register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tumedad esi- ja tagatuled ?  
Poster Message
Astro SS
Tumedad esi- ja tagatuled ?
Kas meie riigikeses keelab seadus kasutamast tumedate klaasidega esi- ja tagatulesid ?

Kuskilt on ,meelde jäänud ,et pidurituli peab olema PUNANE ja suunatuli MEREVAIGUKOLLANE , seda siis põlevate lampidega.

Mida ütleb seadus esitulede kohta?

Tavaliselt ükski loll esitulesi ei kileta aga mulle hakkas see idee hirmasati meeldima ja peaks visuaalselt ehitusstiiliga hästi kokku minema.

Tegelikult peaks olema aftermarket tuli+ tume kile tunduvalt parema valgustus omadustega kui tehase poolt pagaldatud olematu valgustusega lambikesed.

On vihjeid?

:rolleyes

17.12.2007 at 21:32
mrtn
esitulede tumendamine käib mustade ribidega mängimise teel, mis laterna sees reflektorilt peegeldavad.
17.12.2007 at 23:19
Tank1
Tere.Otsest vihjet ei ole.Oma autol olid sellised esituleklaasid mis ei olnud kiletatud vaid lakiga tumedamaks toonitud.Tumedal autol nägid väga head välja ja ment ning TÜV ka midagi ei kobisenud.Lihtsalt ei tohiks väga üle pingutada selle tumedusega.Ja valgustasid teed pimedas endistviisi normilt edasi.
17.12.2007 at 23:22
viplala
Proovida võid tulelakiga, kui tulemus ei meeldi saad lahustiga maha.
17.12.2007 at 23:24
Astro SS
quote:
mrtn: esitulede tumendamine käib mustade ribidega mängimise teel, mis laterna sees reflektorilt peegeldavad.
???

Seleta palun veelkord ....

17.12.2007 at 23:27
mrtn
http://www.tirerack.com/accessories/hella/blackmagic.jsp
17.12.2007 at 23:59
Timo

paar aastat tagasi speedestil oli parklas üks tumeroheline stang ja sellel olid ka tumedad esituled, aga ei saanud aru kuda tehtud oli. aga tuttava golfil olid ka tuledes need ``ribid`` sees, ei ütleks et ilus oli. ja mustad olid ainult nurga all vaadates.

18.12.2007 at 00:11
Suur Irokees
Grand Cherokee omad
18.12.2007 at 01:59
DevilDeVille

mitmetel aparaatidel midagi sarnast silma jäänud. ilma suurema vaevata paigaldatavad ja puha.

18.12.2007 at 02:13
wax

Anryol ja Ervinil kah vist katted?

18.12.2007 at 09:36
malloc
kui tegu on luuptulega, siis võid rahumeeli ju reflektori seest mustaks lihtsalt värvida. Ja kui luup pole, siis on võimalik teha ka tule sisse must rist mingist plekist vms. Klaas peal, pole näha, aga peegeldab reflektori pealt kõik tumedaks. BMW originaal Hella Blackide täistuled on nt. sedasi lahendatud, lähituledel lihtsalt reflektor must, kuna luuptuli.
18.12.2007 at 13:04
gets
Tahad "tumedaks", pane katted ja sõida lisatuledega. See ribivärgendus on ka ok, kuid pigem selline hallikas värk. Ja mõnel tootjal tõesti ainult nurga alt paistab tume.

Edit: Jah, luupidel saab tõesti värvimist kasutada, kuid oleneb kujust ja reflektorist, võibolla ei jää ilus.

Audil tegin nii:

Ja välja tuli nii (käis kah aga päris hea ei olnud):
18.12.2007 at 13:08 1 edit. Last edited 18.12.2007 at 13:16 by gets
anryo
Mina olen seda asja uurinud, kuna sõitsin nende katetega ringi. Seaduses on kirjas, et tulede katmiseks tohib kasutada selleks SPETSIAALSELT toodetud katteid.
Kuna Mustangil nad olid SPETSIAALSED mitte ise aretatud, siis seaduse silmis oleks nagu kõik OK olnud. Samas, ühegi politseinikuga sel teemal diskuteerida mul (õnneks) ei olnud võimalust.
Peeti küll paar korda kinni, kuid mitte selle pärast ja tulesid ka ei mainitud.

18.12.2007 at 14:24
mambr
Mul USAs olid mustal Camaro Iroc Z 28l mustad pleksid ees. Pimedas oli veits kehv, aga ma ei viitsinud ära ka võtta, sest enamus oli linnasõitu. Ühe korra seal ka öösel politsei peatas ja ütles, et öösel nendega sõita ei tohi! Ega nägi välja jah, nagu mõne euroka parktuli :) kuigi põlesid lähikad. Päeval seal nagunii tuled põlema ei pidanud...

18.12.2007 at 20:03
Astro SS
Teled on juba pilukate tehasest musta sisuga, aga kuidagi imelikud tunduvad, ma arvan et tume klaas suudaks asja parandada.

Pildil on nad sellised:

19.12.2007 at 12:13
Tuuletallaja
Kas keegi teab kas Eestist ka sellised "originaal" tumedaid esitulesid (katteid) saab?
Võimalik, et oleks huvi panna oma van´ile (nelja väikese tulega)
16.10.2009 at 17:26
DevilDeVille

eestist saad samamoodi nagu telliks ise usast. selle vahega, et jupimüüja tahab ka elada. mina telliks näiteks siit, kui firma sellest elab, ju on ikka spetsiaalselt tehtud tükid :)

16.10.2009 at 18:33
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tumedad esi- ja tagatuled ?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.