register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Üritused : Open Track Sauga ringrajal 06.07   1 2 3  
Poster Message
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Järjekordne Open Track üritus toimub Sauga ringrajal 06. juulil 2003 ligikaudse algusega kell 12.00 ja lõpuga kell 17.00.

Üritus on kavandatud kuni 30-le osalejale. Osalemine toimub eelregistreerimise alusel, registreerumiseks tuleb saata mail [email]avo@kuku.ee[/email].

Mailis peavad sisalduma alljärgnevad andmed:
- Osaleja ees- ja perekonnanimi
- nick foorumis (kui on).
- Auto mark ja mudel
- vl. aasta
- reg. nr.
- kasutatav rehvitüüp: S- spetsiaal, T-tänava.

Vastuseks saadab Avo a/a numbri, kuhu tuleb tasuda osalemistasu 200 krooni. Registreerumine loetakse toimunuks ja osalejale on koht garanteeritud peale osalemistasu laekumist. Kuna soovijaid on ilmselt jällegi rohkem kui kohti, siis soovitav on aegsasti otsustada/tegutseda.

Üritusel on elektrooniline ajavõtt, tulemused avaldatakse kohapeal, reaalajas WAP saidil (mail.gate.ee/WAP/sauga.asp) ja hiljem tqhq foorumis.

Ürituse õnnestumiseks on oodatud abi vabatahtlikelt. Abi on vaja ajavõtuteamile, autode rajale laskmisel ja ka kedagi finishilippu lehvitama. Kõike saab teha loomulikult vahetustega. Kes soovib abistada võib sellest teavitada siin foorumis või avo@kuku.ee.

Osaleda võivad kõik huvilised, kes tasuvad osalemismaksu ja nõustuvad ürituse reeglitega, mis on allpool ära toodud.

06.07 päevakava

Ühine väljasõit Tallinnast Pärnu poole toimub kell 10.00 Laagri Maksi parklast. Kes ei soovi ühises kolonnis sõita, või ei jõua nii vara, võib loomulikult iseseisvalt kohale veereda - kellapeale tulek ei ole oluline. Kui Pärnusse jõuame, siis kõigepealt toimub telgi püstitamine ja ajavõtuseadmete ülespanek. Seniks pargivad kõik osalejad oma autod boksitee servale, need kes ei osale, jätavad oma autod kaugemale. Rajal sõitmist sel ajal ei toimu ! Osalejate autodele märgitakse numbrid, et saaks ajavõttu korraldada.

Kui telk püsti ja numbrid autodel, toimub osalejate koosolek telgi juures. Kõikide rajale minejate osalemine on kohustuslik !

Lühijuhend osavõtjatele:

1. Kiiver kohustuslik, ilma kindlasti rajale ei lasta ! Turvavöö peab olema kinnitatud ! Kui autos on kaassõitja(d), peab ka tema kiivrit kasutama.

2. Boksipiirkonnas on kiirusepiirang 10 kmh.

3. Stardijärjekord. Vältimaks möödasõite rajal ja seeläbi ohuolukordade tekkimist ning andmaks võimalust kõigile rahulikult oma sõitu sõita, moodustame rajale pääsemiseks kaks järjekorda. Vasakpoolses järjekorras on aeglasemad autod ja/või väiksema sõidukogemusega juhid ning parempoolses järjekorras kiiremad/võimsamad autod ja/või kogenud juhid. Järjekorra valik on osaleja enda otsustada, sujuv ja ohutu sõit rajal on ju kõigi huvides. Rajale lastakse gruppe kas kordamööda või siis proportsioonis eri järjekordade pikkusega.

4. Sõit. Sõidetakse üks soojendusring, seejärel 10 kiiret ringi, viimase ringi lõppedes lehvitatakse finishilippu, millele järgneb jahutusring koos mahasõiduga boksi. Finish antakse kõigile peale esimese auto 10 ringi läbimist, olenemata selleks hetkeks läbitud ringide arvust. Peale finishilippu tuleb kindlasti rajalt maha tulla.

5. Rajalt väljasõit. Kui murule satud, siis tuled sealt vaikselt rajale tagasi - muidu tuleb hunnik sodi rajale kaasa. Soovitav on mullaste ratastega esialgu sõita veidike (3-4 sek) ideaaltrajektoori kõrval.

6. Möödasõit. Tahavaatepeeglit peab jälgima!
Aeglasem auto - ära tee mingeid järske manöövreid. Taga sõitva kiirema auto möödalaskmiseks hoia paremale rajapoolele, näidates samaaegselt parempoolset suunatuld.
Kiirem auto - enne mööda ei lähe, kui oled kindel, et aeglasem on su soovist mööda sõita "aru saanud" ehk hoiab paremasse rajaserva ja vilgutab paremat suunatuld. Möödasõidud soovitav teha sirgetel.

