register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Euro 91 bensiin   1 2  
Poster Message
friik

Euro 91 bensiin
quote:
Postimees on-line:
Alates 2004 aasta jaanuarist saabus Uno X tanklatesse müügile soodsaima hinnaga eurokütus 91 Euro CleanSystem3, mis on üks suurema eduga kütuseid mitmes Skandinaavia ja Kesk-Euroopa riigis.

Uno X tanklate operaatori Hydro Texaco AS tegevdirektori Andres Kivistiku sõnul ei erine uus bensiin oma kvaliteedilt tuntumatest markidest, kuid «erinev on ainult oktaanarv, sest uues bensiinis on vähem kasutatud oktaanarvu tõstvaid lisandeid.»

91-oktaanarvuga bensiini sisaldab vähem loodust reostavaid aineid ning seetõttu on hinnatud ka keskkonnasäästlikkuse poolest.

Hinnalt on bensiin 91 Euro CleanSystem3 enam müüdavatest bensiinidest keskmiselt 20 sendi võrra odavam.

Hydro Texaco AS tegevdirektori Andres Kivistiku hinnangul muutub uus bensiin tõenäoliselt ka Eesti autoomanike seas populaarseks.

«Määravaks saab kvaliteedi ja hinna hea suhe ning Eestis on hinnateadlikke tarbijaid palju,» hindas Kivistik.

«Enamik uusi Euroopa bensiinimootoriga automarke, nagu näiteks BMW ja Volkswagen, toodetakse võimalusega tankida ka 91 Euro CleanSystem3 bensiini,» lisas Andres Kivistik ning hindab suureks uue bensiini läbilööki alternatiivina senistele bensiinidele.

91 Euro on üks enimmüüdud kütuseid mitme Skandinaavia ja Kesk-Euroopa riigi turul, kus selle osakaal on ligikaudu 30 protsenti kogu bensiini müügist.
07.01.2004 at 13:49
Vanaisa

Moderator
Euro 91 bensiin
seda võib vast isegi oma vanasse 429 cid-i kallata???

07.01.2004 at 14:14
gets
Euro 91 bensiin
Caprice hakkab kindlasti seda jooma, kui hind tõesti odavam on. 92 läheb talle nagunii väga meelsasti peale, vaevalt see -1 oktaaninumber kah halvemini kärab.

Aga ausalt öeldes ei oska küll ette kujutada rahvast oma uutesse eurokatesse alla 95 bensiini kallamas. Üldine arusaam on ju, et mida suurem number, seda parem bensiin.
07.01.2004 at 14:26 Last edited 07.01.2004 at 14:28 by gets
CHEVY
Euro 91 bensiin
quote:
gets: Caprice hakkab kindlasti seda jooma, kui hind tõesti odavam on. 92 läheb talle nagunii väga meelsasti peale, vaevalt see -1 oktaaninumber kah halvemini kärab.

Aga ausalt öeldes ei oska küll ette kujutada rahvast oma uutesse eurokatesse alla 95 bensiini kallamas. Üldine arusaam on ju, et mida suurem number, seda parem bensiin.

...olen ise võtnud uno-x (trt.mnt-l) 2 korda 95-te ja mõlemal korral on auto "lolliks" läinud st. käivitusraskused
tühikäik hüppas üles-alla,mingi imelik kärsakas jne,jne.
fakt on see,et rohkem ei julge sealt võtta ja olen siis
kõik see aeg võtnud nüüd jällegi nestest ning auto toimib
korralikult.
08.01.2004 at 10:29
Quattro

Euro 91 bensiin
quote:
CHEVY: ...olen ise võtnud uno-x (trt.mnt-l) 2 korda 95-te ja mõlemal korral on auto "lolliks" läinud st. käivitusraskused
korralikult.
Minul Uno x-i bensuga sellised tähelepanekud, et kulub teist vähem kui Statoili oma

08.01.2004 at 11:47
Vanaisa

Moderator
Euro 91 bensiin
Minul Uno x-i bensuga sellised tähelepanekud, et kulub teist vähem kui Statoili oma

..et ei tööta ja seisab enamuse aja :lol
OT, aga ei saanud torkimata olla;)

