register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Auto liisingust välja ostmine  
Poster Message
lundve

Auto liisingust välja ostmine
Tere,

On selline plaan ühe Grandiga.
Kas keegi oskab öelda, kuidas on lood käibemaksuga sellise tehingu puhul?
Kas käibekas tuleb turu või jääkväärtuselt?
Mõni aasta tagasi oli turuväärtuselt vist.
Ja kuidas kasko probleem lahendatakse? Mul seda kindlasti vaja pole. Aga liising maksab vist kaskot mingi aasta ette ära ja rentniku käest küsib siis igakuiselt tagasi.

Ette tänades.

Jeep Grand Gherokee 4,7 Limited ´00
Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Overland´07
16.03.2008 at 13:27
kkerem
1) Mina maksin käibeka tehingu hinna pealt, see oli samasse auku jääkväärtusega, kuid ikkagi tehingu pealt maksin. St auto jääk oli natuke väiksem kui turuväärtus.
2) Kaskoga on erinev, kui sul on nn "täisteenus", siis ilmselt jah nii. Mul ei olnud selles osas mingit muret, st ei maksnud kellelegi midagi, kasko oli eraldi kohast võetud.
3) Muudest kuludest pidin maksma miskid lepingu lõpetamise tasud, ark jne. ca 2-3k oli mingeid makse, mida ilusti tuli nii pangale kui ka arkile maksta

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
16.03.2008 at 14:18
rai
Kasko maksad ära, paari nädala jooksul makstakse sulle tagasi, mis üle jääb. Seda millelt käivet maksad pole mina enam aru saanud kuigi suht igapäevaselt puutun autode ostmise müümisega kokku. Kipun arvama, et jäägilt.
16.03.2008 at 14:20 1 edit. Last edited 16.03.2008 at 14:21 by rai
tfr

Käibekas on turuväärtuselt. See "turuväärtus" on muidugi selline suht udune ja vaieldav termin, ma täpselt ei teagi, kelle kaela selle turuväärtuse tõestamine hilisemate vaidluste korral jääb - teoorias peaks nagu jääma liisingufirma kanda, kuna nemad sellise arve teevad.

Kaskoga oli minul nii, et mina pidin liisingufirmale selle ülejäänud aasta ära maksma ja siis mingi nädala pärast kandis kindlustusfirma selle mulle tagasi.
16.03.2008 at 14:27
Sarv

Käibemaks on turuväärtuselt siis kui auto registreeritakse liisingulepingu lõppedes kolmandale isikule. Näiteks: Liisija oli juriidiline isik ja liisingu lõppemisega registreeritakse auto füüsilisele isikule. Sisuliselt on tegemist juriidilise isiku jaoks müügitehinguga, mille eest tuleb maksta käibemaksu turuväärtuse järgi.
Kui liisingu lõppedes registreeritakse sõiduk samale liisinguvõtjale, siis makstakse käibemaks jääkväärtuselt.

16.03.2008 at 15:31 1 edit. Last edited 16.03.2008 at 15:31 by Sarv
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Auto liisingust välja ostmine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.