7. Ajavõtupunkti kohal mitte mööda sõita, kuna siis suure tõenäosusega jääb auto möödumine fikseerimata ja sellest tulenevalt kahe ringi ajad lähevad kaotsi.

8. Pidurite ülekuumenemine. Juhul kui pidurite efektiivsus märgatavalt langeb, koheselt vähendada kiirust ja läbida ring või kaks võimaluse korral ilma pidureid kasutamata.

Veel mõningad soovitused, et rajal probleeme ei tekiks:

- kasutatav rehvirõhk peab olema valmistaja soovitatust kõrgem ca. 0,2-0,4 atm. võrra. Soovitav enne võistlust oma auto jaoks sobivad rõhud näiteks netist välja otsida.
- kontrolli eelnevalt piduriklotside olukorda, klotsid kuluvad rajal ülikiiresti, pea lõpuni kulunud klotsidega võib probleeme tekkida.
- vana pidurivedelik tuleks eelnevalt värske vastu vahetada.
- tühjenda auto salong ja pakiruum igasugu kolast ja kinnitamata esemetest.
- kütusekulu rajal on tavapärasest oluliselt suurem, kui vahepeal ei soovi tankima minna, siis vähemalt pool paaki peaks ürituse alguses sees olema.
- jahutusringi on tungivalt soovitav ka selleks kasutada ehk hoog tuleb maha lasta, ülekuumenenud piduritega seismajäämine võib need rikkuda, sõitke jahutusring võimalusel pidureid kasutamata.
- peale rajal naasmist boksis mitte rakendada käsipidurit, klotsid võivad ketaste külge kinni sulada ja need rikkuda. Soovitav on isegi nii seima jääda, et viimase hoo peatamiseks pidurit ei kasuta.

DISCLAIMER: Tegemist ei ole võistlusega, ringiajad fikseeritakse vaid selleks, et sõitjad saaksid tagasisidet erinevate sõiduvõtete efektiivsusest ja oma auto suutlikkusest rajal. Ürituse eesmärk on parandada osalejate auto valitsemisoskust piirsituatsioonides ja seeläbi suurendada liiklusohutust. Siiski ei saa välistada, et juhul kui ürituse käigus tekib kahju kas autodele või inimestele, keelduvad kindlustusseltsid seda kahju hüvitamast. Seega kui osalejal puudub oma kindlustusseltsi kirjalik kinnitus kindlustuskatte olemasolu kohta antud üritusel, tuleb arvestada, et kindlustuskate puudub ja osaleja on kohustatud kõikvõimaliku tekitatud kahju hüvitama oma taskust. Sama kehtib loomulikult nende suhtes, kelle autod on üldse vabatahtlikult kindlustamata.

Kõikidel osalejatel peab olema ette näidata juhiluba, auto tehniline pass, volitus(vajadusel) ja kehtiv kohustusliku liikluskindlustuse poliis !

Raja skeem ja tutvustus.

Eelmistel üritustel sõidetud ajad.
16.06.2003 at 09:47 Last edited 16.06.2003 at 10:32 by peep (Moderator)
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Seekord siis uuendusena sõidame 10 kiiret ringi korraga, mis kokkuvõtteks lisab märgatavalt efektiivset sõiduaega. Korras masinatele ei tohiks see 8-9 minutit rajasõitu probleemiks olla, Soomeski on soovitatav sessioon umbes sama pikk. Kuna ma lähen vahepeal puhkusele ja offline siis kogu regamisprotsess on Avo teha seekord - palun mulle regamismaile mitte saata !
16.06.2003 at 09:53 Last edited 16.06.2003 at 11:28 by peep (Moderator)
rustang
  
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Hakkan siia värskendama registreerunud ja maksnud osalejate nimekirja:
peep
brg
Jüri V.
lembit
tfr
devilc
volvoman
riisiveski
kaido
silver
Eiki L.
raulionu
tom
vkx
kiireaudi
cardo
Marko K.
ats
martini
2.nrs
Lauri V.
diesel
Martti L.
Madis T.
Vahur E.
James H.
aarne
Ardi A.
Janek L.
Marko Kull
ollo
Andmed on saatnud kokku juba 32 huvilist
16.06.2003 at 10:09 Last edited 02.07.2003 at 17:38 by rustang (Moderator)
devilc
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Kümne ringi idee väga tervitatav - saab ehk rehvidki soojaks. :)
16.06.2003 at 10:41
rustang
  