08.01.2004 at 12:52
orikas3
Euro 91 bensiin
Aga kunas 99 bensiin eestisse vabalt müüki jõuab. :smokin
08.01.2004 at 13:02
Sgrafito
Euro 91 bensiin
Ei saa mina ka mitte aru sellest Uno X sündroomist osadel autodel, ise enamus ajast sellega kulgen ja liigub nagu tõesti paremini ja tarbib vähem kui näiteks Neste samanimeliste toodetega. Samas olen kuulnud igasuguseid jubedusi inimestelt kellel auto täpselt samasugune.
Mootoriks siis euroFordi 2,9 EFI.
08.01.2004 at 13:06
orikas3
Euro 91 bensiin
...olen ise võtnud uno-x (trt.mnt-l) 2 korda 95-te ja mõlemal korral on auto "lolliks" läinud st. käivitusraskused
korralikult.

minul on olnud vastupidised kogemused. :uhoh
08.01.2004 at 13:18
deville 66
Euro 91 bensiin
Ja Alexela on toonud turule miski 91 Euro + kolm, selle hind on ka 8,7 kandis ning
Uudised

Bensiin 91 Euro
07.01.04

AS Alexela Oil on kütuse tähistusele 91 Euro lisanud omapoolse
kaubamärgi Regular (Regular - Euroopas tuntud tavabensiin).
Bensiin 91 Euro Regular on varasemast tuntud 92 bensiin, mis
nüüd vastab euronõuetele!

Alexela tanklates müüdava autobensiini 91 Euro Regular kvaliteedi
näitajad on alljärgnevad:

Oktaaniarv uurimismeetodil, RON
92 ... 94,9
Benseenisisaldus max (mahu%)
1,0
Väävlisisaldus max (mg/kg)
150
Pliisisaldus max (mg/l)
5
VOH

eks Blazer 4,3
eks Chevrolet Lumina APV
eks Pontiac Sunbird
eks Pontiac Grand AM
eks Vette 68
08.01.2004 at 14:36
Dablju
Euro 91 bensiin
Tervist! Endal vaid head kogemused siiani Uno X-ga. Tahaks juba katsetada seda va uut bensiini, kui hea või halb ta on. Samas, siiani ei ole veel kütus minu vanurit veel ära tapnud, kuigi on tulnud ette juhuseid kus tangitud suva küla tanklatest.
08.01.2004 at 14:41
porge
Euro 91 bensiin
endal naine töötab kooli kõrvalt Statoilis ja ta räägib ikka ime lugusid eriti asjateadlikest klientidest, näiteks üks juhus;

tuli vanemapoolne proua, uhkelt riides jne... ja ütles, et ta tangib siit vaid viimase hädaga kuna tema sõbranna kuulis ühelt sõbranalt, et Statoili kütuse peale jookseb mootor kokku

..ja selliseid kliente on iga paari vahetuse tagant, ka meeste rahvaid

selline fenomen on kohati ka uno x -minul oli 3 aastat tagasi korra halb kogemus ja sest peale pole julenud enam sealt tankida. Siiani ikka räägin kõigile, et napakad mis te tangite sealt

08.01.2004 at 16:26
memphis
Euro 91 bensiin
Seda ma mõtlesin, et kas peab omale prillid muretsema, kui haapsalu UNO-X-i hinnatablool sellist numbrit nagu 91 nägin. :P
08.01.2004 at 18:17
devilc
Moderator
Euro 91 bensiin
quote:
orikas3: Aga kunas 99 bensiin eestisse vabalt müüki jõuab. :smokin
Kauplusest Renovaar võid vabast müügist isegi 100,3 RON bensiini osta. 20 l kanister 760 krooni. :)

Tegu Neste Futura Green Racing'uga.
08.01.2004 at 18:22 Last edited 08.01.2004 at 18:22 by devilc (Moderator)
orikas3
Euro 91 bensiin
quote:
devilc:
quote:
orikas3: Aga kunas 99 bensiin eestisse vabalt müüki jõuab. :smokin
Kauplusest Renovaar võid vabast müügist isegi 100,3 RON bensiini osta. 20 l kanister 760 krooni. :)

Tegu Neste Futura Green Racing'uga.

No jah,naaber maal soomes on 99 veel müügis (tanklas). Minu ameeriklasele täitsa meeldis. :burnout
08.01.2004 at 23:43 Last edited 08.01.2004 at 23:45 by orikas3
faust
Euro 91 bensiin
Kas see jutt, et kogu Eestis müüdava bensiini toob hulgimüüjana opereeriv Neste Leedust ja Neste käest ostavad seda ka Statoil, Uno, Alexela ja paljud teised - on linnalegend või tõsi???
Ja veel seda , et kõiksugu Ultimad, Fortised jms lisaväärtus on väikestes kanistrites tanklas ning tankurauto saabumisel lisatakse see mahutisse pumbatavale kütusele?

