusid ka siiamaani jõudnud neilt sisse nõudma.
Aga hukkunuga liiklusõnnetus kui raske liiklusõnnetus vormistatakse teatavasti politsei poolt, kuidas siin kindlustuse teavitamisega on, seda ma täpselt ei tea. |
21.11.2006 at 20:46 |
|
417RR |
quote: tfr: Hea küsimus. Kui see nüüd ikkagi konkreetne küsimus seoses selle konkreetse õnnetusega on, siis ma võin uurida oma LKF-itutvuselt täpsemalt.
Muidu tavalise kindlustuse puhul peab kas süüdlane või kannatanu paberid süüdlase kindlustusse viima 5 päeva jooksul, peale seda on tagajärgi aega klaarida poolteist aastat. Ma pole oma maikuus juhtunud avarii kahjusid ka siiamaani jõudnud neilt sisse nõudma.
Aga hukkunuga liiklusõnnetus kui raske liiklusõnnetus vormistatakse teatavasti politsei poolt, kuidas siin kindlustuse teavitamisega on, seda ma täpselt ei tea.
http://www.virumaateataja.ee/211106/esileht/15034529.php
ja täitsa huvitav kuidas rakendub se kurikuulus eksamiküsimuse vastus : lkf hüvitab kannatanu valu ja vaeva |
21.11.2006 at 21:03 |
|
tfr |
No selle, et Sa sellest õnnetusest räägid, mõtlesin ma juba välja. Küsimus oli, et kas see nüüd oli konkreetne küsimus või rohkem niisama teoreetiline arutelu? |
21.11.2006 at 21:06 |
|
417RR |
quote: tfr: No selle, et Sa sellest õnnetusest räägid, mõtlesin ma juba välja. Küsimus oli, et kas see nüüd oli konkreetne küsimus või rohkem niisama teoreetiline arutelu?
teoreetiline
a la sul on mingi muu laen võetud kui tood lätist tsikli ja ostad korraliku varustuse ( näiteks hansapanga käenduset väikelaen 135 000)
bike maksumus 120 000 ja varustus 15000
sõitetakse sind surnuks, abikaasa pärib koos ühisvaraga ka kohustuse maksta tagasi laen.
Kuidas käitub LKF
|
21.11.2006 at 21:16 |
1 edit. Last edited 21.11.2006 at 21:20 by 417RR
|
ROKIPEER |
Mul suuremad laenud igaljuhul kindlustatud. |
21.11.2006 at 21:18 |
|
tfr |
Säärasteks juhtudeks on jah mõistlik omale sellise kattega elukindlustus teha, mis kõige hullema korral võetud finantskohustused katab. |
21.11.2006 at 21:20 |
|
417RR |
Kellele hüvitatakse liikluskahju?
Liikluskahju hüvitatakse kannatanule, kellel ei ole tsiviilvastutust seoses sama kindlustusjuhtumiga.
Liikluskindlustuse seaduse alusel hüvitatakse alljärgnev isiku- ja varakahju.
Isikukahju on:
- ajutisest töövõimetusest tulenev kahju;
- püsivast töövõimetusest tulenev kahju;
- kannatanu ravikulud;
- surmaga lõppenud liiklusõnnetuse korral ülalpeetava elatise vähenemine või kaotus, samuti matusekulu;
- isikukahjuga seotud mittevaraline kahju.
Varakahju on:
- vara rikkumise või hävimise kahju;
- mõistlikud ja vajalikud kulud õigusabile ja ekspertiisile.
isikukahju küll hüvitatakse kuid varakahju siis nigu postuumselt ei hüvitata ?
|
21.11.2006 at 21:29 |
1 edit. Last edited 21.11.2006 at 21:29 by 417RR
|
soomuk |
liikluskahju on oma olemuselt õigusvastane kahju tekitamine suurema ohu allikaga ja seega kahjude hüvitamist reguleerib eelkõige ikka VÕS 7.peatükk. kahjud jagunevad varalisteks kahjudeks ja mittevaralisteks kahjudeks. see viimane e. mittevaraline kahju on valu ja kannatused. ülejäänud kahjud on kõik varalised kahjud (k.a. isikukahjudest tulenevad). ei hakka siinkohal seadust ümber kirjutama - varalise kahju hüvitamine isiku surma põhjustamise eest on reguleeritud VÕS §129.
21.11.2006 at 21:43 |
|