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Hetkel 13 reganut.
16.06.2003 at 12:55 Last edited 16.06.2003 at 14:53 by rustang (Moderator)
riisiveski
Open Track Sauga ringrajal 06.07
tundub, et Open Track on populaarsem kui IMS, regamine käib ikka väga kähku :)

Karmo@reganu

____________________________
Be smart. Drive safe. Stay legal.
16.06.2003 at 14:55
rustang
  
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
OT: Rääkisin just Kannistega - sel nädalavahetusel pidi olema Saugal sajandi suurim ringrajashow, kavas on autod, tsiklid, krossikad, sapakad, kaskadöörid ja mida kõike. Hetkel tehakse alfalteerimistöid - boksiala laiendamiseks.

Meie OT jaoks on kõik olemas kaasaarvatud väli-WC :)
16.06.2003 at 15:23
JustMe
Open Track Sauga ringrajal 06.07
quote:
rustang: OT: Rääkisin just Kannistega - sel nädalavahetusel pidi olema Saugal sajandi suurim ringrajashow, kavas on autod, tsiklid, krossikad, sapakad, kaskadöörid ja mida kõike. Hetkel tehakse alfalteerimistöid - boksiala laiendamiseks.

Meie OT jaoks on kõik olemas kaasaarvatud väli-WC :)

Kas siis nemad ei sega meie üritust? Õigemini kas meie ei sega nende üritust? :)
16.06.2003 at 15:25
brg
Open Track Sauga ringrajal 06.07
rustang rääkis ilmselt sellest nädalavahetusest, mis paari päeva pärast tuleb... Ise sõidan ka laupäeval väikese Pärnu-ringiga Lõuna-Eestisse :)
16.06.2003 at 15:28
rustang
  
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Justjust:
21.06 BALTI MV, EESTI MV ETAPP
06.07. OT
16.06.2003 at 15:30
JustMe
Open Track Sauga ringrajal 06.07
quote:
rustang: Justjust:
21.06 BALTI MV, EESTI MV ETAPP
06.07. OT
My mistake :)
16.06.2003 at 15:34
Cardo
 
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Olen nimelt küsimuse vahendaja ! Kas väikesest toitlustusest ürituse ajal olex huvi sest päevapeale tekkiv nälg ja janu võix saada rahuldatud ja kas see õigustax söögitelgi kohalevedamist ?
16.06.2003 at 22:05
IceUul
 
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Vahe on selles, et sellel nädalavahetusel sõidetakse suurt ringraja ringi, teie sõidate ainult väiksemat. On avatud ka see pool, mis on avaliku teena kasutusel.
Seda väiksemat ringi saab iga kell sõita, proovijad võivad juba alustada :)
Ise olen ka sõitnud seda väiksemat ringi, kuid kahjuks sellele üritsule sõitma tulla ei saa, kuna pole vastavat autot :(
Igatahes olen raja ääres pealtvaatajaks ;)
16.06.2003 at 23:56
rustang
  
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
quote:
Cardo: Kas väikesest toitlustusest ürituse ajal olex huvi
Nii ja naa.
Iseenesest pole mul midagi selle vastu kui keegi süüa pakub.
Samas on inimeste hulk kohapeal väike, mis on osalt ka korraldajate taotlus. Võiks diskuteerida teemal, kas edaspidi üritust kasvatada, kaasates meediat, rahvamasse, turvat, aedu, toitlustamist, ......
Hetkel oleme otsustanud piirata osalejate arvu ja sellega kaudselt korralduseks kuluvat aega ja raha.
17.06.2003 at 09:20
Cardo
 