Pole kunagi kütuseäriga tegelenud, aga üks tankurijuht loopis mütsi vastu maad, et just nii se ongi:)

Mittepõlev bensiin tekkivat sellest, et mõni mees viib koorma "masuuti" ja tuleb järgmise reisiga (ja s..tase paagiga) kõige kallimat 98 võtma. Soliidsetel firmadel jutu järgi erinevad autod.

09.01.2004 at 22:31
kalev35

Euro 91 bensiin
prooviks sai 20L Linnu tee 5+ tanklast paaki pandud 10L E95-le peale. Täna sõitis, ei turtsunud... ehk ongi hea? see E91? :smokin

08.06.2005 at 22:38
LaSa

Moderator
Euro 91 bensiin
Ma valasin kah Favora 91-te usa-rauale paaki - toimib küll ilusti :)
08.06.2005 at 23:40
rok3
Euro 91 bensiin
mul cougaril nagu vahet polegi kas 95 või 91, sõidab mõlemaga ühtemoodi. Arvan ,et solki võib saada igaltpoolt, kuigi endal pole õnneks juhtunud. siiski sain alexelast 20l asemel vaevu 3l :D õnneks tankisin kanistrisse ;)
08.06.2005 at 23:55
arxx
Euro 91 bensiin
91 bensiin (Linnu tee 5+) meeldib Avengerile enam, kui 95 / 98. Kulutab vähem ja minekut rohkem.
Ainus kord *itta on siiani õnnestunud osta kunagi Sütiste tee Shell'ist, ilmselt oli asi seal veega segamini. Sellest meelierutavast kogemusest tulenevalt olen edaspidi kasutanud antud asutust vajadusel r-kioski, mitte tanklana.

09.06.2005 at 09:05
Balder

Euro 91 bensiin
Ise olen igal teisel tankimiskorral Uno-x-st saasta saanud, tühikäik (pöörded kõiguvad) on alati jukerdama hakanud. Tõsi tankinud oled 95, mitte 91 ja ka autoks on olnud Opelid. :uhoh

09.06.2005 at 16:56
gretzky

Moderator
Euro 91 bensiin
See jutt on suht avalik saladus tõesti ,et peaaegu kogu kütus on Pranslaste ehitatud Leedu Mazeikiu Nafta kütusetehase toodang iseasi kuidas need tanklad seda "parandavad" kas kohalikes baasides, veokites, vagunites.
Neste käest ostab unox statoil jne. Mida vähem aktsiisi maksjaid seda kasulikum riigile.

http://www.randburg.com/li/maznafta.html

09.06.2005 at 17:20 Last edited 09.06.2005 at 21:37 by gretzky (Moderator)
Riho
Euro 91 bensiin
Tšaika mootorisse Statoili 95-te valades oli tulemus see, et hakkasin veidikese ajapärast bensiini leket otsima.
Viskas väga kõva bensiini haisu salongi. Leket ei leidnud.
Lihtsalt torust tuli haljas "bensiin" välja.
Statoili 98-ga sellist jama ei olnud.
Kuid siiski Venemaalt tangitud 92 bensiiniga oli minek parem+mootor käis korralikult+heitgaasid olid normaalse lõhnaga.
Ahjaa, Venest tangitud bensiin lõhnas ka bensiinina, mitte mingi ebamäärase kemikaali järgi.
Hakka või L-Eesti "transiidi ärimeestega" asja ajama.
10.06.2005 at 11:56
sten666
Euro 91 bensiin
Mul head kogemused venemaalt toodud diisliga.
Erinevalt kohalikes tanklates pakutavast on see vedelik diisli moodi.
10.06.2005 at 12:35
jesse

Euro 91 bensiin
Venemaa bensiini üks eelis ongi just see, et seal ei toimu nii ulatuslik solkimine ja pesemine. Viimasel ajal on hakatud suurtele Van'idele ainult lauskontrolli tegema (väidetavalt) ja see tõmbab mahtusi vähemaks.
10.06.2005 at 12:37
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Euro 91 bensiin   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.