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Kui toitlustaja peale maxma ei peax võix ta seltskonna mõttes kampa lüüa ja soovijatele midaiganes pakkuda et tasa teha oma väljasõidukulud ,et kui keegi sooja saslõkki või friikaid tahab koos õlli või misiganes asjaga peax enne siis ää otsustama.
17.06.2003 at 21:13 Last edited 17.06.2003 at 21:14 by Cardo
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Las see toitlustaja helistab mulle, number on profiilis.
17.06.2003 at 22:40
James Herne
Open Track Sauga ringrajal 06.07
10 ringi on väga lahe, aga see tähendab, et hakkavad toimuma möödasõidud, mis on suht ohtlikud ja lisaks lähevad need ringid raisku, mil peab möödasõiduvõimalust passima või millal peab hoo maha laskma, et kedagi endast mööda lasta. Aga eks peale OT2 näeb, kas parem on 5 või 10 ringi korraga.
17.06.2003 at 00:34
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Eks me näe jah aga tuletan veel kord meelde, et eesmärk ei ole rajarekordi või mõne muu rekordi väljasõitmine vaid lihtsalt sõiduharjutamine ehk ringid ei saa kuidagi "raisku" minna. Pole vajalik ja mõistlik oma igapäevaautosid 100% riski piirile pressida.
18.06.2003 at 09:17
devilc
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Nõus Peebuga - tegemist pole ju kvalifikatsiooni ega võidusõiduga ja senikaua, kui sõitjad ka peegleid jälgivad ning kiirema ilusti mööda lasevad (mitte ei sunni teda võistlusstiilis möödasõitu tegema), pole hullu midagi.
18.06.2003 at 10:19
Kaido
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Kas seoses suure tungiga võiks äkki osalejate arvu viia 40 peale?
18.06.2003 at 11:25
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Jääb ikka 30 juurde, momendil ju veel vabu kohti on. Kes kangesti sõita tahab ja samas ei suuda nii kiirelt otsustada kas osaleda või mitte:), võib sinna 3-4 paiku kohale tulla. Kui rahvas on oma esialgse sõiduhimu rahuldanud ja rada lõpupoole tühjemaks jääb võime mingi soodushinnaga ka täiendavad sõitjad peale lasta. Ka eelmine kord oli nii. 30 osalejat moodustavad juba päris pika järjekorra ja kui kõik sujub siis see tähendab, et keskmiselt 50 minutit tuleb oodata ja seejärel 10 minutit saab sõita. Tegelikult muidugi sõltub, ega korraga kõik järjekorras pole.
18.06.2003 at 11:30 Last edited 18.06.2003 at 11:52 by peep (Moderator)
ICE
  
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Ei suuda otsustada kas tulla ja harjutada. Nimelt Ahvenisto 4ringi ja pidurid nagu soojad saiad. Kui pikk see Sauga ring on btw? Ahvenisto on 2,8km ja 4*2,8 on 11,2km. Kui Sauga 10 ringi on lühem siis ehk isegi kannataks. Samas on seal rohkem kurve aga jällegi keskmine kiirus väiksem millelt pidurdada.
Ühesõnaga arutan siin omaette :D
18.06.2003 at 13:17
brg
Open Track Sauga ringrajal 06.07
Ma kartsin ka nii pidurite kui jahutuse pärast, kuid selleks pole eriti põhjust. Kokku on seal 3-4 pidurdamise kohta (võimsamatel autodel vist 4-5), kiire S-i järgses vasakkurvis ~130->80, siis tagasirge lõpus ~150->110 ja sellele järgnevas vasakkurvis mahapidurdus ~40-50-ni. Ütleks, et ei koorma väga palju pidureid (Tabasalus tuleb tunduvalt tihedamini pidurdada). Jahutusega eriti probleeme polnud, kuna kiirused suuremad (Tabasalus kipub üle kuumenema). Ringi pikkuseks ~1200m. Ja pealegi ei ole keegi sunnitud kõik 10+2 ringi sõitma.

BTW: millal viimati piduriõli vahetasid? :)
18.06.2003 at 13:29 Last edited 18.06.2003 at 13:35 by brg
ICE
  
Open Track Sauga ringrajal 06.07
brg: thnx vastuse eest. Millal vahetasin? Hmmm, jään vastuse võlgu... Kas on kuskil ka mingit lahedamat (loe: sportlikumat) õli müüa?
Leidsin midagi sellist:
Super Brake & Clutch Fluid DOT 5.1
Tippkvaliteediga sünteetiline piduri- ja sidurivedelik, kasutamiseks rasketes tingimustes nagu ringrajavõidusõidul, rallis ning sõidul kõrgmägedes. Hea voolavus kõikidel temperatuuridel teeb selle toote ideaalseks ABS ja ASR süsteemides kasutamiseks kõikides kliimatingimustes. Kõrge keemistemperatuur (270° C) muudab selle vähemtundlikumaks veesisalduse suhtes. Sobib segamiseks DOT 3, 4 ja 5.1 pidurivedelikega.
SAE J.1703, ISO 4925, US Federal Standard 116 DOT 5.1

On kellelgi kogemusi?
18.06.2003 at 15:01 Last edited 18.06.2003 at 15:08 by ICE
peep
 
Moderator
Open Track Sauga ringrajal 06.07
5.1 on igati ok, kasuta searchi ja saad veel infot. Kui vedelik on vana rohkem kui aasta siis soovitav kindlasti vahetada enne rajale minekut.
18.06.2003 at 15:22 Last edited 18.06.2003 at 15:22 by peep (Moderator)
tqhq.ee foorum : Üritused : Open Track Sauga ringrajal 06.07   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.